Beste weerwidgets voor iPhone en iPad
Het is een onderwerp waar je nooit over uitgepraat raakt: het weer. De eerste app en de eerste widget die je ooit geïnstalleerd hebt, had misschien ook wel te maken met het weer. Wat weerwidgets voor iPhone betreft zijn er talloze beschikbaar, van bekende apps zoals Buienradar en Buienalarm, maar ook de widget van de standaard Weer-app kan goed van pas komen als je snel een indruk wil hebben van de weerssituatie. Voor het weer wil je vaak even snel kijken hoe warm het is en of het gaat regenen of niet. Widgets zijn daarvoor een perfect hulpmiddel, omdat je nooit diep in een app hoeft te duiken en je meteen de info ziet die je wil hebben. Daarom lees je hier welke weerwidgets voor je iPhone en iPad de absolute aanraders zijn.
- Weer-app
- Buienalarm
- Buienradar
- CARROT Weather
- Weathergraph
- Yahoo Weer!
- Weerbericht Nederland
- Weeronline
- KMI (België)
Wil je een weerwidget op je iPhone instellen, maar heb je geen idee hoe dat moet? Lees dan ook onze tip over het instellen van widgets op iPhone en iPad.
Widget Weer-app voor iPhone
Widget beschikbaar voor: beginscherm, toegangsscherm
De standaard Weer-app is er in drie varianten: een kleine met temperatuur en huidige weerbeeld, een middelgrote widget met voorspellingen voor de komende zes uur en een grotere versie met waarin ook nog de voorspelling voor de komende vijf dagen staat. In de grote versie zie je ook nog de minimum en maximum temperatuur per dag, met daarbij gekleurde lijntjes die aangeven hoe groot het verschil gedurende de dag is. Het unieke van de widget is dat deze zich qua achtergrond aanpast aan het huidige weerbeeld. Is het bewolkt, dan kleurt de widget grijs. Is er een stralende lucht met een zonnetje, dan kleurt de widget felblauw. Regen en andere neerslag herken je ook meteen. Je kan voor zowel je huidige locatie als een locatie naar wens de widget instellen.
Daarnaast heeft de Weer-app ook meerdere widgets voor het toegangsscherm. Er zijn maar liefst acht verschillende, voor allerlei soorten metingen. Denk aan de luchtkwaliteit, uv-index en nog veel meer. In principe heb je aan de widgets van de Weer-app dus genoeg, al is hij niet altijd even accuraat.
Buienalarm
Widget beschikbaar voor: beginscherm
Buienalarm heeft zich gespecialiseerd in het voorspellen van regenbuien. De app werd ooit gemaakt door een zelfstandige ontwikkelaar, maar is nu onderdeel van een groter concern. De widgets van Buienalarm zijn een miniatuurversie van de app zelf. De bekende blauwe grafiek herken je meteen en door de hoge pieken zie je direct als er een flinke regenbui op komst is. Erg veel informatie biedt de widget verder niet: je ziet alleen een tijdlijn en je huidige locatie. Net als de app dus: niet de mooiste of de meest uitgebreide, maar hij doet wat ‘ie moet doen.
Buienradar widget
Widget beschikbaar voor: beginscherm, toegangsscherm
Het is waarschijnlijk de bekendste weerapp, maar we moeten ‘m toch even noemen. De Buienradar-app is geschikt voor iPhone, iPad en Apple Watch en heeft ook handige widgets voor zowel het beginscherm als toegangsscherm. Er zijn voor het beginscherm maar liefst vier varianten. De kleine versie toont de huidige locatie met de temperatuur, het weerbeeld en hoeveel millimeter regen er verwacht wordt. Zelfs de windkracht en -richting wordt hier getoond. De middelgrote versie toont dezelfde info, maar dan inclusief voorspelling voor de komende uren. Liever de neerslagvoorspelling zien? Dan heeft Buienradar ook a la Buienalarm een widget met grafiek die de mate van neerslag laat zien. Maar het voordeel van die van Buienradar is dat je ook andere info ziet. Tot slot is er nog een grote versie van de widget, waarbij de bekende blauw/groene-radar in getoond wordt.
Voor het toegangsscherm zijn er twee widgets beschikbaar: een grote met de meest standaard informatie en een klein blokje die de huidige temperatuur weergeeft. Voor het beginscherm vinden we de widgets van de standaard Weer-app wat duidelijker en beter.
CARROT Weather
Widget beschikbaar voor: beginscherm, toegangsscherm
De koning van de weerwidgets op iPhone is zonder twijfel CARROT Weather, als je ten minste kijkt naar de hoeveelheid beschikbare widgets. De app heeft meer dan tien verschillende widgets, al moet je wel Premium-gebruiker zijn om de informatie te kunnen zien. Er is een widget waarin de bekende knorrige humor van de app in terug te vinden is, maar je kan ook een iets simpelere widget instellen. Er is ook een widget die zich focust op de voorspellingen voor de komende uren of eentje die zich richt op de komende dagen. Er is er zelfs eentje die dit combineert. Liever een kaart met het weerbeeld? Dan kan dat ook. CARROT Weather biedt dus voor ieder wat wils en elk type widget is er wel in drie verschillende formaten.
