De beste draadloze oordopjes voor muziek luisteren op je iPhone
Bluetooth oordopjes
Draadloze oordopjes zijn er in alle soorten en maten. Je hebt meer bewegingsvrijheid en dat is prettig tijdens het sporten of wandelen. Ze zijn handig als je zonder snoer muziek wilt luisteren, maar er zijn wel een paar punten waar je op moet letten. Zo zijn er grofweg twee soorten: met of zonder actieve ruisonderdrukking. Maar je kunt ook nog letten op oorhaken, speciale uitvoeringen voor sporters en nog veel meer. In dit overzicht lopen we de belangrijkste merken met je langs. Maar er is nog veel meer op het gebied van audio: als je bijvoorbeeld een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking zoekt, dan hebben we daar ook een overzicht van. En natuurlijk hebben we ook een overzicht van AirPods-alternatieven.
De beste draadloze oordopjes: Apple AirPods
Onze grootste aanrader zijn natuurlijk de Apple AirPods, die we ooit “de beste draadloze oordopjes die je kunt wensen” noemden. Het mooie is dat je tegenwoordig keuze uit twee modellen hebt. Je kunt de standaard AirPods kopen, die ons overigens ook nog steeds goed bevallen. Maar wil je genieten van actieve ruisonderdrukking, dan kan dat ook.
De prijs/kwaliteitverhouding van deze oortjes is redelijk goed, al kun je bij concurrerende merken vaak wel lagere prijzen vinden. Je krijgt echter talloze functies die speciaal voor de iPhone geoptimaliseerd zijn, zoals automatisch koppelen. Je kan op de AirPods tikken of in de steeltjes knijpen om ze te bedienen. En ze stoppen automatisch met muziek afspelen als je ze uit je oren haalt. Ook is het dankzij de ingebouwde microfoon mogelijk om met virtuele assistent Siri te praten. De AirPods zijn in korte tijd uitgegroeid tot een statussymbool, dat door veel fabrikanten gekopieerd is. Wij kiezen voor het origineel.
Hier kun je de AirPods kopen:
Prijzen AirPods tweede generatie (2019)
De AirPods hebben een prima accuduur. Mocht dat niet genoeg zijn, is kun je met het meegeleverde doosje binnen een kwartier je AirPods weer opladen om vervolgens weer een paar uur te luisteren. In totaal kun je 24 tot 36 uur plezier hebben van je AirPods, voordat je weer moet opladen.
Je kunt de AirPods kopen in de Apple Store, maar als je bij andere winkels kijkt ben je vaak goedkoper uit.
Prijzen AirPods Pro 2023 met usb-c en MagSafe
We hebben heel veel AirPods-alternatieven voor je op een rijtje gezet. Daar vind je nog meer draadloze oortjes, die lijken op de AirPods.
Beats oordopjes
Hoewel Beats al een tijdje onderdeel van Apple is, zijn er nog steeds aparte Beats-oortjes en -koptelefoons te koop. De twee modellen die het meest in aanmerking komen voor Apple-gebruikers zijn de Beats Studio Buds+, omdat ze vrijwel dezelfde functies hebben als de AirPods Pro. Voor sporters is er de Beats Fit Pro. Hiermee maak je snel verbinding met je iPhone en andere apparaten en kun je vlot wisselen tussen andere devices. Je krijgt er een oplaadcase bij en sommige modellen hebben oordetectie.
Prijzen Beats Studio Buds+ 2023
Anker Soundcore oordopjes
Soundcore is een submerk van Anker, dat voor lage prijzen probeert om producten van A-kwaliteit te maken. Veel van de oortjes die Soundcore maakt lijken op de AirPods, maar er zijn ook wel eens varianten met een heel ander uiterlijk. Er lijkt niet echt een lijn te zitten in het design en ze zijn dan ook moeilijk te herkennen als ‘typisch Anker’.
Soundcore-oortjes hebben gewoonlijk een een wat zwaardere bas, maar de geluidskwaliteit is verder wel goed. Je kunt het geluidsprofiel aanpassen via de Soundcore-app. Het assortiment wisselt regelmatig en bestaat uit normale oordopjes, sportoortjes en zelfs speciale oortjes om mee te slapen.
JBL oortjes
JBL is vooral bekend van de speakers en boomboxes, maar ze brengen ook een heel behoorlijke collectie draadloze oortjes op de markt. We hebben er een aantal voor je uitgekozen, in oplopende prijs:
- JBL Wave Buds, Wave Flex en Wave Beam (ca. 60 euro)*
- JBL Tune Flex en Tune Flex Ghost (ca. 80 euro)
- JBL Tune Beam (ca. 80 euro)
- JBL Tune Buds (ca. 90 euro)
- JBL Endurance Peak3 (ca. 90 euro)*
- JBL Live Pro 2 (ca. 115 euro)
- JBL Live Flex (ca. 120 euro)
- JBL Soundgear Sense (ca. 140 euro)
- JBL Tour Pro 2 (ca. 230 euro)
*Geen noise cancelling (NC)
Het voert te ver om ze hier allemaal te bespreken. In onderstaande prijsvergelijker kun je aan de hand van het populaire model JBL Live Flex zien waar de oordopjes van dit merk zoal te krijgen zijn.
