iPhone onderweg handige apps

Vakantiespecial: handige vakantieapps voor iPhone en iPad [round-up]

In deze iCulture Vakantiespecial lees je over handige apps op vakantie. Denk daarbij aan goede wekkerapps, apps om valuta om te rekenen, apps om Wikipedia ook offline te kunnen raadplegen en apps in noodgevallen. Bovendien kijken we hoe nuttig Siri is als vakantie-assistent.

In deze aflevering van de iCulture Vakantiespecial lees je over handige apps op vakantie. Het varieert van apps om informatie op te zoeken op Wikipedia tot apps om valuta om te rekenen naar vreemde muntsoorten. En wekkerapps zodat je op tijd bij de boot of op het vliegveld staat. Verder kijken we naar apps die van pas kunnen komen bij een noodsituatie onderweg en toepassingen van Siri om te zorgen dat je handsfee allerlei informatie kunt opvragen.

Valuta omrekenen

Met de iPhone reken je vreemde valuta om en er zijn talloze apps die je daarbij kunnen helpen. Maar er is meer mogelijk, bijvoorbeeld berekenen hoeveel je belastingvrij mag invoeren of hoeveel geld je hebt uitgegeven. Er zijn ook apps waarmee je alle uitgaven van de groep kunt noteren, zodat je aan het einde eerlijk de kosten kunt delen. Verder bespreken we apps waarmee je eenheden kunt omrekenen: snelheden, kledingmaten, zelfs bloedsuikerspiegels of viscositeit van vloeistoffen. Misschien wat overdreven als je op vakantie bent, maar het zit er standaard in. Wellicht komt het ooit van pas.

Lezen: Beste apps voor valuta omrekenen en andere vakantieberekeningen

Bekijk ook
Valuta omrekenen op de iPhone: de beste valuta-apps voor op reis

Valuta omrekenen op de iPhone: de beste valuta-apps voor op reis

Als je buiten Europa op vakantie gaat heb je vaak te maken met buitenlands geld. Gelukkig kun je met valuta-apps op je iPhone heel gemakkelijk geld omrekenen naar euro’s. In deze gids zetten we de beste apps voor valuta omrekenen op een rijtje, zodat je weet wat iets kost. Maar wist je dat je ook zonder apps van derden valuta kunt omrekenen op de iPhone?

Op tijd wakker worden

Op vakantie wil je misschien het liefst elke dag uitslapen. Maar er zijn ook activiteiten waar je vroeg voor uit de veren moet. De groepsexcursie die om 8:00 uur ‘s ochtends al vertrekt. Of de taxi die op de laatste dag al vroeg voor de deur staat om je terug te brengen naar het vliegveld. In dergelijke gevallen wil je fris en fruitig naast je bed staan. We bespreken in dit artikel daarom allerlei handige wekkerapps, die ook bij thuiskomst van pas komen. Je kunt zelfs tijdens de vakantie aan je slaapprobleem gaan werken door je slaapgedrag te analyseren. Omdat je daar op een doordeweekse werkdag nooit aan toe komt.

Lezen: Beste wekkerapps voor iPhone en iPad

Bekijk ook
De beste wekkerapps: wakker worden met je iPhone

De beste wekkerapps: wakker worden met je iPhone

Met een goede wekkerapp op je iPhone kom je ‘s ochtends gemakkelijker je bed uit. Slaapkoppen, doorslapers en mensen die moeite hebben met wakker worden: met deze wekkerapps gaat het lukken!

Hulpdiensten onderweg

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Voor je het weet sta je in pyjama buiten je hotel omdat er een brandje is uitgebroken. Of sta je naast de smeulende hoop van wat eerst je auto was. Belangrijke documenten zijn misschien verloren gegaan. Maar wat je wel altijd bij de hand hebt, is je iPhone. Vandaar dat we een reeks apps hebben besproken waarmee je bij pech onderweg en noodsituaties de draad weer kunt oppakken. Apps met noodnummers van de verzekering, apps om je locatie door te geven aan de lokale Wegenwacht en apps om medische gegevens vast te leggen, zodat hulpverleners meteen alles weten.

Lezen: Beste apps bij noodgevallen op vakantie

Bekijk ook
Dit zijn de beste apps bij noodgevallen en pech op vakantie

Dit zijn de beste apps bij noodgevallen en pech op vakantie

Pech onderweg? Met deze iPhone-apps voor noodgevallen kun je hulpdiensten bereiken, een noodsignaal uitzenden of hulp inroepen. Zo weet je met deze apps meteen of het nodig is om naar de dokter te gaan, kun je je auto laten afslepen of zorgen dat jijzelf of een medepassagier snel eerste hulp krijgt.

Wikipedia op vakantie

Je kunt reisgidsen en apps met tips van locals bekijken. Maar onze ervaring is dat daar vooral de bezienswaardigheden voor vakantiegangers in staan. Kom je een bijzonder gebouw tegen of wil je weten hoe het zit met culturele gebruiken, dan kan Wikipedia soms opmerkelijk goed van pas komen. Neem nou haggis: om in een reisgids op te zoeken wat het precies is, ben je wel even aan het bladeren (“Waar is ook alweer die pagina met lokale specialiteiten?”). Op Wikipedia heb je het binnen een paar seconden gevonden en krijg je kort en bondig uitgelegd wat het is. Zo zijn er nog veel meer zoekacties.

Lezen: Beste Wikipedia-apps voor iPhone en iPad op vakantie

Bekijk ook
Beste Wikipedia-apps voor iPhone en iPad

Beste Wikipedia-apps voor iPhone en iPad

Wikipedia is uitgegroeid tot dé encyclopedie, waarin je alles kunt opzoeken wat je wilt weten. Er zijn talloze apps die het zoeken op Wikipedia net wat handiger of leuker maken. Naast de officiële Wikipedia-app zijn er namelijk ook interessante apps van derden. Wij zetten de beste op een rijtje.

Siri als vakantieassistent

Siri kan ook op vakantie van pas komen, als je tenminste een internetverbinding hebt. In deze aflevering bespreken we Siri-opdrachten die onderweg van pas kunnen komen. Bijvoorbeeld het plannen van een route, het zoeken van een restaurant of het omrekenen van valuta. Krijg je de rekening gepresenteerd en wil je bijvoorbeeld fooien berekenen of uitrekenen hoeveel iedereen per persoon moet betalen, dan kan Siri dat ook voor je doen. Het weerbericht, de locatie van vrienden, herinneringen instellen… er zijn meer mogelijkheden dan je denkt. Ook als je Siri normaal gesproken niet gebruikt.

Lezen: Siri als vakantie-assistent

https://www.iculture.nl/gids/vakantiespecial-siri-als-vakantie-assistent/

Lees ook over de andere onderwerpen in de Vakantiespecial-serie:

Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial. Heb je tips of opmerkingen? Stuur dan een reactie via onderstaande link.