Voor het toegangsscherm is CARROT Weather ook helemaal losgegaan. Er zijn bijna twintig verschillende widgets voor je toegangsscherm, dus er is echt voor ieder wat wils. Temperatuur, weersconditie, voorspellingen, neerslag, wind, luchtvochtigheid, luchtdruk, zichtbaarheid en zelfs de getijen kun je in een widget zetten. Oftewel: alles wat ook maar iets met het weer te maken heeft. Bij de widgets van CARROT Weather vind je het. Overigens moet je ook hier wel Premium-gebruiker zijn.
Weathergraph
Widget beschikbaar voor: beginscherm, toegangsscherm
De weerapp die zich gespecialiseerd heeft in weerwidgets, is Weathergraph. De app heeft drie widgets voor je beginscherm in de drie verschillende formaten. Dat lijkt wat weinig voor een app die zich in widgets gespecialiseerd heeft, zeker als je het vergelijkt met CARROT Weather. Maar de app zelf heeft wel allerlei opties om de widget naar je eigen hand te zetten. Je kunt de stijl van de widget aanpassen en zelfs specifieke kleuren kiezen hoe de widget getoond wordt. Voor veel stijlen heb je de Pro-versie nodig, maar er zijn ook wat gratis opties. Je kunt ook de achtergrond van de widget instellen, waarbij je de keuze hebt uit zwart, donker of licht. Je kan dit ook automatisch doen op basis van je systeeminstelling. Bij de instelling van elke widget kun je het zoomniveau bepalen: wil je het weer per zes uur, vijf dagen of iets er tussenin? Dat bepaal je per widget zelf.
Voor het toegangsscherm heeft Weathergraph soortgelijke widgets als CARROT Weather en de Weer-app. Denk aan temperatuur en uv-index, getoond in een boogje waarbij het stipje de huidige waarde aangeeft. Er is ook een widget met de gevoelstemperatuur en een samenvatting van het weer in tekst. Ook hier kun je bij sommige widgets het zoomniveau aanpassen.
Yahoo Weer!
Widget beschikbaar voor: beginscherm
Yahoo Weer is misschien wel de fraaiste weerapp die je op je iPhone kan installeren. De simpele onder elkaar gestapelde informatie geeft in één oogopslag een indruk van het weer, de buienkans, wind en zonsopgang en -ondergang. Het ziet er allemaal fraai uit. Kenmerkend van Yahoo Weer zijn de mooie foto’s die de app gebruikt op de achtergrond en die zie je terug in de widget. Naast de mooie foto van je huidige locatie, zie je ook de huidige temperatuur, minium en maximum en het huidige weerbeeld. De middelgrote versie geeft voorspellingen voor de komende uren, in stapjes van twee. De grootste versie toont daarnaast nog de voorspellingen voor de komende vier dagen.
Weerbericht
Widget beschikbaar voor: beginscherm
Deze simpele Nederlandse weerapp heeft ook een widget voor het beginscherm. Het is van alle weerwidgets voor iPhone misschien wel de meest simpele widget die er is, dus als je een zo rustgevend mogelijk uiterlijk zoekt zonder overspoeld te worden met info, moet je deze hebben. De lichtblauwe widgets laten je huidige locatie, het weertype, temperatuur en windrichting en -kracht zien. Daarbij zie je in de grotere versies ook een regeltje tekst met wat voorspellingen voor de komende uren. Geen uitgebreide grafieken of meerdaagse voorspellingen dus, waardoor deze widget vooral geschikt is als je iets heel eenvoudigs zoekt.
Weeronline
Widget beschikbaar voor: beginscherm
Weeronline heeft wat weg van Buienradar, al is de indeling anders. De widget heeft een cartoonachtige stijl en vinden we niet de mooiste uit deze lijst. In de kleine versie zie je het weer voor de komende 24 uur, verdeeld per dagdeel. Je ziet geen voorspelling voor de komende dagen, waardoor de Weeronline widgets vooral handig zijn voor de korte termijn. De opties zijn dus beperkt, waardoor we deze widgets wat minder goed kunnen aanbevelen dan de rest.
KMI (België)
Voor de Belgische gebruikers is er de KMI-app met het officiële weerbericht van het KMI. Deze app beschikt over een widget waar mee je in jouw favoriete gemeente steeds het weer in het oog kunt houden. Open je de app, dan krijg je nog meer info, zoals pollen, uv-index, zonsopgang en -ondergang en uiteraard metereologische waarschuwingen.
Er zijn dus genoeg weerwidgets voor iPhone om uit te kiezen. Bovenstaande apps is slechts een selectie, want er zijn ongetwijfeld nog veel meer handige weerwidgets voor de iPhone beschikbaar. Ben je op zoek naar de beste weerapp, kijk dan ook eens naar ons uitgebreidere overzicht. Daarin vind je nog meer apps, die vaak ook beschikken over een widget. Daarnaast hebben we een overzicht van regenapps voor de iPhone. Vergeet ook niet ons artikel met de beste widgets voor iPhone en iPad te lezen, voor nog veel meer handige widgets.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!