1Password Teams officieel gestart: wachtwoorden beheren voor groepen
Mensen die in teams werken kunnen vanaf nu officieel aan de slag met 1Password Teams. De teamfunctie werd 7 maanden lang als betaversie getest en is nu goed genoeg voor het algemene publiek. 1Password Teams is een dienst op abonnementsbasis, waarbij je met meerdere mensen en op meerdere apparaten wachtwoorden kunt beheren.

1Password Teams officieel gestart
De dienst is beschikbaar op iOS, Mac en Android. Ondersteuning voor Windows volgt binnenkort. Met de dienst kun je binnen het toegewezen team wachtwoorden, documenten en data beveiligd uitwisselen. De informatie wordt daarbij voortdurend gesynchroniseerd en is voorzien van sterke encryptie. Dat maakt het veiliger dan het versturen van wachtwoorden via e-mail of sms.
1Password Teams kan handig zijn voor teams die bijvoorbeeld één bedrijfsaccount hebben voor dienstverleners zoals DHL of Google Analytics. Je kunt dan makkelijk de inloggegevens opzoeken en wachtwoorden wijzigen, zonder dat iedereen op de hoogte moet worden gebracht. De teamfunctie geeft je gedetailleerde controle over gebruikersrollen, het delen van een kluis en het intrekken van bevoegdheden. De beheerder van een team kan bijvoorbeeld ervoor kiezen dat een wachtwoordenkluis alleen read-only is. Ook is het mogelijk om teamgenoten te laten inloggen, zonder dat ze het wachtwoord te zien krijgen.
Wachtwoord resetten
Bij wachtwoorddiensten zoals 1Password is het cruciaal dat je je master password onthoudt, het wachtwoord waarmee je inlogt op de dienst zelf. Mocht een van de teamleden toch het wachtwoord kwijt zijn, dan is er geen man (of vrouw) overboord. De beheerder kan het wachtwoord resetten. De Watchtower-dienst van Agile Bits waarschuwt als er een hack, inbraakpoging of ander beveiligingsprobleem is gedetecteerd bij een website waar het team gebruik van maakt.
1Password Teams is op twee manieren af te sluiten. Het Standard-pakket kost $3,99 per gebruiker per maand en biedt onbeperkt toegang tot alle apps van 1Password, inclusief 1GB online opslag per persoon en een historie van 30 dagen. Die historie is nodig om activiteiten terug te draaien als je bijvoorbeeld een wachtwoord per ongeluk hebt gewist. Het duurdere Pro-plan kost $11,99 per maand en bevat 5GB online opslag, plus onbeperkte historie. Bovendien kun je groepen op maat aanmaken. De genoemde prijzen gelden wanneer je meteen een jaarabonnmenet afsluit. Bij het Pro-pakket komt nog de mogelijkheid om speciale rollen toe te wijzen en een activiteitenlogboek bij te houden. Snelle beslissers die voor eind juni een pakket afsluiten krijgen extra korting.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- EasyPark vanaf 1 mei meestal veel duurder door variabele transactiekosten: dit zijn goedkopere alternatieven (01-04)
- Pas op bij het verwijderen van Image Playground: app (nog?) niet opnieuw te downloaden (01-04)
- Google Maps als standaard navigatie-app in te stellen: dit heb je eraan (31-03)
- Nieuwe website toont Europese alternatieven voor Gmail, Dropbox en meer (28-03)
- Digitaal rijbewijs komt eindelijk naar je iPhone (maar niet in Wallet) (28-03)
1Password
1Password is een van de bekendste wachtwoordenapps voor iPhone, iPad en Mac. De app wordt gemaakt door AgileBits en loopt vaak voorop met nieuwe functies. Met 1Password kun je wachtwoorden, creditcardnummers en andere vertrouwelijke informatie veilig opslaan. 1Password werkt ook samen met passkeys (toegangssleutels). Hieronder zie je onze belangrijkste artikelen over 1Password. Alternatieven zijn LastPass en Dashlane of natuurlijk Apple's eigen iCloud Sleutelhanger.

Misschien rare vraag hoor, maar wat is er mis met het aanmaken van een account voor 1password en het toegangspassword te verspreiden over de groep? Dan kan iedereen erbij en van de opgeslagen passwords gebruiken!
@Bas the boss!: Als je niet wilt dat het hele team bij alle passwords kan, kan dit handig zijn. Je marketing team hoeft bijv. niet bij de boekhouding en de boekhouding heeft bijv. niet de inlog gegevens nodig voor Adobe cc etc
Belachelijke verdienmodellen. Weiger apps te gebruiken die dit soort modellen hanteren.
Bijvoorbeeld als er iemand weggaat op een wat minder fijne manier moet iedereen een nieuw wachtwoord krijgen.