Bose oordopjes
Hoeft het niet zo heel goedkoop te zijn, dan kun je goed terecht bij Bose. Er zijn drie belangrijke productlijnen:
- Bose QuietComfort Earbuds 1 en 2 (ca. 250 euro)
- Bose QuietComfort Ultra Earbuds (ca. 300 euro)
- Bose Ultra Open Earbds (ca. 330 euro)
De QuietComfort Earbuds zijn de meest logische keuze, maar zijn niet meer overal verkrijgbaar. Je kunt beter kiezen voor de Ultra-modellen, waarvan er twee uitvoeringen zijn: de normale met ruisonderdrukking en de open variant. Open oordopjes zijn een nieuwe ontwikkeling, waarbij je gehoorgang niet wordt afgesloten. Ze hangen als een soort speakertje voor je gehoorgang en zorgen ervoor dat je ook omgevingsgeluiden nog kunt horen.
Sony oordopjes
Bij Sony heb je keuze uit verschillende prijsniveau’s, van heel goedkoop naar wat prijziger. Dit zijn de kenmerken van de belangrijkste modellen:
- Sony WF-C500 (ca. 50 euro): Redelijk geluid zonder noise cancelling, bijv. voor podcasts
- Sony WF-C700N (ca. 110 euro): Gedetailleerd geluid en redelijke noise cancelling
- Sony Linkbuds S (ca. 140 euro): Gedetailleerder geluid en betere noise cancelling
- Sony WF-1000XM5 (ca. 280 euro): Beste geluid, beste noise cancelling
De goedkopere modellen zijn vaak verkrijgbaar in wat vrolijker kleuren. Wil je het beste, dan is er de Sony WF-1000XM5. De nieuwste variant is compacter en lichter, maar ook iets duurder dan de voorganger (WF-1000XM4), die trouwens ook nog steeds een prima keuze is. De nadruk ligt hierbij op verbeterde ruisonderdrukking. Elk oordopje is uitgerust met drie microfoons die vooral bedoeld zijn om de low-frequency noise cancelling te verbeteren. De oortjes bevatten ook een speciale HD Noise Cancelling Processor QN2e. Er is daarnaast een AI-gebaseerd noise cancelling-algoritme, gebaseerd op Deep Neutral Network (DNN)-verwerking. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van botgeleidingssensoren. Die combinatie moet zorgen dat je stem helder en natuurlijk klinkt. Voor buitenshuis is er windruisonderdrukking.
Klik hier voor de goedkopere Sony-oortjes
Prijzen Sony LinkBuds (S)
Prijzen overige Sony oortjes
Andere merken draadloze oordopjes
Er zijn nog veel meer goede merken voor draadloze oordopjes. Kijk ook eens naar:
Een aantal hiervan bespreken we in ons overzicht van AirPods-alternatieven.
Goedkope Chinese AirPods alternatieven
Op AliExpress kun je voor nog geen vijf euro nep-AirPods kopen. Er komt ook nog geluid uit, al is de audiokwaliteit niet top. Maar wil je rondlopen met AirPods als modeaccessoire, dan kan het een optie zijn voor mensen die echt helemaal geen verdere eisen stellen.
Wil je betere alternatieven die je portemonnee niet te veel pijn doen, dan kun je eens kijken in deze lijst. Voormalig iCulture-redacteur Bart houdt daar een lijst bij van AirPods-lookalikes die volgens hem wél hun geld waard zijn. Ook vind je bij de gangbare winkels veel betaalbare alternatieven:
- Goedkope oordopjes bij Bol.com
- Goedkope oordopjes bij MediaMarkt
- Goedkope oordopjes bij Coolblue
- Goedkope oordopjes bij Amazon
Luister je liever muziek met een draagbare speaker? Ook deze kun je aan je Apple Watch of iPhone koppelen. Al je apparaten moet je natuurlijk ook regelmatig opladen om van muziek te kunnen blijven genieten. We hebben de beste draagbare speakers en handige powerbanks voor je op een rij gezet, zodat je buitenshuis en op vakantie ongestoord kunt genieten van je muziek én je iPhone.
Check ook deze overzichten:
- De beste AirPods-alternatieven
- Hippe hoofdtelefoons voor je iPhone en iPad
- Beats: alles over de hoofdtelefoons en oortjes van dit hippe merk
- De beste noise cancelling hoofdtelefoons voor rustig werken, zonder afleiding
In ons artikel Draadloze oordopjes kiezen: hier moet je op letten leest je wat het beste bij jou past.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!