Zorg voor een romantische Valentijnsdag
Het is weer Valentijnsdag. Of je dat uitgebreid gaat vieren, ligt aan jou en je partner. In ieder geval zijn er honderden manieren om ook in 2023 van je Valentijnsdag een leuke ervaring te maken. Je kunt natuurlijk uiteten gaan, maar er zijn ook genoeg andere opties om er iets leuks van te maken. Ongeacht of je een jarenlange relatie wilt vieren of nog maar net verliefd bent: met deze apps is er voor iedereen wel iets passends te vinden.
- Stickers
- Wallpapers
- Snel daten
- Kaartje sturen
- Lekker eten
- Diner koken
- Zwijmelradio luisteren
- Filmpje pakken
- Standjes proberen
- Uitje plannen
- Elkaar leren kennen
- Romantische wandeling
Om de sfeer thuis helemaal compleet te maken kun je je verlichting romantisch maken met slimme lampen en dimmers. In onze tip leggen we uit hoe je dit aanpakt.
Stickers met hartjes: Be My Valentine Stickers
Sinds iMessage stickers heeft gekregen plakken we ons helemaal gek met plaatjes van honden, cartoons en ander grappig spul. Rond Valentijn is het tijd om eens op zoek te gaan naar een stickerpack met hartjes en dan zul je merken dat het aanbod echt enorm is. Vooral rozen en beertjes, maar er zitten soms ook wat verrassender dingen tussen zoals deze geanimeerde stickers, waarmee je iemand op een leuke manier kunt vragen: ‘Wil jij mijn Valentijn zijn?’. Simpel, maar doeltreffend. Heb je liever een gratis pakket stickers, dan kan dat ook door wat verder te zoeken.
Liever je geliefde verrassen met eigen gemaakte stickers in WhatsApp? Er zijn manieren om zelf een stickerpakket voor WhatsApp te maken, bijvoorbeeld met een leuke foto van jullie samen. In onze tip lees je hoe je zelf eenvoudig WhatsApp-stickers kunt maken.
Suikerzoete wallpaper: Valentines Wallpapers
Honderden wallpapers die je in de juiste stemming gaan brengen. Deze collectie bestaat uit hartjes, bloemen en dozen snoep, maar ook uit foto’s van romantische koppels. Het gaat hier om een collectie wallpapers in elk gewenst formaat. Met de ingebouwde zoekfunctie vind je snel wat je zoekt en kun je een lijst met favorieten aanmaken. Kun je niet kiezen, dan is er ook de mogelijkheid om de wallpapers op populariteit te sorteren en je kunt anderen helpen door de wallpaper te delen met vrienden. Dat kan ook via Twitter, Instagram of Facebook, wat jij wilt.
Daten: Happn
Je hebt weinig aan deze Valentijnsdag-apps als je nog geen geliefde hebt. Als je nog snel een date zoekt voor Valentijnsdag, kun je natuurlijk altijd gaan Tinderen. Maar als je zeker wil weten dat je iemand vindt die bij je in de buurt geweest is, dan is Happn een leuk alternatief. Net als in Tinder kun je een profiel liken of disliken, maar de selectie is alleen gebaseerd op mensen die je daadwerkelijk langsgelopen bent. Loop je bijvoorbeeld door de stad, dan vind je in de app enkel mensen die op datzelfde moment in de buurt waren. Zo is de kans op een date die dicht bij je buurt woont een stuk groter, waardoor je niet alleen hoeft te zitten met Valentijnsdag. Happn staat ook in onze lijst met de beste dating-apps voor iPhone.
Digitaal kaartje sturen: JibJab
In onze lijst met kaarten-apps zie je met welke apps en diensten je een fysiek kaartje kunt sturen. Ook leuk, maar ben je bang dat de kaart niet op tijd komt, dan kun je ook kiezen voor een digitaal exemplaar. met JibJab maak je grappige kaartjes met een foto of video van jezelf. Je kunt er ook gifs mee maken. Sommige kaartjes zijn gratis, andere kosten geld.
