Voorafgaand aan de aankondiging van de iPhone X verschenen er veel berichten dat de iPhone X uitgesteld zou worden en later verschijnt dan verwacht. Volgens Apple is het tegenovergestelde waar, want de iPhone X stond oorspronkelijk gepland voor volgend jaar. Dit blijkt uit een interview van Mashable met Apple-bazen Phil Schiller, Craig Federighi en Dan Riccio.
‘iPhone X gepland voor 2018’
In het uitgebreide interview wordt stilgestaan bij alle nieuwe functies en verbeteringen in de iPhone X, zoals Face ID, het verwijderen van de thuisknop en het OLED-scherm. Uit dit interview blijkt ook dat de iPhone X oorspronkelijk op de planning stond voor volgend jaar, maar dat het Apple toch gelukt is om de iPhone X dit jaar al beschikbaar te stellen. Dit komt overeen met uitspraken die Jony Ive eerder maakte. Die zei dat het een “prachtig toeval” was dat de iPhone X nog dit jaar klaar was, precies tien jaar na de allereerste iPhone.
Apple plant nieuwe iPhones meestal jaren vooruit, maar bij de iPhone X leek er veel minder tijd te zijn. Het definitieve ontwerp van de iPhone X werd volgend Riccio vorig jaar november vastgesteld. Uit het interview blijkt dat hij zijn mond voorbij praatte, want al snel daarna geeft hij aan dat het design “vroeg vastgesteld moest worden.” Er was daarom geen tijd voor last-minute aanpassingen aan het design. Hij herhaalt ook zijn eerdere woorden dat Apple nooit gedacht heeft om de Touch ID-sensor in het scherm of aan de achterkant te plaatsen.
Verderop in het interview laat Schiller zich ook uit over het verdwijnen van de Touch ID-sensor. Hij geeft aan dat Apple de afgelopen jaren de beste ervaring heeft ontwikkeld voor een toestel met maar één knop, maar dat het juist typisch Apple is op die knop op zo’n moment te verwijderen. Touch ID is niet vervangen door Face ID omdat de vingerafdrukscanner niet goed genoeg was, maar juist om iets nieuws te maken wat nóg beter is. Dit bleek voor Apple dan ook de grootste uitdaging. “Ik denk dat het vervangen van de Touch ID-sensor de lastigste klus was. Echt heel erg lastig”, aldus Riccio.
Techniek van Face ID na overname
Face ID is mede ontwikkeld dankzij de overname van PrimeSense. Apple nam dit bedrijf in 2013 over, dat eerder verantwoordelijk was voor de Kinect-sensor voor de Xbox van Microsoft. Ten tijde van de overname wist Apple nog niet precies waar ze de technologie van PrimeSense voor konden gebruiken. “We wisten nog niet waar de technologie thuishoorde, maar ooit vinden we hiervoor een goede plek”, zo legt Riccio uit. De sensoren waren in eerste instantie ook niet bedoeld om de gebruikers mee te identificeren, maar meer voor grappige toepassingen als de Animoji’s. Uiteindelijk besloot Apple om te kijken wat er gebeurt als ze de sensoren gebruiken voor gezichtsherkenning. Het eindresultaat was beter dan verwacht, waardoor uiteindelijk besloten werd om de technologie te gebruiken voor gezichtsherkenning, wat uiteindelijk Face ID werd.
Verder in het interview laten de mannen zich nog uit over de welbekende “notch” en het verwijderen van de thuisknop. Volgens Schiller merk je na een paar dagen niks meer van de uitsparing, omdat het gewoon bij het scherm hoort. In het volledige interview lees je nog meer over de ontwikkeling van de iPhone X.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Apple start reparatieprogramma voor iPhone 14 Plus-camera (02-11)
- Apple Watch Series 10 vs Apple Watch Series 9: welke moet je kiezen? (02-11)
- Samenvatting en praat mee over Apple's oktober-aankondigingen: wat is jouw favoriet? (30-10)
- Deze Apple-producten met Lightning verkoopt Apple nog steeds (29-10)
- watchOS 11.1 staat klaar: wat brengt deze update naar de Apple Watch? (28-10)
Reacties: 15 reacties