Sporten in de zomer: Mywellness 2.0, miCoach multi-sport en FitLog
De competities liggen op hun gat, het is niet de tijd van het jaar voor goede voornemens en hardlopen met dit weer? Het druist misschien een beetje tegen de logica in, maar de ontwikkelaars van sportapps vinden juli een uitgekiend moment voor een nieuwe app of grote update. miCoach multi-sport van Adidas en FitLog zijn gloednieuwe apps om je sportieve prestaties mee vast te leggen, en ook sportdagboek Mywellness heeft een flinke update gekregen.
Mywellness 2.0
Bij de uitgave van Mywellness in juni vorig jaar waren we gematigd positief over de applicatie waarmee je je dagelijkse en wekelijkse sportiviteit in kaart kan brengen. Dankzij aanhoudende inlogproblemen in het najaar van vorig jaar en begin dit jaar, is de gemiddelde beoordeling in de App Store zelfs wat lager. Het was dus tijd voor Mywellness om terug te slaan en dat is gedaan met een nieuw uiterlijk en een compleet vernieuwd logboek op je profielpagina.
Mywellness werkt nog altijd niet met calorieën, maar met moves. Het vernieuwde logboek laat simpel alle moves en recente bezigheden onder elkaar zien. Elke bezigheid wordt aangegeven in een kleur, met een een icoontje, Nederlandse omschrijving en het aantal moves dat het opleverde. De kleur staat voor het type bezigheid en daar kan je op sorteren met een centrale knop, zodat je ‘jouw lifestyle’ in kaart kan brengen. Als je een vaste workoutroutine hebt, heb je ook baat bij de nieuwe update. Het is nu namelijk mogelijk trainingprogramma’s samen te stellen die je kan afvinken, zodat je niet steeds hetzelfde onderdeel hoeft in te voeren om te loggen. De laatste vernieuwing is de lichaamsmeting. Behalve je lengte en gewicht om je BMI te meten, kan je ook gewicht, vet, hartslag, cholesterol en meer vastleggen en bijhouden. De app zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in het proces, maar schuwt niet om je te confronteren met overgewicht.
De grote slag die Mywellness slaat, is dat de app een stuk eenvoudiger is om te gebruiken. De Nederlandse taal, duidelijke icoontjes en nieuw opgezette logboek-onderdelen maken het makkelijker en leuker om moves te registreren.
Downloaden: Mywellness (gratis, iPhone, iOS 6.0+)
miCoach multi-sport
Na verschillende iPhone-apps voor verschillende sporten te hebben uitgebracht, heeft Adidas nu een verzamelapp gemaakt voor de sporter die gebruik maakt van Speed_cell. Dat is Adidas’ chip voor de sportschoen – van de Messi-reclame – waarmee de schoen ‘intelligent’ wordt en kan bijhouden hoeveel meters je hebt gemaakt en stappen je hebt gezet, bijvoorbeeld. De app is gespecialiseerd in voetbal, tennis, basketbal, handbal, rugby en American Football, maar je kan er ook los van de sporten fit mee worden, en daarvoor je geen Speed_cell nodig.
De onderdelen zonder Speed_cell zijn juist erg leuk in miCoach multi-sport. Vanuit het schuifmenu selecteer je Workouts en daarin krijg je elke dag een reeks bewegingen die je moet uitvoeren. Je kan kiezen voor trainingen die je hele lichaam aanpakken, spierversterkers, snelheid, reactievermogen en verticaal. Van tevoren weet je niet hoe je training er die dag uitziet, en dat maakt het des te leuker om eraan te beginnen. Druk Start Workout en je ziet de bewegingen uitgelegd worden in filmpjes. Je ziet de doelstelling staan en drukt zelf op de vink als je hem hebt afgerond. De app houdt de tijd dat je er over doet bij.
Het kopje Latest in het schuifmenu leidt je naar het Tracking-gedeelte, waarvoor je wel echt de Speed_cell nodig hebt. Daar worden uitgebreid je prestaties bijgehouden en kan je aangeven wanneer het ‘game day’ is en je een wedstrijd hebt, waarbij je ook de tegenstander invult. Ook zonder de chip is de app echter een motivator om te sporten.
Downloaden: miCoach multi-sport (gratis, iPhone, iOS 6.0+)
FitLog
Niet gebaseerd op eerdere applicaties of een vorige versie is FitLog. Voor 89 cent haal je een fitness-app op die qua visuele stijl aansluit op iOS 7, met een flat uiterlijk en fletse kleurtinten. De gegevens die je invoert in FitLog zijn privé, dus je hoeft geen account aan te maken in de app. Wat je wel aanmaakt, zijn je oefeningen in het tabblad Exercises. Met die oefeningen kan je vervolgens Workouts samenstellen.
Je hebt enige Engelse fitnesskennis nodig om uit de voeten te kunnen met FitLog. Bij het samenstellen van oefeningen en workouts kies je steeds tussen compound en isolation, geef je aan welke spieren je traint en welke gewichten je daarvoor gebruikt: geïmproviseerd, lichaamsgewicht of een machine? Je geeft de training en naam en duur mee. Je moet dus vrij veel zelf invullen.
Het loont wel als je dat hebt gedaan. In het tabblad Me roep je een overzicht op van afgeronde workouts en kan je statistieken bekijken: een taartdiagram van het type openingen, een grafiek met de lijn van hoeveelheid trainingen, je gewicht in kaart gebracht en nog meer kleine meters. In het hoofdmenu zelf zie je al hoeveel tijd je de afgelopen week en maand hebt gespendeerd, steeds afgespiegeld tegen de vorige week of maand. Het is jammer dat FitLog alleen voor fitness geschikt is. Op alle sporten is Mywellness op dit moment in ieder geval handiger.
Downloaden: FitLog (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 0 reacties