TwitClock en Twiclock: Twitter als je iPhone in een dock staat
Twitter zal voor veel mensen een dienst zijn die ze ruimte geeft om zelf een opmerking online te plaatsen, maar er zit natuurlijk een passieve kant aan het sociale netwerk. Twiclock en TwitClock zijn twee apps die recente tweets op je beeldscherm brengen als je de iPhone niet actief gebruikt, of als je de telefoon in een oplaadstation hebt staan. Hoewel beide apps ongeveer hetzelfde doen, verschillen ze op allerlei punten.
Twiclock
Twiclock – inderdaad zonder de letter t in het midden – is er in een gratis en betaalde uitvoering. In tegenstelling tot wat we in de App Store-omschrijving lezen, treffen we echter geen reclames aan in de gratis versie. Twiclock laat je inloggen op een scherm dat niet lijkt te voldoen aan de officiële Twitter oAuth-inlogmethode, maar werkt vervolgens wel. De app laadt tweets uit je timeline in met een foto, de gebruikersnaam en de naam van de persoon net boven de tweet zelf.
De witte tekst van Twiclock steekt mooi af bij de zwarte achtergrond, waarop helemaal aan de onderkant de tijd groot en digitaal in beeld staat. Vlak daarboven zie je een rij met profielfoto’s van de mensen wiens tweets net voorbij zijn gekomen. Je kan op zo’n foto drukken om diens tweet terug in beeld te brengen. Links en gebruikersnamen in tweets worden blauw weergegeven maar zijn niet aanklikbaar. Wel kun je favoriete tweets van een hartje voorzien om ze te markeren als favoriet. Bij de Instellingen kun je bepalen of je tweets uit je timeline wil zien of dat je de resultaten van een zoekopdracht wilt zien. Ook kan je instellen om de hoeveel tijd nieuwe tweets worden opgehaald en om de hoeveel seconden er een nieuwe tweet in beeld komt. Helaas kan je reacties naar anderen niet uit de timeline filteren.
Twiclock ziet er lekker rustig uit – en zolang er geen reclames in zitten, heb je ook aan de gratis versie een fraaie app die de tijd en tweets weergeeft.
Downloaden: Twiclock Free (gratis)
Downloaden: Twiclock (€1,59)
TwitClock
In tegenstelling tot Twiclock, speelt TwitClock (mét een t) niet bepaald safe als het op uiterlijk aan komt. De tweets worden weergegeven in paarse letters op een zwarte achtergrond die doet denken aan radio’s en televisies uit een lang vervlogen tijd. Daar omheen zit een houten lijst. Daarin bevind zich ook de tijd in een moeilijk leesbaar lettertype op een blauwe balk. Tenslotte staan er vier oranje knoppen in het scherm. Met de ronde ga je naar de instellingen, die zich beperkten tot twee opties en een uitlogmogelijkheid. Je kan aangeven of je tweets in een willekeurige volgorde wil laden of niet, en je kan aangeven of je retweets wil zien.
De drie andere oranje knoppen in het scherm herbergen actieve functies om de tweeten. Met de linker kun je zelf een tweet schrijven, maar daarvoor krijg je slechts een kader met één regel ruimte in beeld. Met de middelste knop retweet je het bericht dat momenteel in beeld staat en met de meest rechter optie, bekijk je het origineel van een tweet. Die opent helaas niet in andere Twitter-applicaties, maar in Safari. Bij TwitClock komt het er vooral op aan dat je de app zal waarderen als het uiterlijk je aan staat.
Downloaden: Twitclock (gratis)
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 8 reacties