Evernote heeft een nieuwe Work Chat-functie beschikbaar gesteld in de mobiele apps en de webapplicatie. Gebruikers kunnen daarmee ideeën n projecten bespreken, direct binnen Evernote. Ze hoeven niet uit te wijken naar een andere dienst of via e-mail te communiceren. Als je een notitie naar iemand stuurt, zal deze in Work Chat verschijnen, zodat je er meteen over kunt overleggen. Voor betalende gebruikers zit er nu ook een Context-functie in.

Work Chat geeft je de mogelijkheid om documenten te delen met mensen waar je mee in contact staat. Er is ook een koppeling met LinkedIn gemaakt, zodat je met alle LinkedIn-contacten documenten kunt delen. Het handige is dat je gewoon binnen de app kunt blijven en niet hoeft over te schakelen naar een aparte chat-app. Je ziet meteen wanneer een collega of partner de notitie of het notitieboek aan het bekijken is. Een icoontje met foto maakt duidelijk dat iemand aan het lezen is, ook al heb je de notitie zelf niet geopend. Volgens CEO Phil Libon was het een van de meest gevraagde functies tot nu toe. Het kan helpen om de hoeveelheid e-mailberichtjes binnen een organisatie te verminderen.
Context-functie in Evernote
Evernote heeft voor Premium-gebruikers ook de nieuwe Context-functie ingevoerd. Dit houdt in dat je notities, artikelen en mensen te zien krijgt die te maken hebben met de taak waar je mee bezig bent. Dat is op zich niet nieuw, want je kreeg al eerder gerelateerde notities te zien via de Mac-app. Wel nieuw is dat er allerlei informatie van internet wordt gehaald.
Je kunt gerelateerde artikelen van The Wall Street Journal, Techcrunch, Pando Daily, Fast Company en andere bekende nieuwssites zien. Maar er is ook al kritiek op: volgens Stephen Hackett is het duidelijk een manier om extra inkomsten te genereren en daarbij wringt er iets. Evernote heeft een pagina waarin ze trots hun ‘Three Laws of Data Protection’ uitleggen.
Daarin staat: “Everything you put into Evernote is private by default.” Maar hoe weet Evernote welke gerelateerde artikelen van externe publicaties ze moeten tonen, als de data volkomen privé is? In het privacybeleid staat dat er geen menselijke medewerkers aan te pas komen, om naar jouw notities en notitieboeken te kijken. Maar het gebeurt wel geautomatiseerd. Gelukkig kun je het uitschakelen: via de instellingen van Evernote op elk platform.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Gonny,
Een tijdje terug heb ik jullie eens een mail gestuurd met de vraag eens dieper in te gaan op Evernote (mogelijkheden, uitleg etc etc.) Weten jullie of daar nog iets van gaat komen?
@frans: Er zijn hele boeken over geschreven inmiddels. Er is al zoveel over te vinden.
Wat wil je hier nog zien wat er nog niet over te lezen is?
Los van de eerste twee reacties: een eigen agenda van Evernote zou ik wel zien zitten. Andere agenda’s importeren en je hebt écht alles in één app. Helemaal mooi: datum( tijd) in een notitie zichtbaar in agenda.
Probeer het boek van Frank Meeuwsen over Evernote
@RTF: Er zijn inderdaad veel boeken over geschreven. Maar dat is ook gedaan over iOS en de MAC. Is dat een reden om er dan ook geen aandacht aan te besteden? Ik denk juist dat iCulture een mooi medium is om zoveel mogelijk informatie met elkaar te delen. Dus ook informatie die wellicht al ergens in een boek staat, dat niet iedereen in de kast heeft staan.