Nederlandse banken willen best zakendoen met Apple. Zo staat de Rabobank open voor een gesprek met Apple over de nieuwe betaalmethode. Ook ING en ABN AMRO staan open voor een samenwerking. ING is zelfs blij dat Apple zich met mobiel betalen gaat bemoeien:
Net als bij contactloos betalen met de betaalpas wil ING met mobiel betalen een groot bereik, de beste klantervaring en een veilige oplossing bieden. De introductie van de iPhone 6 met ondersteuning van mobiel betalen biedt potentieel een groter bereik voor mobiel betalen. Dit is positief voor onze klanten, omdat dit leidt tot meer keuze.
In de Verenigde Staten, waar Apple Pay al van start is gegaan, heeft Apple geen moeite om banken te interesseren voor de betaalmethode. Maar ondersteuning van winkels is een ander verhaal. Rite Aid en CVS, de op één na grootste drogisterijketens, hebben betalingen van Apple Pay alweer geblokkeerd omdat ze liever meedoen aan een concurrerende betaalmethode, CurrentC. Die is minder goed beveiligd en is omslachtiger, maar houdt wel meer rekening met de belangen van winkeliers. Zo kunnen winkels uitgebreide klantdata ontvangen en analyseren.
Apple heeft inmiddels op de gebeurtenissen gereageerd door te zeggen dat Apple Pay een enorm succes is. In de eerste 72 uur werden meer dan 1 miljoen creditcards geactiveerd voor Apple Pay, verklapte Tim Cook in een vraaggesprek. Daardoor is Apple meteen de grootste aanbieder van mobiel betalen geworden.
Apple heeft volgens de Nederlandse banken nog geen contact met ze opgenomen om te praten over een samenwerking. In Nederland kunnen bezitters van een Amerikaanse creditcard al betalen met hun iPhone, op plaatsen waar contactloos betalen via NFC wordt aangeboden. Normaal gesproken gebruik je daar een contactloze betaalpas voor, maar met een iPhone werkt het ook, zoals bij Starbucks in Amsterdam werd aangetoond.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Apple Pay
Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!
- Alles over Apple Pay
- Apple Pay FAQ: antwoorden op veelgestelde vragen
- Apple Pay vergelijken
- Apple Pay instellen: zo doe je dat
- Apple Pay gebruiken: zo betaal je ermee
- Apple Pay op Apple Watch
- Problemen met Apple Pay
- Apple Pay in het ov
- Express-ov met Apple Pay
- Apple Pay en privacy
- Apple Pay-transacties bekijken
- Meerdere Apple Pay kaarten van dezelfde bank herkennen
- Apple Pay blokkeren
- Welke winkels accepteren Apple Pay?
- De beste Apple Pay tips
Reacties: 20 reacties