Papieren kaartje sturen: Greetz
Heb je iemand voor Valentijnsdag op het oog, dan kun je diegene natuurlijk een kaartje sturen. In Greetz kun je naast een enorm scala aan voorbedachte Valentijnskaarten ook kaarten naar eigen ontwerp maken. In dat geval kun je persoonlijke elementen aan je kaart toevoegen, zoals een foto of een groet in je eigen handschrift, die je met je vinger of een stylus op het scherm van je tablet of smartphone kunt schrijven. Het is ook mogelijk om een cadeau erbij te versturen, zoals een bos bloemen of een doos bonbons. Je kan zelfs een eigen geluidsopname maken en in de kaart laten opnemen. Betalen kan op allerlei manieren, waaronder iDeal, creditcard, PayPal en Greetz-tegoed. In onze artikelen over wenskaarten-apps vind je nog meer opties.
Romantisch eten: TheFork
Gezellig met z’n tweeën uit eten gaan is altijd een goed idee op Valentijnsdag. In TheFork (voorheen IENS) kun je ontdekken welke restaurants open zijn of thuisbezorgen als je liever samen thuis blijft. De app kijkt op basis van je huidige locatie welke restaurants er in de buurt zijn. Je vindt in deze app duizenden restaurants, ook buiten Nederland en België. De app bevat allerlei soorten restaurants, zoals Franse bistro’s, Aziatische keukens maar ook chique sterrenrestaurants. Het maakt niet uit waar je trek in hebt, TheFork heeft een geschikt restaurant voor je in petto. En dankzij de vele reviews weet je zeker dat je op Valentijnsdag lekker kunt eten. Wel zo gezellig. Bekijk ook onze lijst met restaurant-apps voor nog meer ideeën.
Behalve via TheFork kun je ook eenvoudig een tafeltje reserveren via Apple Kaarten. Ook met Siri kun je direct een leuk restaurant in de buurt opzoeken én meteen reserveren.
Romantisch diner koken voor twee: Kitchen Stories
Niets is romantischer dan een diner bij kaarslicht. Als jij en je partner een sjiek diner niet zien zitten, dan kun je het natuurlijk altijd thuis gezellig gaan koken. Zo leer je elkaar weer op een heel andere manier kennen. Kitchen Stories is een goede app om inspiratie op te doen voor een lekkere maaltijd, zowel op de iPhone, iPad als nieuwe Apple TV. Dankzij de vele video’s worden kookinstructies luid en duidelijk uitgelegd, zodat ook de niet-hobbykok een maaltijd op tafel kan zetten. Ook voor een lekker wijntje geeft Kitchen Stories advies, al kun je daar ook de app Vivino (link) voor gebruiken. De app heeft soms Engelstalige instructies, maar er zijn ook veel Nederlandse recepten te vinden. Door te filteren op soorten gerechten vind je altijd wel iets lekkers.
Zwijmelradio luisteren: Lovesongs Radio
Als je dan toch thuis met z’n tweetjes aan een diner zit, is een romantisch muziekje op de achtergrond een must. Valentijn Radio is een Nederlandse app waarin meer dan veertig radiostations samengevoegd zijn. Denk aan de grootste lovesongs in Sky Radio, maar ook de zwoele achtergrondmuziek van NPO Soul & Jazz. Of wat te denken Candlelight Radio, de ultieme zender voor bij een uitgebreid diner. De app ondersteunt ook AirPlay, waardoor je alle muziek kan streamen naar bijvoorbeeld je Apple TV of geluidsinstallatie. Wie weet waar de zwoele muziek van Lovesongs Radio voor het verloop van de avond naartoe leidt… Heb je behoefte aan andere radio-apps, dan hebben we daarvoor een handige round-up.
