MagSafe autohouders voor je iPhone: deze blijven plakken (en kunnen vaak ook laden)
Met een MagSafe-autohouder hoef je niet meer te prutsen met kabeltjes en klemmen. Je plakt de iPhone (12 of nieuwer) simpelweg op de houder. Er is ondertussen keuze genoeg, dus kies de MagSafe-autohouder die bij jouw situatie past! Sommige zijn te bevestigen op de autoruit, in het luchtrooster of zelfs aan het stuur van een motor! Het voordeel van MagSafe (of het vergelijkbare Qi2) is dat je niet hoeft te frummelen om de iPhone in de houder te krijgen. Je plakt hem er gewoon aan vast. En je kunt je iPhone er zowel in portret- als in landschapsstand aan vastmaken.
Belkin autohouder met MagSafe
Deze Belkin autohouder met MagSafe heeft als voordeel dat je er ook meteen mee kunt opladen. Je plakt de iPhone gewoon op de houder en kunt wegrijden. Omdat de smartphone onder handbereik is, bedien je eenvoudig voor navigatie of muziek. Je krijgt een usb-c-kabel meegeleverd. De houder steek je in de vinnen van het ventilatierooster. Er zijn twee varianten: de MagSafe-versie van 10W en de Qi2-versie van 15W. Beide zijn geschikt voor jouw iPhone 12 en nieuwer.
Belkin MagSafe-lader voor de auto:
Er is ook een variant die niet kan opladen, zoals op de foto hierboven. Deze raden we niet aan omdat je hij minder functionaliteit heeft. Apple verkoopt deze ook. Deze variant blijft overigens wel iets beter zitten dan de oplaadversie hierboven.
Baseus autohouder met MagSafe
Het budgetmerk Baseus heeft een originele oplossing verzonnen om je iPhone aan het dashboard vast te maken. Er is gebruik gemaakt van een nieuw materiaal, waarmee je de houder in elke gewenste vorm kunt buigen. Baseus heeft overigens ook traditionele houders, zoals deze.
ESR MagSafe-autohouder met koeling
Deze ESR MagSafe-autolader met CryoBoost laadt je iPhone in 2 uur volledig op en blijft toch lekker koel. Omdat dit een officieel MagSafe-product is kun je opladen op 15 Watt en dat was tot voor kort alleen voorbehouden aan Apple’s eigen accessoires en partners zoals Belkin. Anderen moesten het doen met ‘MagSafe-compatibel’ en dat betekent maximaal 7,5 Watt.
Accessoiremaker ESR is er dus wel ingeslaagd om het MagSafe-certificaat binnen te slepen en dat merk je meteen aan de prijs: hij kost maar liefst 100 euro. Een pluspunt is dat er een koeling in zit, genaamd CryoBoost. Die zorgt ervoor dat je iPhone ondanks het snelle laden toch op acceptabele temperaturen blijft. Je hoeft er overigens niet op de rekenen dat deze oplader twee keer zo snel is, want met een MagSafe-compatibele lader doet je er ongeveer 2:45 uur over om je toestel helemaal op te laden.
Otterbox autohouder met MagSafe
Deze autohouder van Otterbox lijkt wel wat op die van Belkin, maar is een stuk goedkoper. Minpunt: hij is alleen bedoeld als houder en kan je iPhone niet opladen. Je installeert deze telefoonhouder eenvoudig in het luchtrooster en plakt de iPhone erop. Alles is onder handbereik. Er is ook een model met zuignap voor de voorruit.
Mophie autohouder met MagSafe
Mophie is meestal een wat duurder merk, dat de nadruk legt op design. De autohouder op de foto hierboven ziet er dan ook strak uit, als een simpele schijf. Aan de achterkant zit een wat minder strakke ogende klem, die je in het ventilatierooster steekt, maar gelukkig is die tijdens gebruik niet meer te zien. Je kunt hier je iPhone niet mee opladen, dus je zult zelf voor een kabelaansluiting moeten zorgen. Hij is ook wel te vinden onder de naam van het overkoepelende merk ZAGG en is vooral heel goedkoop bij Amazon.
Je zou ook kunnen kiezen voor de Mophie Snap+, die er wat ingenieuzer uitziet. Deze is bedoeld voor het ventilatierooster en is er in twee varianten: MagSafe en Qi2. Beide laden je iPhone op met 15W en worden geleverd met een autolader. Je kunt deze autohouder bij Apple in twee MagSafe-varianten krijgen: met zwart of wit laadvlak. De Qi2-varianten vind je alleen bij andere winkels.
