Google Classroom-app verschenen voor iPhone en iPad

Google heeft de Classroom-app uitgebracht voor studenten en scholieren. Je kunt er huiswerk mee noteren, studieopdrachten inleveren en meer.

google-classroom-icoon-grootGoogle heeft vandaag de Google Classroom-app uitgebracht op iPhone, iPad en Android-toestellen. De app is te gebruiken voor mensen die een Apps for Education-account hebben en is ook verkrijgbaar in de Nederlandse en Belgische App Store. Classroom is een webgebaseerd platform voor het plannen van lessen, het bekendmaken van opdrachten en het samenwerken van studenten aan een project. Dankzij de app hoef je niet langer naar de website te gaan: alle informatie is ook beschikbaar op je iPhone of iPad. En Google is van plan om ook wat nieuwe functies toe te voegen.


Met de mobiele app kun je een foto maken en delen met anderen. Je kunt de foto ook koppelen met een opdracht: zit je bijvoorbeeld in een collegezaal en wil je een foto maken van het schoolbord of whiteboard, dan kun je die meteen in de juiste context van een opdracht plaatsen. Ook kun je PDF’s en documenten vanuit andere apps koppelen met een opdracht in Classroom. De app is offline te raadplegen, dus ook bij slechte dekking of een haperend netwerk kun je doorgaan met de studie.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Via Google Classroom zijn al meer dan 30 miljoen opdrachten verstrekt aan studenten en scholieren. Het vormt min of meer een alternatief voor iTunes U, waarmee docenten ook studiemateriaal en opdrachten kunnen verstrekken aan studenten. Bij Google Classroom is er nu een nieuwe opdrachtenpagina voor docenten toegevoegd, waarop docenten snel kunnen zien welke studenten hun opdracht al heeft ingeleverd en welke al zijn nagekeken.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Als je het maximale uit Google Classroom wilt halen, moet je volgens Google ook de apps Google Docs, Drive en Slides downloaden, zodat je helemaal wordt opgeslokt in het Google-ecosysteem. Apple denkt daar ongetwijfeld anders over en heeft liever dat je de Pages-, Numbers- en Keynote-apps installeert om je studie-opdrachten te maken.

Informatie

Laatst bijgewerkt
14 januari 2015 om 19:40
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.