Filmpje kijken: Pathé en Pathé Thuis
Is er na het diner nog tijd voor een leuke activiteit, dan kun je samen naar een romantische film kijken. Je kunt natuurlijk naar de bioscoop gaan, maar je kunt ook thuis op de bank samen een filmpje kijken. Netflix heb je misschien al helemaal uitgekeken. Een mooie gelegenheid dus om met elkaar verstrengeld naar die ene film te kijken, die je altijd nog eens wilde zien. Dat kan natuurlijk een romantische film zijn, maar als je allebei meer van actie of een documentaire houdt, kan dat natuurlijk ook. Check ook onze lijst met de beste streaming videodiensten voor het overzicht van aanbod, functies en prijzen van alle beschikbare diensten. Er is keuze genoeg.
Nieuwe standjes proberen: Kamasutra
Als je de avond (of nacht) met een knaller wil afsluiten, kan deze app je daar een handje bij helpen. Of je nou compleet nieuwe dingen wil proberen of de slaapkameractiviteiten een nieuwe impuls wilt geven, deze apps brengen je op ideeën. In Seks Spel voor koppels vind je allerlei uitdagingen, waarbij je zelf de intensiteit kunt kiezen. Zo kun je rustig beginnen aan een spannende avond. Deze app is vooral bedoeld om het voorspel op gang te brengen, maar er zijn ook apps die je inspiratie kunnen geven voor de daad zelf. Zoek maar eens in de App Store op Kamasutra en je vindt talloze apps. iKamasutra is een app die regelmatig nog bijgewerkt wordt en er modern uit ziet.
Romantisch ertussenuit: Expedia
Wil je het echt groots aanpakken, dan kun je voor Valentijnsdag een last-minute weekendtrip plannen met allerlei apps. Boek een leuk hotel en maak er bijvoorbeeld een stedentrip van. Met Expedia vind je zowel losse hotels als een combinatie van een vlucht en hotel. De app heeft ook een Apple Watch-versie, waardoor je ook vanaf je pols je reizen kunt bekijken. Je kunt in de app zoeken op je huidige locatie, maar je kunt natuurlijk ook een wereldstap invullen. De app bevat allerlei soorten hotels: van grote ketens tot kleinere hotelletjes. En als je er een vlucht bij zoekt, dan laat de app tickets van diverse vliegtuigmaatschappijen zien.
Elkaar beter leren kennen of de relatie onderhouden: Happy Love
Vind je dat de communicatie in je relatie wel wat kan verbeteren? Met de app Happy Love help je je relatie te onderhouden. De app biedt diverse functies. Naast een gezamenlijke agenda of todo-lijst, kun je ook bijzondere momenten vastleggen of je geliefde een oppepper geven met een enkele druk op de knop. De app biedt allerlei tools om communicatie, waardering voor elkaar en je relatie te helpen organiseren.
Romantische wandeling: Blokje om / Ommetje lopen
Misschien ken je wel een leuk park of een bos bij jou in de buurt. Maar heb je behoefte aan een routesuggestie of wil je er niet te veel over nadenken, dan is Blokje om de oplossing. Je kunt vrijwel direct aan de wandel en kunt je daardoor helemaal richten op je geliefde, zonder te worden afgeleid door gedachten als “Komt er nog wel een afslag?” of “Is het niet te ver?” Je krijgt een overzicht van leuke plekken op de route, zodat je onderweg even kunt stoppen om wat te drinken. Het handige is dat je met Blokje om altijd een wandeling krijgt met jouw huidige locatie als startpunt en dat je precies weet hoeveel kilometer je gaat lopen.
Een alternatief is Ommetje lopen. Elke dag een ommetje maken is belangrijk om de hersenen gezond te houden. Ommetje motiveert om dagelijks een wandeling te maken. De app is ontwikkeld samen met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij vertelt je na elk ommetje een hersenfeitje. Met vrienden, familie of collega’s kan je ook je eigen wandelcompetitie starten. Hierdoor kan je op een leuke manier samen wandelen, zonder dat men op dezelfde locatie is.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!