Peak Design autohouder met MagSafe
Het sterke punt van Peak Design is dat ze zoveel keuze uit modellen hebben: voor je fietsstuur, motorstuur en natuurlijk ook voor je het dashboard van je auto. Je iPhone zit stevig vast dankzij de ingebouwde SlimLink-magneet. Onderweg kun je opladen met de meegeleverde oplader en je kunt het scherm kantelen van horizontaal naar verticaal (en andersom). Spreekt de getoonde variant je niet aan, dan is er ook een groter model.
Bekijken bij Bol.com:
PopSockets PopMount met MagSafe
Wil je een flexibele oplossing, dan zou je de PopSockets PopMount Car Vent kunnen kiezen. Dit zijn meerdere accessoires waarmee je je iPhone met PopSocket aan het ventilatierooster kunt hangen. De PopSocket PopGrip komt ook in het dagelijks gebruik van pas, om je iPhone gemakkelijker vast te houden bij het maken van een foto of het kijken van een videofilmpje.
PopSockets brengt twee verschillende autohouders voor het ventilatierooster op de markt. De PopMount 2 Car Vent (ca. 15 euro) is de meest simpele en werkt met elke PopSocket. Deze eenvoudige variant met U-vorm is goed mee te nemen, is goedkoop, makkelijk los te halen en geschikt voor elk type PopGrip. Je iPhone hangt alleen wat minder stabiel in de houder, maar het is een prima oplossing als je wat minder geld wilt uitgeven. Deze is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Daarnaast is er de PopMount Car Vent voor MagSafe (ca. 28 euro) die wat luxer is uitgevoerd. Die hangt stabieler maar vereist wel een MagSafe-toestel en vergt wat meer moeite om los te halen. Alleen verkrijgbaar in zwart.
Mous MagSafe autohouders
Fabrikant Mous heeft ook een paar modellen MagSafe-houders voor in de auto. De meest standaarduitvoering is er in twee soorten: met een zuignap of met een ventilatieklem. Het voordeel van de zuignapvariant is dat je deze ook op een bureau of op een andere plek in huis kan bevestigen. De versie met klemmetje bevestig je aan het ventilatierooster. Er zijn ook varianten waarmee je meteen je iPhone kan opladen, hoewel deze niet officieel Made for MagSafe zijn. Mous is ook bekend van diverse hoesjes, die eveneens MagSafe-compatibel zijn. Deze houders kosten zo’n €35,- per stuk.
Goedkope MagSafe autohouders
Wil je niet te veel geld kwijt zijn, kijk dan eens bij deze winkels voor een goedkope oplossing mét magneet of MagSafe. Ze zullen niet altijd MagSafe-gecertificeerd zijn, maar dat betekent ook een lager prijskaartje:
- MagSafe-autohouders tot €40 bij Coolblue
- MagSafe autohouders bij Appelhoes
- MagSafe autohouders bij Amazon
- MagSafe autohouders bij Bol
Zoek je een gewone autohouder voor je iPhone, zonder MagSafe? Daar hebben we een aparte lijst van gemaakt!
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
MagSafe
MagSafe is een magnetische aansluiting voor het opladen en bevestigen van je device. Er zijn twee varianten: MagSafe op de iPhone is een magnetische aansluiting om accessoires vast te plakken en om je toestel draadloos op te laden op 15 Watt, terwijl MagSafe 3 op de Mac een magnetische kabelaansluiting is. Dit voorkomt dat je MacBook op de grond valt als er iemand over de kabel struikelt. Apple maakt kabels met MagSafe-aansluiting voor de Mac en voor de iPhone zijn er allerlei accessoires zoals de MagSafe Charger. Er zijn ook MagSafe-autohouders, MagSafe-opladers, MagSafe-powerbanks en meer. Lees ook onze gids met officiële MagSafe-accessoires. Alle uitleg over MagSafe vind je hier!
- Uitleg MagSafe
- De beste MagSafe-laders voor je iPhone
- Overzicht MagSafe-accessoires
- Alles over de MagSafe Charger
- Review MagSafe Charger voor iPhone
- MagSafe Battery Pack
- Review MagSafe Battery Pack
- Review Apple MagSafe Wallet
- MagSafe-problemen? Zo los je ze op
- Zo weet je of een MagSafe-lader echt op nep is
- MagSafe autohouders
- MagSafe powerbanks
- MagSafe-problemen op de MacBook?
- MacBook oplader kiezen