Tworlds: foto’s vergelijken met een wildvreemde in Nederlandse app
Zou iemand zich ergens ter wereld op het moment exact hetzelfde voelen als jij? Daar wil de Nederlandse iPhone-app Tworlds achter komen, door jouw foto’s te combineren met die van wildvreemde app-gebruikers. Een gemaakte foto wordt gekoppeld aan een hashtag, waarna je beeld wordt gecombineerd met een andere foto gemaakt op dat moment, over hetzelfde onderwerp en op een totaal andere locatie.
Tworlds maakt het soms wat eenzame bestaan van de iPhone-fotograaf net iets socialer. Zit je te relaxen op de bank? Dan maak je daar een foto van op je iPhone, en voor je het weet zie je daarnaast een Amerikaan die hetzelfde aan het doen is. Volgens de maker van Tworlds is de foto ook op precies hetzelfde moment gemaakt, al lijkt hier wat speling in te zitten. De identiteit van de andere fotograaf kom je nooit te weten: je ziet enkel andermans afbeelding en locatie.
Geen sociaal netwerk
Hoewel Tworlds sterk afhankelijk is van hasthags voor onderwerpen, is de app niet echt een sociaal netwerk te noemen. Je krijgt in Tworlds namelijk alleen je eigen foto’s te zien, met daarnaast de gekoppelde foto gemaakt door een andere app-gebruiker. Jammer, want je kunt hierdoor niet even door andermans fotocollages heen bladeren. Het zorgt er tegelijkertijd wel voor dat Tworlds een vrij intieme ervaring is: de foto’s zijn een moment tussen jou en een andere gebruiker, die je niet met de hele wereld deelt. Tenzij je daar voor kiest: het is mogelijk om achteraf een Tworlds-foto te delen op Twitter of Facebook.
Conclusie Tworlds review
Tworlds voelt als een leuk, sociaal experiment speciaal voor je iPhone. Je krijgt het idee dat je in contact komt met mensen die op dat moment precies hetzelfde gevoel hebben, zonder dat je ook maar een woord met elkaar hoeft uit te wisselen. Hoe vaak je dat gaat doen? Dat blijft nog even de vraag. Want zonder filters en andere bewerkingsopties, is Tworlds namelijk een wat karige foto-ervaring op de iPhone. Iets dat je wellicht een paar keer doet, en daarna niet meer.
Pluspunten
- Leuk experiment.
Minpunten
- Na een paar keer ben je er ook wel weer klaar mee.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 2 reacties