Het is erg oneerlijk verdeeld in de wereld van iOS-gameontwikkelaars. Snel rijk worden met een app zit er niet in – tenzij je één van de weinige succesnummers te pakken hebt. Een onderzoek uitgevoerd door een Canadese ontwikkelaar, laat zien dat de top 20 procent iOS-ontwikkelaars goed zijn voor zo’n 97 procent van alle game-inkomsten in de App Store. Hij keek daarbij naar de hele levensduur van een app. De overgrote meerderheid van de ontwikkelaars (80%) moet onderling de resterende 3% verdelen. Kijk je naar een nog selecter groepje van de top 1 procent iOS-ontwikkelaars, dan blijken zij meer dan eenderde van de omzet uit de App Store.
Owen Goss zette de cijfers op een rijtje. Hij was voorheen ontwikkelaar bij Electronic Arts in Canada maar besloot voor zichzelf te beginnen onder de naam Streaming Colour Studios. Hij ondervroeg 252 iPhone- en iPad-ontwikkelaars als onderdeel van zijn iOS Game Revenue Survey. Uit zijn onderzoek bleek dat 25 procent van de iOS-ontwikkelaars meer dan 30.000 dollar omzet maakt tijdens de levensduur van een app. De 25 procent ontwikkelaars die echt aan de onderkant van de piramide zitten, verdienen nog niet eens 200 dollar met het spelletje dat ze ontwikkeld hebben. Zielig? Misschien, maar eerdere successen in de App Store hebben ook laten zien, dat het best mogelijk is om een hitgame te maken, als je maar met het juiste idee op de proppen komt en dat op de juiste manier uitwerkt. Uit het onderzoek bleek ook dat groepen ontwikkelaars die met elkaar samenwerken meer geld verdienen dan eenpitters. Bovendien kunnen zij sneller een game op de markt brengen.
Meer info: Streaming Color
De afbeelding bovenaan dit artikel toont een gegarandeerde geldmachine, van een bedrijf waar geld verdienen centraal staat: Zynga Poker.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
“.. de top 20 iOS-ontwikkelaars goed zijn voor zo’n 97 procent van alle game-inkomsten in de App Store. Hij keek daarbij naar de hele levensduur van een app. De overgrote meerderheid van de ontwikkelaars (80%) moet onderling de resterende 3% verdelen.”
De top 20 en de top 20% is wel wat anders he? Welke is ’t nou, het lijkt me stug dat 20 ontwikkelaars gelijk staat aan 20% van alle iOS ontwikkelaars, dat zou niet best zijn.
Correct me if i’m wrong
klopt volgens mij; dit:
is zoals het geschreven is wel een heel select gezelschap (dat is er maar 1)
Het originele artikel spreekt inderdaad over de top 20% (dus 1/5 van het aantal ondervraagde devs), dat is iets anders dan de top 20 (20 devs)
Tja, je kiest er zelf voor om een spelletje uit te brengen. Je maakt het jezelf dan ook niet erg makkelijk. Er is bv maar 1 serieuze app om je duiken te loggen. Ik zoek vaker naar specifieke toepassingen die toch echt een behoorlijke doelgroep hebben… zonder resultaat. Als het dus gaat om geld verdienen dan zijn er ongetwijfeld nog genoeg gaten te vullen.
Moet zijn top 20%.
Moet zijn top 1%.
De AppStore van 2008 is niet vergelijkbaar met nu. De eerste successen hadden volgens mij meer te maken met op de juiste tijd en juiste plek zijn, en minder mate met goeie ideeen (oa. de bekende fart apps).
Het onderzoek toont aan wat vele ontwikkelaars al wisten, het is een soort aristocratie, maar Apple zal je anders doen willen geloven.
En wat René zegt klopt, niche apps (zoals Dive Log) maken een relatief grotere kans van slagen dan game apps.
Zo vreemd is dit natuurlijk niet. In de gewone game business is dit niet anders. Eerst zijn het de slimme jongens die geld weten te verdienen met een leuk eerste concept. Daarna nemen de grote jongens het over als zij hun kansen zien.
Tot nu toe inderdaad weinig verdiend, maar dat is ook niet de hoofdmoot. Het moet leuk zijn om games te ontwikkelen en dat is het ook.
Tot nu toe niks verdient ben een beetje vrijwillig aan het bouwen wat ik zelf leuk vind.
Er zijn 100.000 ontwikkelaars. In 3 jaar hebben zij $3mld verdiend. Als je dat omrekent is dat 7000 euro opbrengst per jaar per ontwikkelaar. Trek daar 2 iphones, een iPad en een Mac vanaf, dan is dat je verwachte winst. Hoezo zou jij, nu nog, het beter kunnen? Get real, deze markt is helemaal verzadigd.