Reacties voor: Zosh: ondertekende documenten versturen vanaf je iPhone

In de App Store is een applicatie verschenen waarmee je documenten kunt verzenden met je handtekening eronder: Zosh. De applicatie zou hierdoor een vervanger kunnen zijn van de fax, dat nog steeds de snelste manier is om ondertekende documenten te verzenden.
Elger van der Wel -

Reacties: 12 reacties

  1. Jammer dat je hiervoor moet betalen!

  2. Origineel geplaatst door Tim Verhoeven
    Jammer dat je hiervoor moet betalen!

    Blijf dit toch een grappige reactie vinden. In het verleden betaalde ik zo 10 tot 20 euro voor een goede applicatie voor WM of Palm OS. Ook ik vind nu 2.39 nu al snel te veel. Maar volgens mij komt dat omdat we verwend zijn. Er is heel veel gratis, of je betaalt minder dan een euro.

    Deze koop ik niet, maar als ik regelmatig zou moeten faxen zou het een besparing zijn. En dan is 2,39 een schijntje.

  3. “… waar je het document nog kunt bewerken en ondertekend kunt doorsturen. …”

    waarbij ik er even vanuit ga dat dat niet voor de genoemde .pdf geldt: is deze app dan gelijk een soort office-app, waarbij je de bestanden dus echt kan bewerken, inhoudelijk, denk aan formules in Excel, of moet ik denken aan een beetje lay-out wijzigen?

    Indien volledige bewerking geldt, is deze app wel erg interessant.

  4. @PeerSientje:
    Ik denk dat er slechts een afbeelding van je document wordt gemaakt, waar jij vervolgens in kan painten

  5. et lijkt mij niet echt handig een handtekening proberen te plaatsen op je iphone/ipod touch.
    ik denk dat er kans is op fout schrijven van je handtekening

  6. Digitaal ondertekenen met certificaten of PGP/GPG lijkt mij een veel betere app. Wanneer komt daar eens een gebruiksvriendelijke van?

  7. Origineel geplaatst door coen
    Origineel geplaatst door Tim VerhoevenJammer dat je hiervoor moet betalen!Blijf dit toch een grappige reactie vinden. In het verleden betaalde ik zo 10 tot 20 euro voor een goede applicatie voor WM of Palm OS. Ook ik vind nu 2.39 nu al snel te veel. Maar volgens mij komt dat omdat we verwend zijn. Er is heel veel gratis, of je betaalt minder dan een euro.Deze koop ik niet, maar als ik regelmatig zou moeten faxen zou het een besparing zijn. En dan is 2,39 een schijntje.

    Ik ook.
    Je doet dit als je, in een noodsituatie, iets ECHT kontraktueel geregeld wilt hebben.
    Een iets prangender kwestie dan die 2.39, lijkt me de vraag hoe veilig jouw handtekening op die server ergens in de USA is….

  8. Origineel geplaatst door Joostmans
    Origineel geplaatst door coenOrigineel geplaatst door Tim VerhoevenJammer dat je hiervoor moet betalen!Blijf dit toch een grappige reactie vinden. In het verleden betaalde ik zo 10 tot 20 euro voor een goede applicatie voor WM of Palm OS. Ook ik vind nu 2.39 nu al snel te veel. Maar volgens mij komt dat omdat we verwend zijn. Er is heel veel gratis, of je betaalt minder dan een euro.Deze koop ik niet, maar als ik regelmatig zou moeten faxen zou het een besparing zijn. En dan is 2,39 een schijntje.Ik ook.
    Je doet dit als je, in een noodsituatie, iets ECHT kontraktueel geregeld wilt hebben.
    Een iets prangender kwestie dan die 2.39, lijkt me de vraag hoe veilig jouw handtekening op die server ergens in de USA is….

    Je vergeet alleen één ding. Digitale handtekeningen zijn volgens de wet niet rechtsgeldig. Zoals handtekeningen met een stempel gezet ook niet rechtsgeldig zijn. Hoe dat in Amerika gereld is weet ik niet. Heb het nu over het Nederlandse recht.

    Dus fax blijft de eerste optie. Of ondertekeningen, inscannen en mailen.

  9. @Anthony Looij: Wanneer je ook zaken als datum als handtekening invoegt, zal de ontvanger denk ik niet eens merken of het is ingescand of dat dit appje is gebruikt. (Geen idee of het als plaatje erover heen wordt geplakt of ingebakken wordt; app niet gekocht, niet getest.)

    @Joostmans: De veiligheid van die server is idd wel een issue denk ik

  10. @Anthony Looij: Digitale handtekeningen zijn wel degelijk rechtsgeldig. Het probleem is alleen dat er eigenlijk 2 hoofdsoorten zijn: de digitale versie van die krabbel die je overal op zet en een echte digitale handtekening in de vorm van dingen als een certificaat, pgp/gpg sleutel, etc. De digitale versie van je krabbel heb je ook in 2 formaten: ingescand en eentje die je middels iets als een digitizer, muis, tablet, vinger, etc. maakt. Die van de ingescande is geloof ik een nogal grijs gebied en die anderen zijn gewoon rechtsgeldig. Dat laatste weet ik alleen niet 100% zeker dus dat is wel de moeite van het uitzoeken waard. De echte digitale handtekeningen in de vorm van die certificaten e.d. zijn 100% rechtsgeldig, ze worden namelijk ook aangeraden door de overheid en gebruikt door de overheid (denk maar eens aan je digid ;)).

    Edit: even gezocht en voor Nederland staat e.e.a. beschreven in de wet Elektronische Handtekeningen wat een implementatie is van een Europese richtlijn uit 1999. Heel simplistisch is iedere digitale handtekening rechtsgeldig mits er maar duidelijkheid is over de echtheid. Als duidelijk is dat de handtekening ook echt van die persoon afkomstig is als dat er geclaimd wordt dan is hij dus rechtsgeldig. Bij een certificaat is dat natuurlijk een stuk eenvoudiger te doen dan bij een ingescande handtekening. Voor dat laatste zijn aanvullende gegevens zoals naam, mailadres, etc. bepalend voor het aantonen van de echtheid. Als de handtekening toch al in je administratie staat dan ook. Let wel dat vaak al geen handtekening meer nodig is. Een simpel “akkoord” als reply op een opdracht die per mail is verstuurd is namelijk al voldoende.

    Wat meer informatie vindt je op wikipedia (kort maar krachtige uitleg!): http://nl.wikipedia.org/wiki/Digitale_handtekening#Nederland en uiteraard in het officiële online wetboek op wetten.nl: http://wetten.overheid.nl/BWBR0015046/geldigheidsdatum_06-04-2010

  11. Ik doe het op deze manier. Ik krijg de mail, print het, onderteken het, neem er een foto van, terug aansluiten en doormailen. Voilà.

  12. Goed en fijn programa!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.