LastPass-gebruikers buitengesloten door storing bij datacenter

Het wachtwoordenprogramma LastPass heeft last van storing door een uitgevallen datacenter. Gebruikers van de app kunnen niet inloggen op websites.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

LastpassGebruikers van de wachtwoordenapp LastPass hebben moeite om in te loggen op websites. Door een storing in één van de datacentra zijn de wachtwoorden niet beschikbaar. LastPass is een dienst waarbij je wachtwoorden in de cloud aanmaakt en opslaat. Hoewel het bedrijf zegt dat het om slechts een klein percentage van de gebruikers gaat en het dataverkeer wordt omgeleid naar een ander datacenter, is op Twitter een heel ander beeld te zien. Heel wat mensen klagen ook tegen het vallen van de avond nog over verbindingsproblemen. Daardoor kunnen ze niet inloggen op websites en gebruik maken van webdiensten. Ook blijkt de statuspagina van LastPass niet bereikbaar.


Gebruikers krijgen het advies om de offline modus van LastPass te gebruiken, die onder andere beschikbaar is als Chrome-browserextensie. Je moet hiervoor wel betaald Premium-gebruiker zijn. Zodra je uitgelogd bent in een browser, wat vaak het geval is uit veiligheidsoverwegingen, krijg je geen toegang meer tot je wachtwoorden. Op de iPhone en iPad is er geen omweg. De app die je automatisch uitlogt, geeft een foutmelding als je weer wilt inloggen.

Click here to display content from X.
Learn more in X’s privacy policy.

Reacties: 4 reacties

  1. Ik denk niet dat er wachtwoorden zijn ‘gestolen’. Gewoon een kleine storing.

  2. Daarom gebruik ik dus 1password

  3. Heh? Je kunt toch gewoon offline inloggen aanvinken in de Lastpass app op iOS? Werkt perfect hoor. Inderdaad wel premium, maar voor die $12 per jaar voor een verder totaal gratis product zou niemand daar moeilijk over moeten doen en sowieso die $12 moeten doen om ze alleen al te steunen voor zo’n topsite. Lastpass heeft zijn zaakjes goed in orde mensen.
    Maar goed, betaal je liever scheel aan 1Password per app, en iedere update weer. 🙂
    Biedt niks meer dan Lastpass. Oh, en ik prefereer mijn wachtwoorden op alle willekeurige systemen en OS’es te hebben, zonder workarounds.

  4. Met de uitstekende applicatie Keepass heb ik nergens last van. Daarbij kies ik zelf (als ik dat wil) bij welke cloud-provider ik mijn password file opsla. Is volledig gratis (code is bovendien open source) en op alle platformen te gebruiken. iPad/iPhone en OSX app kosten eenmalig een klein bedrag.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.