
WorkSnug Pro: iPhone-applicatie voor mobiele werkers in Nederland
WorkSnug, Plantronics en Cisco hebben gezamenlijk een applicatie uitgebracht: ze presenteren vandaag WorkSnug Pro. Dit is een augmented reality-applicatie voor de iPhone waarmee je de beste werkplekken in grote steden kunt vinden. WorkSnug Pro ondersteunt al meer dan 12 steden wereldwijd. Ook de Randstad is vertegenwoordigd met de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Leiden. Voor de Belgen is momenteel alleen Brussel aanwezig. Je kunt recensies schrijven over mobiele werkplekken en meteen online zetten. Een mobiele werkplek hoeft niet altijd een bedrijfsverzamelgebouw of een gedeeld kantoor te zijn: ook bibliotheken, café’s en koffiesalons kunnen geschikt zijn om wat te werken.

Ook sfeer en kwaliteit van de koffie komen aan de orde, evenals het geluidsniveau. Mobiele werkers blijken het geluidshinder namelijk als belangrijke factor te zien om productief te kunnen werken. Daarom bevat de applicatie een Plantronics decibelmeter. Je meet op de mobiele werkplek het geluidsniveau en stuurt dit vervolgens naar de centrale database. Een mooie samenwerking dus tussen drie bedrijven: WorkSnug verzamelt de reviews, Plantronics levert de decibelmeter en Cisco heeft een serie Smart Work Centres waar je rustig kunt werken.
Ik heb de applicatie geïnstalleerd en wat een beetje jammer is, is dat je de applicatie niet kunt gebruiken zonder eerst een gebruikersnaam te kiezen. Je hebt daarbij de keuze uit het invoeren van je Twitter-accountgegevens (dat heb ik maar niet gedaan, om eventuele reclametweets te voorkomen) of door het invullen van een naam. Daarna kijk je in de omgeving rond. Wat onhandig is, is dat de naam van de werkplek net niet goed leesbaar is (ook niet als je je toestel omhoog of omlaag kantelt). Door te tappen op de naam krijg je uiteindelijk wel de volledige naam en omschrijving te zien.
Downloaden: WorkSnug Pro (gratis)
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Vet!!
Handig!
Ik weet het niet met die Augmented Reality software, Ik heb Layar en Wiki, ik gebruik het alleen eens om te laten zien wat er zoals mogelijk is met een Iphone. Ik zie mezelf niet echt in de stad lopen met mijn iphone voor mijn snufferd, om te kijken waar het dchtsbijzijnde wireless point te vinden is.
Ik kan me ook niet voorstellen dat er mensen zijn die dit wel vaak gebruiken…. Toch?
@pommetje:
Daarin moet ik je helaas gelijk geven. Het AR concept is prachtig, maar in mijn ogen nog niet erg bruikbaar voor de consument.
Probleem is dat we nu nog alleen met locatie gegevens kunnen werken. Andere AR toepassingen vergen veel meer resources, bv voor beeldanalyse.
Dus voor nu leuk om te showen, maar nog niet erg bruikbaar. Ook de manier waarop het gepresenteerd wordt via layar is in mijn ogen lang niet optimaal. Wat een chaos is dat soms.
Gemiste kans om dit via een aparte applicatie te doen, integreren met Layar (http://www.layar.com) zou echt veel praktischer zijn geweest.
Al deze applicaties zijn ruk. Veel te onnauwkeurig en ze beloven veel meer dan ze waar kunnen maken. Heb in london gelopen met de app van het London museum. Dat verwerkt foto’s van vroeger in het beeld van nu. Leuk op hun screenshots (die in Photoshop gemaakt zijn) maar in werkelijkheid lijkt het nergens op. Layar zit er ook altijd ver naast, behalve op hun screenshots.
server kan niet gevonden worden…. wel 20x… jammer…
Je kan door te scrollen zoals je op de iPhone normaal scrolled de tags naar beneden scrollen en zo de naam alsnog zien (je hoeft er dus niet op te klikken).
not for ios4 at the moment