SUP, een sociaal netwerk om af te spreken met vrienden

SUP, een sociaal netwerk om af te spreken met vrienden

Met het nieuwe sociale netwerk SUP! voor de iPhone en iPod touch zie je in één oogopslag wat je vrienden uitspoken en kun je aangeven of je erbij bent. Behalve als kalender fungeert de applicatie ook als groepschat.
Bart Breij -

SUP sociaal netwerk voor de iPhone en iPod touchSup! is een nieuw sociaal netwerk voor de iPhone en iPod touch. Er zijn al tientallen, zo niet honderden apps waarmee je een sociaal netwerk kan opzetten op de telefoon, maar deze is bijzonder. Sup! stelt namelijk als doel dat je meer tijd besteedt met je échte vrienden. Het gooit de functies van een gemeenschappelijke kalender, afsprakenlijst en groepschat bij elkaar. Het geeft zelfs punten aan de mensen die het meest afspreken met hun vrienden.


Het werkt zo: een vriend plaatst een evenement in de groepskalender. Een barbecue op Tweede Paasdag is een mooi voorbeeld. Voor het evenement wordt automatisch een pagina gemaakt. Jij ziet de pagina als je op de betreffende datum klikt in de kalender. Een icoontje geeft aan om wat voor soort evenement het gaat. De details staan erbij aangegeven en je ziet wie erbij aanwezig zal zijn. Ook jij kan laten weten of je erbij bent. Als je een partner in het systeem hebt ingevoerd, kun je meteen aangeven of je alleen of als stelletje komt. Daarnaast kun je over elk evenement chatten. Zo is Sup! dus een soort Whatsapp-groepschat over een bepaalde gebeurtenis, zoals de voetbalpot van gisteren of de barbecue van maandag. Natuurlijk kan je ook zelf evenementen invoeren.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Sup! integreert (bewust) niet met de gevestigde sociale netwerken. Het richt zich niet op volgers en verre vrienden, maar échte vrienden. Als je dit systeem wilt laten werken, moeten die vrienden dus allemaal een iPhone en de applicatie van 79 eurocent hebben. Maar als iedereen keurig de applicatie regelmatig bekijkt, vervangt het wel het oneindig rondbellen, sms’en en Whatsappen. Bovendien stelt ontwikkelaar GP Cubed op de website dat een gratis versie met reclame in de maak is.

Downloaden: SUP! (€0,79)

Reacties: 11 reacties

  1. Te gek! Hier zie ik wel echt het nut van in. Als ze in de toekomst ook nog mulitplatform zijn dan is het echt een top app!

  2. Als dit later multi-platform word en populair dan zullen de KPN klanten moeten gaan betalen voor het gebruik van deze app.

  3. Oftewel, je zet bijna je hele agenda erop en mensen kunnen onuitgenodigd erbij komen? No way.

  4. Lijk wel wat afgeken van Doodle.

  5. doodle.com is net zo makkelijk en hoef je niet constant bij te houden. Ze missen alleen nog een iPhone app 😉

  6. Dit zou nog eens enorm goed kunnen werken! Vraag me dan wel af of er ook een Android of web-based versie is? Niet iedereen (vrienden) heeft natuurlijk een iPhone..

  7. ik ga het zelf niet echt gebruiken.., maar ik zie wel dat dit tot één van de beste apps kan behoren 😉

  8. Origineel geplaatst door Jeroen
    Oftewel, je zet bijna je hele agenda erop en mensen kunnen onuitgenodigd erbij komen? No way.

    Je hebt verkeerd gelezen.

  9. Of je voegt een event toe op facebook, en je chat daar vrolijk verder. Kan je er ook nog eens bij via android en blackberry en pc. en is ook nog eens gratis.

  10. Het icoontje ziet eruit als een goedkoop soepblik…

  11. Ondanks dat mij dit aanspreekt zit je net als met al die andere apps aan het zelfde dillema.. Al je vrienden en vriendinnen _moeten_ dezelfde app hebben..
    Het heeft in onze vrienden groep erg lang geduurt voordat iedereen het nut WhatsApp zag. Het succes daarvan is dat het crossplatform is en meer dan de app en een telefoon nummer (die je van je vrienden er toch al in hebt staan) heb je niet nodig. Zelf nu heeft nog niet iedereen (bij ons) WhatsApp maar het begint nu wel net als in het begin bij Hyves: “waarom heb je geen hyves” nu “waarom heb je geen whatsapp”

    Er zullen hier best mensen gebruik van maken maar nu WhatsApp een stevige naam aan het opbouwen is samen met een betrouwbaar netwerk zie ik als ze functies (zoals de laatst toegevoegd groupschat van 5 naar max 10 pers.) blijven toevoegen hun voorlopig marktleider in dit genre.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.