Een groot aantal Nederlandse apps is op het moment onvindbaar in de App Store. Probeer je een Nederlandstalige app in de App Store te openen? Dan verschijnt bovenstaande foutmelding in beeld. Dit probleem speelt in de App Store op iPhone en iPad, in iTunes op de desktop en in veel gevallen ook op de webversie van App Store-pagina’s.
Alleen Nederlandse apps lijken last te hebben van de App Store-storing. We hebben de foutmelding al gezien bij onder andere Blendle, De Telegraaf, NU.nl, KPN, ANWB en NOS. Het lijkt er op dat Apple per ongeluk ondersteuning voor Nederlands voor ontwikkelaars heeft verwijderd, waardoor de apps niet langer correct meer werken. Ontwikkelaars op Twitter zeggen dat de Nederlandse lokalisatie van hun apps niet langer toegankelijk is in iTunes Connect.
iTunes Connect is de ontwikkelaarswebsite waarop ontwikkelaars apps kunnen beheren. Deze website had op woensdag 29 juli last van een storing, waardoor er enige tijd geen updates in de App Store werden uitgebracht. Volgens Apple’s statuswebsite is deze storing inmiddels verholpen. Apple heeft vooralsnog niks gezegd over de problemen met Nederlandse apps: we hebben Apple om uitleg gevraagd, maar hebben nog geen reactie ontvangen.
Het probleem lijkt vooralsnog alleen in de Nederlandse App Store te spelen. iCulture-lezer Bert zegt dat hij de apps wel in de Duitse App Store kan vinden.
Update: De problemen zijn door Apple verholpen. Ontwikkelaars van Nederlandse apps vertellen aan iCulture dat hun apps weer vindbaar in de App Store zijn. De hierboven genoemde, grote apps zijn ook allemaal weer te downloaden.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
App Store
Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.
- Alles over de App Store
- Alles over App Store-abonnementen
- Vastgelopen downloads oplossen
- Eerdere aankopen in de iOS App Store bekijken
- Verbinding met App Store mislukt
- App Store op de Apple Watch
- Mac App Store
- Eerdere aankopen in de Mac App Store bekijken
- Mac-software installeren buiten de App Store om
- App Store-scam herkennen
- Sideloading: buiten de App Store om downloaden
Reacties: 32 reacties