Apple beloofde bij de aankondiging van de Apple Watch dat ons leven een stuk productiever zou worden. Dankzij herinneringen, Siri, apps en andere functies kun je je dagelijkse bezigheden in de hand houden, zonder dat er een iPhone of computer aan te pas hoeft te komen. Twijfel je nog over de aanschaf van een Apple Watch en heb je argumenten nodig om jezelf (of je partner) te overtuigen? Kijk dan eens naar deze functies op de Apple Watch die je productiever maken.
#1 iPhone in je broekzak houden
Je hoeft alleen even je pols om te draaien om te zien waarom je een melding krijgt. Daarna kun je meteen weer verder met je leven en je wordt niet afgeleid door allerlei andere apps. De Apple Watch bevat namelijk maar weinig apps die echte tijdslurpers zijn en je wordt daardoor ook minder in de verleiding gebracht. Zo zorgt de Apple Watch ervoor dat je het kaf van het koren kunt scheiden.
Kijk jij nu continu op je iPhone voor iedere melding? Welnu, door de Apple Watch hoef je dat minder vaak te doen. Je zult kritischer worden of de melding op je Apple Watch wel je aandacht waard is. Daarna kun je verder werken. Wil je toch even snel reageren? Dat kan met enkele snelkoppelingen, maar je blijft niet urenlang kletsen. De iPhone biedt meer afleidende apps.
De meldingen zijn een basisfunctie voor de Apple Watch, maar brengen voor productieve iOS-gebruikers veel nieuwe interacties met zich mee. Met de Apple Watch is iedere melding binnen je blikveld en kun je in zeer korte tijd oordelen wat je ermee moet doen. Wil je even geen meldingen ontvangen, dan kun je ook de Apple Watch op Niet storen zetten.
#2 Alles inspreken met Siri
Je hoeft nieuwe sms’jes, herinneringen of een nieuwe afspraak niet in te tikken op het piepkleine beeldscherm van de Apple Watch. Je kunt de spraakherkenning van Siri te gebruiken, die trouwens gewoon in het Nederlands werkt – en goed ook!
Het zorgt ervoor dat je op de Apple Watch snel een idee kunt noteren, zonder dat je de iPhone erbij hoeft te pakken. Uiteindelijk zal je de iPhone alleen nog maar gebruiken voor langere teksten en complexe informatie die je wilt invoeren, terwijl je voor een snelle handeling voldoende hebt aan de Apple Watch met Siri. Wil je snel iets opzoeken op het internet? Ook dan kun je Siri raadplegen.
Je zult merken dat je met Siri steeds sneller handelingen kunt uitvoeren. Een timer of een wekker zetten, of iets uitrekenen? Dat gaat sneller met Siri dan op een andere manier.
#3 Subtiele herinneringen
De herinneringen die de Apple Watch geeft zijn veel subtieler dan die van de iPhone. De trillingen en geluidjes van de iPhone kunnen erg storend zijn tijdens een vergadering of als je met anderen aan het werk bent. De Apple Watch geeft een tikje tegen je pols, zodat jij merkt dat er iets is, maar andere mensen niet. Ideaal als je tijdens een drukke vergadering bijvoorbeeld zit te wachten op een mailtje en daar discreet mee om wilt gaan. Wil je niet dat het scherm oplicht, dan kun je ook kiezen voor de Theatermodus.
#4 Apps bieden alleen het noodzakelijke
Ontwikkelaars zijn zich er steeds beter van bewust welke functionaliteit mensen bij een Apple Watch-app verwachten. De apps bevatten vaak alleen de basisfunctionaliteit, zodat je alles snel kunt raadplegen. Door tweemaal op de Digital Crown te drukken, heb je snel toegang tot je recente of favoriete apps. Je opent het Dock door op het knopje onder de Digitale Kroon te drukken.
#5 Af en toe opstaan
Je zou er in eerste instantie misschien niet bij stilstaan, maar een gezondheidsfunctie van de Apple Watch kan je helpen om je beter te concentreren. Een paar keer per dag zul je namelijk staan-meldingen krijgen op je Apple Watch. Zo wordt je duidelijk gemaakt om even op te staan en te gaan lopen. Op deze manier voorkomt de Apple Watch dat je uren achter elkaar op je toetsenbord blijft rammen.
Dat lijkt misschien niet een heel erg productieve aanpak, maar het zorgt ervoor dat je even loskomt van je werk en daarna beter kunt concentreren. Door af en toe te pauzeren en te bewegen ben je namelijk niet constant met hetzelfde bezig. Daarnaast is het belangrijk om bij een bureaubaan goed te blijven bewegen.
De Apple Watch is ook ideaal voor het aanleren gezonde gewoontes, zoals een actievere levensstijl en beter letten op signalen van je lichaam, zoals een onregelmatige hartslag. In het artikel hieronder lees je hoe de Apple Watch je gezondheid gaat verbeteren.
Ben je overtuigd en wil je nu een Apple Watch kopen? Kijk dan in onderstaand overzicht welke modellen we op dit moment aanbevelen!
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Apple Watch
De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.
- Alles over de Apple Watch
- Apple Watch-modellen
- Apple Watch kopen
- Apple Watch 4G kopen
- Refurbished Apple Watch kopen
- Apple Watch vergelijken
- Apple Watch in roestvrij staal
- Apple Watch-horlogebandjes
- Apple Watch repareren
- Apple Watch Ultra: het topmodel
- Apple Watch SE voor instappers
- watchOS: het besturingssysteem van de Apple Watch
- Bekijken bij Apple