We constateerden het al bij de allereerste widgets die verschenen op iOS 8. Behalve widgets in bestaande applicaties, zijn er ook al aardig wat apps die widgets voor het berichtencentrum als hoofdzaak hebben. De app erachter maakt dan eigenlijk niet zoveel meer uit: het gaat juist om de widgets. We beschreven eerder al Widgets Pro, nu is het tijd voor een Vidgets review: stel een dashboard van handige widgets samen.
Vidgets werkt net iets anders dan Widgets Pro. In Widgets Pro kan je allerlei verschillende informatie zoals het weer, het nieuws en populaire YouTube-video’s als aparte widgets in het berichtencentrum zetten. Vidgets heeft één widget. Maar hoe die eruit ziet, bepaal je helemaal zelf.
Lees ook: Deze apps hebben nu al leuke widgets
Welke widgets heb je in Vidgets?
Je kiest zelf iconen met data die je wilt weergeven in het Vidgets-widget. Je kan zelfs een lijn tussen de iconen zetten om een extra rij iconen te beginnen. De informatie die je in Vidgets op je berichtencentrum kan zetten, is veelzijdig. Dit zijn de mogelijkheden:
- Een wereldklok waarvan je zelf de locatie invoert.
- Een digitale klok met 12-uurs of 24-uurs notering.
- Een kalender die je eveneens op locatie kan afstemmen.
- Een timer waarvan je zelf kan instellen hoeveel tijd erop staat. Die kan je activeren met een tik op het widget en geeft een pushbericht als ie klaar is.
- Een batterij-icoon met het percentage batterij dat je nog hebt.
- Een Free Space-indicator waarop je ziet hoeveel ruimte je nog over hebt op je iPhone, in GB’s en percentage.
- Een Free Memory-indicator waarmee je ziet hoeveel geheugen er vrij is.
- Een snelheidsmeter als dat van een auto op basis van GPS.
- Een werkend kompas.
- Een snelheidsmeter uitgeschreven in cijfers op basis van GPS.
- Een kompas uitgeschreven in cijfers.
- Een hoogtemeter uitgeschreven in cijfers.
- Het weer in een icoon, waarbij je zelf de locatie bepaalt.
- Het weer van morgen in een icoon.
- De temperatuur groot in beeld.
- De temperatuur van morgen groot in beeld.
Vidgets belooft dat er in de toekomst nog meer widgets bijkomen en je hebt er zelf invloed op welke widgets dat zijn. Met de knop Request a widget kan je meestemmen in widgets die je graag wilt zien en zelf verzoeken doen. Sommige veelgevraagde widgets zijn op dit moment ‘sluit alle apps’, resterend dataverbruik, Wi-Fi, Bluetooth, GPS indicaties, internetsnelheid, een snelle wekker, Facebook en een bericht versturen via WhatsApp. Op één verzoek geeft ontwikkelaar Less Code al aan dat ze ermee bezig is: networkinformatie.
Indelen is eenvoudig
Je Vidgets-widget indelen is een fluitje van een cent in de bijbehorende app. Qua werking doet het denken aan het homescreen van je iPhone. Je drukt een icoontje in om een kruisjes te zien waarmee je icoontjes kan weghalen en kan icoontjes verslepen om de volgorde te veranderen. Nieuwe items voeg je toe met de plus onderin. Met de verfemmer verander je de kleur van alle icoontjes.
Wil je meer bewerkingsopties, dan leg je in de app 2,69 euro neer. Daarvoor kan je kleuren per icoon instellen, de titel van een icoontje verbergen en een eigen thema aanmaken. Dat dat niet overhoudt, lijkt de ontwikkelaar zich ook te beseffen aan de mededeling ‘binnenkort meer’.
Conclusie Vidgets review
Of je nou een handige één-knops timer meteen in het berichtencentrum wilt hebben, verschillende wereldklokken met de tijden van vrienden, je resterende opslagruimte of de temperatuur van morgen. Vidgets is gratis te downloaden en al snel de moeite waard, temeer omdat de in-app aankoop geheel optioneel is.
Pluspunten
- Verscheidenheid aan widgets in één app
- Timers activeren met één druk
- Veel instelmogelijkheden
Minpunten
- Niet alle widgets even nuttig
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 9 reacties