Fever Scout-pleister vertelt of je kind koorts heeft

Fever Scout is een flexibele thermometer-pleister waarmee je de temperatuur van je kind voortdurend kunt volgen.

Ben je bang dat je kind koorts heeft, dan zijn er allerlei thermometers om regelmatig de temperatuur op te meten. Maar erg prettig in gebruik zijn ze niet: je moet thermometers in oren of onder tongen stoppen, of met een raar apparaat over het voorhoofd bewegen. En je ziet ook niet het temperatuurverloop in de afgelopen uren. De Fever Scout is een pleister die je kind op het lichaam plakt. De blauwroze pleister meet continu de temperatuur en stuurt de metingen draadloos door naar je iPhone.


Fever Scout thermometer pleister

Op die manier kun je precies zien of de temperatuur stijgt of daalt. Zelfs als je midden in de nacht wakker wordt en je afvraagt of het nog wel goed gaat, kun je op afstand via de iPhone kijken wat de huidige temperatuur is – terwijl je kind gewoon doorslaapt. Je kunt ook een notificatie instellen, zodat je wordt gewekt als de koorts een zelf gekozen limiet bereikt. Met de app kun je ook zien of bepaalde huismiddeltjes of medicijnen aanslaan.

https://www.youtube.com/watch?v=PMBjyc61EcI

De makers van de pleister wilden niet dat de Fever Scout er medisch uit zou zien. Volgens Gadi Amit, oprichter van New Deal Design, is dematerialisatie een belangrijke ontwikkeling. Bij temperatuur meten denk je automatisch aan een thermometer: een staafje met een meter waarop je de waarde kunt aflezen. Maar nu het steeds makkelijker wordt om elektronische circuits op flexibele pleisters te plakken, gaan voorwerpen er heel anders uitzien.

Fever Scout thermometer

New Deal Design ontwierp eerder de Fitbit, de fitnesstracker die inmiddels tot marktleider is uitgegroeid. Voor de Fever Scout werkten ze samen met VivaLnk, een bedrijf dat piepkleine elektronische circuits in flexibele, ademende pleisters verwerkt. Een thermometer kan daarbij vrijwel onzichtbaar worden. Voor deze thermometer-pleister hadden de ontwerpers als doelgroep kinderen voor ogen, vandaar dat het een vrolijk uitziend plakplaatje is geworden, waarbij je de technische componenten niet ziet.

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.