Roadie: deel politiecontroles en ongelukken in iPhone-app
De gratis navigatie-app Waze geeft je al tijden de mogelijkheid om flitsers, politiecontroles en ongelukken te melden en te delen met andere weggebruikers. Dankzij de grote groep gebruikers van de app, wordt er behoorlijk wat gedeeld. Maar zet je Waze ook aan als je geen navigatie nodig hebt? Roadie is een Nederlandse applicatie die je in plaats van Waze zou kunnen gebruiken. Gebruikers kunnen politie, snelheidsmeters, (brom)fietscontroles en ongelukken delen met anderen.
Roadie van ontwikkelaar NUL76 en vormgever Dauw Design kan je op twee manieren op de hoogte houden van meldingen die door anderen zijn gedaan. Zo kan je pushberichten instellen voor een of meerdere bestemmingen. Je kan plaatsnamen invoeren en aangeven binnen welke straal je meldingen wilt ontvangen, en voor welke categorie. Helaas is het altijd óf óf. Als je met pushberichten op de hoogte wilt blijven van controles, scootercontroles, snelheidsmeters én ongelukken in je woonplaats, moet je daarvoor vier verschillende soorten pushberichten instellen.
Verder zie je de meldingen op de kaart als je onderweg bent. Met sliders in de instellingen geef je aan in elke straal je meldingen binnen de app krijgt. Per categorie kan je die instellen van 50 meter tot 2500 meter van je huidige positie. Meldingen op de kaart zie je aan oranje pinnetjes, ongeacht de categorie. Verschillende kleuren waren handiger geweest, maar de icoontjes in de pinnetjes geven nog wel een indicatie. Druk op een pin en je ziet de tijdstip van plaatsing. Je kan hem dan zelf bevestigen of afmelden.
Een melding geven is supersimpel en gaat zonder gestelde vragen – anders dan dat je je met een account moet aanmelden in de app. Je drukt op de plus, kiest een van de vier soorten meldingen en de app bedankt je al. Daarnaast kan je met de knop bovenin beeld een foto toevoegen op de kaart en voorzien van een omschrijving, over dingen die wellicht los staan van ongelukken en andere meldingen. De bediening van Roadie is eenvoudiger dan die van Waze ooit is geweest. Daar kan de grote kracht van de app wel eens in schuilen.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 14 reacties