Met Wingme vrienden helpen aan een leuke date
Daten doen veel mensen tegenwoordig met een app. Het is niet voor niets dat Tinder in Nederland zo populair is. Het Tinderen is nogal een eenzame bezigheid. Je veegt op eigen houtje door de matches die je krijgt voorgeschoteld. Niet verrassend dat veel mensen hun matches met vrienden of vriendinnen bespreken. Even een foto delen via WhatsApp of je telefoon aan een vriend(in) geven. Vinden zij hem/haar wel leuk? Dat inspireerde de Nederlanders Anneli Rispens en Guido Nieuwkamp om een app te maken die de eenvoudige Tinder-manier om naar dates te zoeken combineert met de inbreng van je eigen vrienden. Samen met Marten Beerda en Tijmen Mulder richtten ze Wingme op. De iPhone-app staat al een tijdje in de App Store als besloten beta, maar is vanaf vandaag voor iedereen toegankelijk.
Dater of wingman
Nadat je je Facebook-account aan de app hebt gekoppeld, kies je welke rol je wilt aannemen. Die van dater of wingman (of woman). Als je akkoord bent gegaan met de algemene voorwaarden kun je het aanmeldingsproces vervolgen. Als dater voeg je daarin (verplicht) foto’s van jezelf toe en stel je je profiel verder samen. Helaas kun je alleen foto’s van Facebook toevoegen. De app heeft toegang tot foto’s in je camerarol. Daarna geef je aan of je in mannen, vrouwen of beide geïnteresseerd bent en in welke straal je wilt zoeken. Het is zelfs mogelijk om te filteren op leeftijd. Je zit niet vast aan de rol die je kiest. Via de instellingen kun je later eenvoudig weer wisselen.
Net als in Tinder geef je met een vingerbeweging aan of je geïnteresseerd bent: met een veeg naar rechts ben je geïnteresseerd en verschijnt er een vleugeltje bij het profiel. Naar links vegen toont de volgende persoon. Met een veeg naar boven kun je iemands profiel weergeven, maar erop tappen volstaat overigens ook. Net als Tinder zoekt ook Wingme naar gedeelde interesses op basis van je Facebook-profiel. Als je een interessante persoon hebt gevonden kun je zijn/haar profielfoto op het scherm naar beneden slepen om het profiel met je wingman te bespreken. Dat is dan ook wat Wingme onderscheidt ten opzichte van dating-apps als Tinder en het andere Nederlandse initiatief Doubler, dat zich juist richt op stelletjes.
Anoniem rondneuzen
Als dater ben je natuurlijk zichtbaar voor iedereen in de buurt, kun je zien wie jou leuk vinden en met mensen chatten. In de rol van wingman ben je in feite anoniem. Andere daters kunnen jouw wingman niet zien en jij bent dus ook de enige die met hem of haar kan praten. Wel kan je wingman zoeken naar interessante mensen en deze aanbevelen aan jou. Een wingman die al een relatie heeft, gaat misschien niet als dater op een sociaal netwerk rondneuzen. Die anonimiteit zorgt er wellicht voor dat jouw vrienden je wel een handje willen helpen in jouw zoektocht naar een leuke vriend(in). Je kan trouwens meerdere vrienden toevoegen als je dat wilt.
Het idee van Wingme is interessant. Je kan je vrienden op een eenvoudige manier betrekken bij je partnerkeuze of vrienden helpen die nog geen partner hebben. Het is natuurlijk wel de vraag of mensen nog openstaan voor een nieuwe dating-app als ze Tinder al gebruiken. Ook het eerder genoemde Doubler lijkt namelijk nog niet echt te zijn aangeslagen. Wij kregen in onze test met Wingme veelal dezelfde mensen voorgeschoteld. Het aantal gebruikers lijkt op dit moment dus nog niet al te groot, maar wellicht komt daar verandering in nu de app door iedereen te gebruiken is.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 0 reacties