Uitgelicht
📱 Apple's September 2024 event - de samenvatting
Toon of verberg de lijst met posts
1password

Opgepast: dit lek in 1Password voor Mac wil je snel dichten

Een recente versie van 1Password voor Mac bevat een lek waarmee kwaadwillenden toegang konden krijgen tot alle gegevens in je kluis. Inmiddels heeft 1Password een oplossing gedeeld om het beveiligingslek te dichten.
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

Wachtwoordapps als 1Password hebben als hoofdtaak om je wachtwoorden en andere privégegevens veilig te bewaren. Toch is er een steekje laten vallen met als gevolg dat kwaadwillenden (met moeite) kunnen inbreken. Gebruikers van 1Password voor Mac lopen mogelijk risico als ze de update naar versie 8.10.36 nog niet hebben uitgevoerd.

Wat was het lek in 1Password?

In een blogpost beschrijft 1Password wat het probleem inhoudt. Goedaardige hackers van Red Robinhood team ontdekten dat speciale software zich kon voordoen als legitieme 1Password-software om zo toegang te krijgen tot de kluis. Om het lek te misbruiken is dus speciale software vereist die een kwaadwillende vooraf al moet installeren op de Mac van het potentiële slachtoffer. Het is dus niet zo dat iedereen zomaar gehackt kon worden.

Bovendien is het probleem ook al opgelost. 1Password raadt aan om te updaten naar versie 8.10.36. Deze update is in juli 2024 vrijgegeven. Alle voorgaande versies van 1Password voor Mac bevatten het probleem. Er zijn volgens 1Password geen andere meldingen binnengekomen over het lek. Voor een gedetailleerdere uitleg van het probleem kun je kijken bij 1Password.

Bekijk ook

1Password: wat is het, wat kun je ermee?

1Password is een wachtwoordenapp waarmee je inlogdata en andere geheime informatie veilig opslaat. In deze gids lees je wat 1Password is en hoe het werkt.

Geen volledige duidelijkheid over 1Password 7

In de blogpost van 1Password wordt vermeld dat het lek te maken heeft met alle versies van 1Password 8 voor Mac. Er wordt echter niets gezegd over 1Password 7, terwijl dat nog wel actief gebruikt wordt. Niet lang geleden maakte het bedrijf de overstap naar versie 8 en daarmee ook een betaald abonnement. Gebruikers die al eenmalig voor 1Password 7 betaalden, kregen geen update naar versie 8.

Ons vermoeden is dat het lek echt enkel met 1Password 8 te maken heeft. Hoewel 1Password 7 geen updates meer krijgt, verwachten we wel dat kritieke lekken worden opgelost. Voor meer informatie kun je echter het beste bij 1Password terecht.

Iets minder dan een jaar geleden meldde 1Password een ander beveiligingsprobleem. Er was een datalek bij 1Password in oktober 2023, maar gebruikersdata bleven veilig. Het probleem werd niet door 1Password veroorzaakt.

1Password

1Password is een van de bekendste wachtwoordenapps voor iPhone, iPad en Mac. De app wordt gemaakt door AgileBits en loopt vaak voorop met nieuwe functies. Met 1Password kun je wachtwoorden, creditcardnummers en andere vertrouwelijke informatie veilig opslaan. 1Password werkt ook samen met passkeys (toegangssleutels). Hieronder zie je onze belangrijkste artikelen over 1Password. Alternatieven zijn LastPass en Dashlane of natuurlijk Apple's eigen iCloud Sleutelhanger.

1Password

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.