Ugreen powerbank

De beste magnetische powerbanks voor je iPhone: deze blijven plakken

Met een MagSafe-powerbank heb je geen last meer van kabeltjes. De powerbank zit strak achterop je iPhone en je kunt het toestel gewoon blijven gebruiken. In deze gids bespreken we de beste MagSafe-powerbanks voor je iPhone!

Waarom een MagSafe powerbank handig is

Een magnetische powerbank voor je iPhone biedt gemak. Je klikt ‘m gemakkelijk op de achterkant en het laden begint meteen. Ze zijn een vervanger voor de batterycases van vroeger, die nauwsluitend waren en die je bij elke nieuwe iPhone weer moest vervangen. Een magnetische powerbank gaat langer mee: die kun je bij je volgende iPhone weer blijven gebruiken. We maken onderscheid tussen gecertificeerde MagSafe-powerbanks en magnetische powerbanks die MagSafe-compatibel zijn en vaak wat goedkoper zijn.

Belkin BoostCharge powerbank 5.000 mAh

Deze draagbare magnetische 5000mAh-powerbank laadt je iPhone veilig op met maximaal 7,5 Watt vermogen. De uitklapbare standaard is handig om het scherm te kunnen aflezen tijdens videobellen of een video kijken, terwijl ondertussen je iPhone wordt opgeladen. Hij is verkrijgbaar in wit of zwart. De capaciteit van 5.000 mAh is voldoende om je iPhone 1x volledig op te laden. Dit betekent 19 uur uur videokijken op een iPhone 14. Kijk, dan klinkt het alweer een stuk beter. Er zit beveiliging tegen overladen op, zodat je je toestel veilig kunt opladen. Op een iPhone 12 of nieuwer kun je draadloos opladen tot 7,5 Watt. En via de usb-c-poort kun je met 10 Watt opladen. Belkin biedt er een garantie bij om eventuele schade tot €2.000 te vergoeden. De metalen uitklapbare standaard voelt stevig aan en blokkeert de camera van je apparaat niet. Ook ondersteunt hij pass through, zodat je powerbank en toestel tegelijk kunt laden.

Belkin BoostCharge met voetje

Hij is er overigens ook nog met een lagere capaciteit van 2.500mAh, naar die heeft geen uitklapbaar voetje terwijl we dat wel erg handig vinden. Lees ook onze Belkin BoostCharge powerbank-review.

Belkin BoostCharge 5.000 mAh →


Belkin Magnetische powerbank

Belkin magnetische powerbank 10.000 mAh

Belkin heeft ook een magnetische powerbank met een capaciteit van 10.000 mAh. Hij is compatibel met MagSafe en is er in twee varianten. De ene is een simpel blok die plat op tafel moet liggen (zie foto hierboven), maar er is ook een variant met een uitklapbaar voetje en geïntegreerde usb-c-kabel. Daarmee kun je bijvoorbeeld je AirPods opladen terwijl de iPhone op de powerbank ligt.

Belkin magnetische powerbank

Belkin magnetische draadloze powerbank 10.000 mAh →


Mophie Powerstation met MagSafe

Bij Apple vind je deze Mophie Powerstation met MagSafe. Daarmee zet je je iPhone onder een variabele hoek, zodat je het scherm goed kunt aflezen. Deze powerbank is niet zo compact als de andere die we bespreken en hij steekt ook een stukje uit. Maar hij plakt wel magnetisch vast aan je iPhone, zodat je er geen omkijken naar hebt. Uit de naam 10K kun je afleiden dat hij een capaciteit van 10.000 mAh heeft en dat is ruim voldoende om je iPhone meermaals op te laden.

Mophie Snap Plus

Er is ook een goedkopere variant, zonder voetje. Die heet Mophie Snap+ Juice Pack Mini en is bij sommige winkels te krijgen voor rond de 50 euro. Deze heeft een lagere capaciteit van 5.000 mAh en een iets andere afwerking. De magneten zorgen voor nauwkeurige plaatsing, zodat het opladen direct begint bij contact. Je krijgt een MagSafe-adapter meegeleverd om elke telefoon geschikt te maken voor magnetisch opladen.

Mophie powerbanks


Xtorm magnetische powerbank

Het Nederlandse merk Xtorm mag in dit overzicht natuurlijk ook niet ontbreken. De magnetische powerbank is er in de variant FS5 met een ribbelstructuur, waardoor hij net iets anders oogt dan de doorsnee powerbank van een goedkoper merk. Hij is er in een capaciteit van 5.000 mAh en 10.000 mAh.

Xtorm powerbank


UGREEN magnetische powerbanks

UGREEN is een merk dat je vooral op Amazon vindt. Dit relatief goedkope merk heeft meerdere magnetische powerbanks uitgebracht met verschillende capaciteiten. Je betaalt rond de 25 tot 30 euro voor de modellen met 5.000 of 10.00 mAh, dus dat is heel redelijk.

Ugreen powerbank

Qua design hoef je niet te veel fratsen te verwachten: de powerbanks zijn zwart of donkergrijs en bieden soms een snellaadfunctie via usb-c. Als er een ronde cirkel op de powerbank staat, kun je er vanuit gaan dat de batterij magnetisch is en met MagSafe werkt.


