Reacties voor: ‘Zelf ebooks uitgeven’ van Wiebe de Jager (review)

Auteur Wiebe de Jager, tevens directeur van uitgeverij Eburon, heeft een ebook uitgebracht over het zelf publiceren van digitale boeken. We ontvingen een recensie-exemplaar van het boek, dat voor €7,95 te koop is op de website van Eburon. Je ontvangt dan een boek in ePub-formaat dat je in de applicatie iBooks kunt lezen. Handig, want […]

Reacties: 8 reacties

  1. Sigil is inderdaad een goed bruikbaar eenvoudig programma. Een eenvoudig boekje heb je er zo meegemaakt. Volgens mij ligt bij het epub formaat kansen om informatie, vooral educatief, makkelijk leesbaar beschikbaar te stellen, Het lezen van een computer scherm is toch heel anders dan lezen met je Ipad in boekformaat. Het leest veel prettiger! Apple laat hier een kans liggen maar niemand spring nog in het gat. Er moet een soort epub publisher komen, zo eenvoudig mogelijk maar met de mogelijkheid direct filmpjes en zelfs interactieve elementen toe te voegen Wie zier hier iets in???? Jouw mening Gonny?

  2. @wim Helaas is de ePub standaard zelf momenteel ook een beperkende factor, en ook het feit dat niet alle ereaders/tablets overweg kunnen met flash is nog een probleem. Je kunt bijvoorbeeld best een swf filmpje ’embedden’ in een ePub, maar die wordt alleen maar afgespeeld in Adobe Digital Editions op de computer. Een eInk kan niet overweg met filmpjes en de iPad slikt weer geen .swf. Later dit jaar zal er een nieuwe ePub standaard verschijnen, die wel veel meer mogelijk maakt op het gebied van scripting en interactie. Dan zullen er denk ik ook snel veel ePub authoring tools verschijnen (naast het kostbare Adobe InDesign).

  3. @Wiebe: Beste Wiebe, bedankt voor je snelle antwoord! Misschien dan maar in twee stappen: eerst iedereen vertrouwd maken met het huidige epub formaat, door bijvoorbeeld in pages een export naar epub mogelijk te maken. Ik heb daar een vraag aan Apple over gesteld maar zij doen geen uitspraken over mogelijke nieuwe features. Het lijkt me voor het onderwijs zo prettig, ergens heb ik het idee dat studenten/leerlingen makkelijker lezen vanaf een Ipad met documeneten in boekvorm. De Ipad wordt volgens mij voor deze doelgroep poulair al is hij prijzig, het is wel een “gezinsgadget”.

  4. @Wiebe: Even nog een vraagje, komt het boek in de Nederlandse Ibook store?

  5. Overigens staat de N van ISBN voor ‘nummer’ dus ISB nummer is correct dan.

  6. @Rick Inderdaad, een veelgemaakte fout: “ISBN nummer”. ISBN staat immers voor “Internationaal Standaard Boeknummer”.

    @wim Jazeker, het ebook staat al in de iBookstore, alleen is het nog niet mogelijk om Nederland aan te vinken als territorium waar het ebook verkocht mag worden. Dat zal pas kunnen zodra de iPad officieel leverbaar is in ons land, denk ik.

  7. He

  8. ik lees in het boek dat de distributie van ebooks in Nederland verzorgd wordt door eBoekhuis en ePagine. Graag wil ik Mido Media aan dit rijtje toevoegen. Wij zijn een initiatief van onder andere een grote contentverwerkende partij in de (vak)uitgeverij. Ons platform is dan ook toegespitst op markt van studie- en vakinformatie en biedt daarvoor specifieke functionaliteiten. Daarnaast zijn wij een nieuwe en Nederlandse speler waardoor wij zeer flexibel en met korte lijnen opereren. Ik hoop dat dit een aanvulling op het boek is, en in een volgende editie meegenomen wordt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.