Review: Voice is snelle poll-app op basis van Twitter of Facebook
Als je een open vraag hebt en die wil voorleggen aan het netwerk van je netwerk, kan je op Jelly af stappen. Als je eigen Twitternetwerk niet direct met een antwoord komt opdraven, heb je daarmee een aardig alternatief achter de hand. Maar het kan misschien nog gerichter. Met meerkeuzevragen bijvoorbeeld. Voice geeft je steeds de mogelijkheid een vraag te stellen voor een snelle opiniepeiling.
Liefdesvragen beantwoorden
Nadat je bent ingelogd aan de hand van je Twitter- of Facebookaccount, zie je drie timelines van vragen. Hot topics, vragen die doorgespeeld worden door je netwerk en alle nieuwe inzendingen. Voice probeert je te motiveren om flink veel vragen te beantwoorden. Het volledige tweede tabblad is een zoekfunctie, met een zoekbalk waarin je speurt naar trefwoorden en gebruikers, maar ook een veelvoud aan bubbels waarop je drukt om vragen in een bepaalde categorie te beantwoorden. VS, willekeurig, politiek, lifestyle, beoordeling geven, kunst, voorspellen, liefde en tech zijn meteen benaderbaar. Drie stuks zitten achter een slotje en speel je vrij door zelf interactiever te worden in Voice.
Vragen vrijspelen
Om te voorkomen dat iedereen één vraag stelt in de app en er dan niet meer naar omkijkt, is er een levelsysteem in Voice gebouwd. Allerlei onderdelen komen in de app pas vrij nadat je wat vragen hebt beantwoord, of juist een x aantal antwoorden hebt gekregen. Na vijf antwoorden krijg je de mogelijkheid om zelf vragen te stellen met twee antwoorden. Na vijftig stuks kan je ook meerkeuzevragen stellen tot maximaal vijf antwoorden en daarna zijn er nog twee categorieën. Beoordelingsvragen van 1 tot en met 5 sterren en ‘Number’, waarbij antwoorders een cijferindicatie op je vraag geven. Daarvoor dien je zelf 200 antwoorden gegeven te hebben.
Zodra er genoeg participatie is op je vragen, kan je bij volgende vragen nog een foto, locatie of link toevoegen. Het is misschien wat lastig als je snel een gerichte vraag wil stellen, maar kan wel wat spammers of losse flodders van vragen tegengaan. Het motiveert om verder te gaan met de app.
Voice versus Jelly
Voice ziet er erg leuk uit. Je bepaalt de kleur van de app en kan zelfs de kleurovergang eruit halen met een schuifknopje. De app is meteen begrijpelijk, animeert subtiel en scrollt snel. Hij mist de leuke veegbeweging van concurrent Jelly om een vraag weg te vegen, maar is in sommige gevallen wel geschikter als gereedschap om een vraag mee te stellen. Als je interesse wil peilen in antwoord A versus antwoord B bijvoorbeeld. Of als je snel wil weten hoeveel sterren luisteraars je liedje waard vinden, om maar eens wat te noemen.
De vragen die je in Voice tegenkomt, hebben wat meer inhoud dan het gros van de Jelly-vragen die het medium eigenlijk niet goed gebruiken. Die vragenapp staat bol van vragen als ‘waar is deze foto genomen?’ en dat haalt het concept onderuit. Maar Jelly is wel handig voor inspiratievragen. ‘Wat is de beste Blu-ray speler of HD-recorder onder de honderd euro?’ kan zeer bruikbare antwoorden opleveren, en daar hoef je Voice niet voor op te starten. Immers moet je daar zelf de antwoorden al geven. Je zou zeggen dat het directe concurrenten zijn, maar de apps complementeren elkaar verrassend goed. Voice is echt een poll-app. Een opiniepeiler.
Serieuze misser
Helaas gaan er nog wel wat dingen fout. In de testsessie verdween het overzicht van het type vragen om te stellen eens. Maar veel kwalijker: vragen die je deelt via Twitter of Facebook, staan open voor manipulatie. De link die opent in de browser, kan namelijk zorgeloos ververst worden. Zo kunnen gebruikers blijven stemmen op dezelfde vraag – en in de app krijg je geen indicatie van hoeveel verschillende gebruikers hebben gestemd. Voorlopig is Voice dus gewoon geen serieus stemmingsinstrument. Wel een leuke app.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Facebook is (van moederbedrijf Meta) 's werelds grootste sociale netwerk, met apps voor de iPhone, iPad en desktop. Met diverse tips en gidsen helpen we je op weg om meer uit het sociale netwerk te halen, hoe je je privacy op Facebook kan verbeteren en meer. Wil je stoppen met Facebook, dan lees je hier ook hoe je Facebook kan verwijderen en je account kan opzeggen.
- Alles over Facebook
- Privacy op Facebook verbeteren
- Alternatieven voor de Facebook-app
- Facebook-account verwijderen
- Meest recente berichten in Facebook bekijken
- Facebook fotoalbums downloaden
- Facebook-app werkt niet op je iPhone? Probeer dit
- Facebook-notificaties uitschakelen
- Snel je Facebook-status bijwerken
- Facebook tweestapsverificatie via verificatie-app
- Donkere modus in Facebook Messenger
- Hoeveel tijd besteed jij in Facebook?
- Facebook verwijderen, account opzeggen en meer
- Volg iCulture op sociale media: Facebook en meer
Reacties: 1 reacties