Anker magnetische powerbanks

Wat voor UGREEN geldt, geldt grotendeels ook voor Anker. Beide merken zijn aan elkaar gewaagd als het om betaalbare powerbanks gaat. Je betaalt rond de 30 euro voor een magnetische powerbank, maar dit kan oplopen naar 90 euro als er extra functies in zitten, zoals meer capaciteit, snelladen via 15 Watt en een digitaal display met de resterende lading.

Anker powerbank

Er zijn verschillende modellen zoals de Anker 321, 622 en 633. Sommige zijn voorzien van Qi2. Je kunt bij dit merk ook kiezen voor een andere kleur, zolang het maar wit is. Let wel op welke aansluiting erop zit, want we kwamen ook nog powerbanks tegen die met micro-usb opgeladen moeten worden. Usb-c heeft uiteraard de voorkeur.


Baseus magnetische powerbanks

Heb je bij UGREEN en Anker niets kunnen vinden, dan is er altijd nog Baseus. Dit Amazon-merk heeft powerbanks met Power Delivery tot wel 30 Watt, met een capaciteit tot wel 20.000 mAh en soms zelfs met een geïntegreerde usb-c-kabel voor het opladen van een extra apparaat.

Baseus powerbank

De nieuwste modellen werken met Qi2 en kunnen je iPhone lekker snel opladen. Je kunt kiezen uit de kleuren zwart of wit. Kies je voor de grootste powerbank van 20.000 mAh, dan moet je er rekening mee houden dat deze wel behoorlijk fors is.


Zens powerbank met zelfklevend vlak

Deze powerbank heeft een ‘zelfklevend vlak’ voor je iPhone en kan twee devices teglijk opladen. Hij is gemaakt van stevig materiaal en werkt met Qi (dus geen MagSafe). Dit zorgt ervoor dat je je toestel kunt opladen, terwijl hij stevig op de powerbank blijft liggen. Via een usb-kabel kun je een tweede apparaat aansluiten.

Zens powerbank

De powerbank heeft een capaciteit van 4.500 mAh. Dat is niet heel veel, maar moet voldoende zijn om je iPhone zo’n 1,5 keer op te laden. Het laden begint direct als je de iPhone op de lader legt.


OtterBox MagSafe powerbank 2-in-1

Zoek je een oplossing waarmee je je iPhone staand kunt opladen en tegelijk je Apple Watch kunt opladen, dan is deze opklapbare van OtterBox misschien een beter keuze. Deze compacte powerbank met draagbare MagSafe-oplader is overal te gebruiken en makkelijk mee te nemen naar kantoor of op vakantie. Je iPhone staat rechtop en je kunt de meldingen goed in de gaten houden of een video bekijken in landschapsweergave, terwijl je ondertussen op het voetje de Apple Watch oplaadt. Daarbij wordt ook Apple Watch snelladen ondersteund.

Otterbox 2-in-1 powerbank

Na gebruik vouw je de powerbank op en stop je ‘m in je tas. Je kunt ook andere devices aansluiten om met 20 Watt op te laden, terwijl de MagSafe-lader je iPhone oplaadt op maximaal 15 Watt. Je krijgt er een kabel van 50 cm bij om andere apparaten te laden. Deze powerbank was aanvankelijk alleen bij Apple verkrijgbaar, maar sinds hij daar uit het assortiment is verdwenen is ‘ie opeens bij Amazon opgedoken.


Goedkope MagSafe-geschikte powerbanks voor je iPhone

Als je voor niet-gecertificeerde powerbanks met magneet kiest, ben je vaak een paar tientjes goedkoper uit an met een officieel MagSafe-product. Of dit voor jou de beste oplossing is, is afhankelijk van jouw behoeften en verwachtingen. Gebruik je een powerbank dagelijks intensief en wil je er absoluut op kunnen vertrouwen, dan is het te overwegen om in een MagSafe-gecertificeerde powerbank te investeren. Maar gaat het erom dat je in noodgevallen eens per maand wil opladen tijdens een avondje stappen, dan kan een goedkopere powerbank net zo goed zijn. Het is dan ook minder erg als je ‘m na een keertje uitlenen niet meer terugkrijgt.

We hebben hierboven al een paar MagSafe-geschikte powerbanks genoemd die erg betaalbaar zijn. Overige goedkope powerbanks met magneet vind je bij de bekende adressen:

Meer powerbanks vind je hier:

Bekijk ook
Hierop moet je letten bij een powerbank kopen

Hierop moet je letten bij een powerbank kopen

Powerbanks zijn er in vele soorten en maten. Waarop moet je letten bij het kopen van zo’n powerbank? We kijken niet alleen naar capaciteit, maar ook naar aansluitingen en gewicht.

MagSafe

MagSafe is een magnetische aansluiting voor het opladen en bevestigen van je device. Er zijn twee varianten: MagSafe op de iPhone is een magnetische aansluiting om accessoires vast te plakken en om je toestel draadloos op te laden op 15 Watt, terwijl MagSafe 3 op de Mac een magnetische kabelaansluiting is. Dit voorkomt dat je MacBook op de grond valt als er iemand over de kabel struikelt. Apple maakt kabels met MagSafe-aansluiting voor de Mac en voor de iPhone zijn er allerlei accessoires zoals de MagSafe Charger. Er zijn ook MagSafe-autohouders, MagSafe-opladers, MagSafe-powerbanks en meer. Lees ook onze gids met officiële MagSafe-accessoires. Alle uitleg over MagSafe vind je hier!

MagSafe