Wijnscanner-app Drync voor iPhone gaat concurrentie met Vivino aan
Als goed geïnformeerde tafelaar weet je thuis precies welke wijn je drinkt. Maar de kans bestaat dat er op een terrasje of in een restaurant een fles op tafel komt die je niet helemaal kunt plaatsen. Voor die situaties is er nu een nieuwe app: Drync. De gratis app, die momenteel meer dan 1,7 miljoen wijnen in de database heeft, helpt wijnliefhebbers met het ontdekken, delen en kopen van hun favoriete wijn. Het werkt heel simpel: je maakt een foto van een wijnetiket, en Drync geeft alle informatie over de wijn die je maar kunt bedenken. Vervolgens kun je de wijn waarderen, notities maken of via sociale media delen.
Een andere prominente functie van Drync kunnen we in Nederland helaas niet gebruiken. In de database van de app staan namelijk eveneens 40.000 wijnen die te koop zijn in de VS. Als je in Amerika een wijnetiket scant en deze in de database staat zie je waar je hem kunt aanschaffen en hoe duur hij is. Concurrent Vivino Wine Scanner kan in Nederland ook de prijs tonen, maar met Drync kun je de wijn ook meteen kopen en laten verschepen. Ook heeft Drync meer wijnen in de database dan Vivino: 1,7 miljoen versus 1,5 miljoen. Nu maar hopen dat Drync uitbreidt naar Nederland, of Vivino de koopfunctie toevoegt.
Tijdens het testen van de app bleek dat Drync net als Vivino vereist dat je het label duidelijk op de foto zet. Een foto van een fles wijn bij kaarslicht gaat waarschijnlijk niet werken. Drync waarschuwde bij het testen van de app regelmatig dat de foto niet duidelijk genoeg was en geeft dan tips om betere foto’s te maken. Ook herkende Drync af en toe een fles niet helemaal goed: Mezzacorona Pinot Grigio werd herkend als Mezzacorona Pinot Noir. Niet helemaal fout, maar voor de wijndrinker een duidelijk verschil. Het slagingspercentage ligt ongeveer op hetzelfde niveau als Vivino, al moeten we toegeven dat we een stuk of twintig en geen honderden flessen hebben gescand. Drync toont tijdens het herkennen van de fles dezelfde scan-animatie als Vivino. Ook waarschuwt de app “Ik kom erop terug!” als een fles nog niet te gevonden is. Een paar minuten later krijg je een berichtje in je mailbox dat de fles is gevonden en of ‘ie te koop is via de app.
Daarnaast kun je met Drync via Facebook, Twitter en mail delen wat je drinkt en bij iedere wijn waarderingen toevoegen en notities maken. Elke wijnfles die je hebt gescand komt in een helder overzicht terecht. Tot slot geeft Drync gebruikers bij ‘Wine Lists’ aanbevelingen van sommeliers en experts, zoals wijnen voor een bepaald seizoen, de beste wijnen voor een huwelijk, de beste wijnen in de pers of wijnen die populair zijn bij andere Drync-gebruikers.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 7 reacties