
Vervang reclame door kunst via augmented reality
Word je ook wel eens helemaal gek van alle billboards en reclameposters die in steden hangen? Anti-reclamesite Public Ad Campaign ook. Daarom werkt de blog aan een manier om reclame te vervangen door speciaal voor de app gemaakte kunstwerken. Kijk je via je iPhone naar een poster, dan plakt de app de illustratie automatisch eroverheen.
Public Ad Campaign is een blog die kritisch naar reclame-uitingen in steden kijkt. Reclameposters bepalen hoe omgevingen eruit zien en zorgen ervoor dat bewoners niet hun eigen creatieve uitingen op de stad loslaten, zo beweert het blog. Het afbreken van billboards en losscheuren van posters is duidelijk teveel werk om dit tegen te gaan, daarom grijpen ze nu naar augmented reality. Richt je de app op een reclameposter, dan identificeert je telefoon hem en vervangt hij deze met een hiervoor gemaakte illustratie.
Er wordt gebruik gemaakt van de augmented reality-app Junaio. Zoek je hierin naar ‘AR Ad Takeover’, dan vind je een filter om de reclameposters mee te vervangen. Deze werkt alleen nog maar op een aantal posters op Times Square in New York. Dit zal de komende tijd nog wel even het geval zijn: de ontwikkelaar maakt zich eerst nog zorgen over het bijhouden van de reclame in de Amerikaanse metropool. De posters worden wekelijks namelijk vervangen.
Downloaden: Junaio (gratis)
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Geniaal verzonnen!! Maarja dan moet e over heeel de wereld alle bilboards en reclames vervangen…
Billboards laten vervangen door billboards die door een andere bron zijn gemaakt… Ik zie t nut er niet van…
Geniale truc van reclamemakers.
Door de aandacht die je nu krijgt voor de reclameborden, met het oog op het “onzichtbaar” maken van die borden via je iPhone, vallen de reclameboodschappen juist extra op.
Reclame is opvallen, aandacht vragen.
En aandacht voor reclameborden is nu juist wat deze app bevordert.
Volgens mij is dit een truc van een geniaal reclamebureau … LOL !
Op TEDxRotterdam 2010 was dit ook te zien. Grappig om een keer uit te proberen, maar dan heb je het ook wel weer gezien (zoals vrijwel alle AR toepassingen).