Tweetbot 2.4 nu met nabije tweets, verbetert zoekfunctie en filteropties

Tweetbot 2.4 biedt een sterk verbeterde zoekfunctie, toont nu ook tweets en gebruikers in de buurt en kan meerdere zoekwoorden tegelijk verbergen uit je tijdlijn.

TweetbotEerder vanavond is Tweetbot 2.4 in de App Store verschenen. Versie 2.4 richt zich vooral op het (sterk) verbeteren van de zoekmogelijkheden, meer controle over het wegfilteren (mute) van ongewenste woorden in tweets en ondersteuning voor offline gebruik bij markeren als favoriet of toevoegen aan een ‘Lees later’-dienst als Pocket of Instapaper. Nieuw in 2.4 is dat nu ook “tweets in de buurt” getoond kunnen worden.


Op basis van je huidige locatie kijkt Tweetbot welke andere twitteraars ook in de omgeving zijn en wat zij te melden hebben. Handig als je bijvoorbeeld bij een evenement bent, wilt weten of er bij jou in de buurt toevallig een leuk feestje aan de gang is of waarom er ineens zoveel sirenes klinken een paar straten verderop. De functie Nearby Tweets, zichtbaar als je op zoekvergrootglas tikt, werkt natuurlijk wel beter in grotere steden dan in dunbevolkte gebieden. Het kan zijn dat blijkt dat je de enige twitteraar in de buurt bent. Tweetbot is overigens zeker niet de eerste iOS Twitter-app die tweets in de buurt kan tonen. De functie is ook te vinden in bijvoorbeeld Tweetings, Tweetlogix en eerder in de officiële Twitter for iOS app (maar daar weer verwijderd).

Nearby Tweets maakt zoals gezegd deel uit van het verbeterde zoekscherm. Na intikken van je zoekwoord worden meteen de voornaamste zoekacties Tweets with …, Users with iCulture, Go to User @iCulture en Nearby Tweets with iCulture getoond. Voorheen waren deze zoekacties meer verspreid. Onder deze zoekacties vind je zoals in eerdere versies je opgeslagen zoekopdrachten (Saved Searches) en kun je bladeren naar Trends, People en Top Tweets.

Het verbergen van bepaalde woorden uit de tijdlijn (muting) is in v2.4 ook behoorlijk aangepakt. Zo is het nu eindelijk mogelijk om zelf steekwoorden toe te voegen via de plus-knop (in plaats van de onduidelijke methode door hashtags ingedrukt te houden in vorige versies) en belangrijker – kun je reguliere expressies gebruiken bij je filteropties. Wil je bijvoorbeeld helemaal niets lezen over Boer zoekt vrouw, dan gebruik je bijvoorbeeld “#bzv|Boer zoekt vrouw|Yvon Jaspers” als mutefilter. Het filter toont ook gelijk hoeveel van de huidige tweets in je tijdlijn door de filtercombinatie weggefilterd zullen worden. Door de optie Mute mentions in te schakelen weet je helemaal zeker dat je niets over de gekozen zoekwoorden leest, al waarschuwt Tapbot wel dat ze niet kunnen voorkomen dat je wel een pushbericht voor de mention ontvangt, ook als deze je ‘verboden’ zoekwoord(en) bevat.

Verder gaat Tweetbot nu slimmer om met offline gebruik. Tweets die je eerder online hebt binnengehaald kun je nu ook offline aan je favorieten toevoegen of markeren voor Lees later-diensten als Pocket, Instapaper of Pinboard. Zodra Tweetbot merkt dat er weer een werkende verbinding is, zullen alle offline markeeracties alsnog worden uitgevoerd. Uiteraard heeft ontwikkelaar Tapbots versie 2.4 gebruikt om de nodige kleinere bugfixes en verbeteringen door te voeren.

Downloaden: Tweetbot (€2,39)

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.