CarPlay in een Amerikaanse Porsche

Reacties voor: Ruim 30% van autokopers vindt CarPlay een noodzakelijke functie

Geen Apple CarPlay of Android Auto is een dealbreaker voor mensen die een auto willen kopen, zo blijkt uit een onderzoek van McKinsey & Co. Wereldwijd vindt 30% tot 35% van de kopers het een noodzakelijke functie.

Reacties: 10 reacties

  1. Het is een soort van vereiste. Is het niet reeds ingebouwd, moet het wel gemakkelijk zijn om in te kunnen bouwen.

    Reageer op Guido

  2. Ik ga straks switchen van de Ford Mustang Mach-E (met Apple Maps integratie) naar een Tesla Model Y (überhaupt geen CarPlay).

    Ben heel benieuwd hoe het mij gaat bevallen, de CarPlay via de browser optie ben ik niet van gecharmeerd. Helemaal vervelend als ik dan ook nog niet eens mijn tussenstops kan plannen :-/

    Reageer op Tim

  3. Ik zou heel bewust, absoluut geen auto (meer) willen zonder CarPlay en dan zeker ook afhaken en kiezen voor een ander merk wagen, zelfs als dit duurder zou zijn.

    Het is ook veiliger dan je telefoon gebruiken.

    Iedereen weet uit schade en schande wel dat die systemen amper updates krijgen en dat het ellende is. Zelfde verhaal als bij Smart TV’s waar je een Apple TV aan hangt om verlost te zijn van een slecht weekend systeem.

    Reageer op Roy

  4. Geloof mij een externe softwareondersteuning doet de omzet stijgen, kijk maar eens naar Polestar sinds zij CarPlay ondersteunen. Ook mooi hoe dat geïntegreerd is in het systeem. Mits Tesla dit zou doen dan is de auto meer dan compleet, iets wat ik wel mis bij mijn Tesla..

    Reageer op 020

  5. Zelfs als een autofabrikant een beter systeeem maakt dan CarPlay, zou ik alsnog huiverig zijn om dat te gaan gebruiken. Want bij autofabrikanten is het maar de vraag hoe lang je updates blijft krijgen, en zou het dus zomaar kunnen dat je integratie na een paar jaar niet meer werkt.
    Bij mij was de ingebouwde navigatie toen de auto nieuw werd afgeleverd al out-of-date, en is het mij na meerdere pogingen alsnog niet gelukt om deze te updaten. (En dat terwijl ik IT’er ben en in de autoindustrie werk…)
    Bij CarPlay heb je veel meer zekerheid dat het over een aantal jaar alsnog allemaal prima zal werken.

    Reageer op Patrick

  6. Ik ben heeel erg benieuwd naar de toepassing van de (aankomende) nieuwe versie van CarPlay. De huidige gebruik ik jaren en ben heel erg tevreden over de integratie met mijn telefoon. Zou niet meer zonder willen. Ik zou denk ik ook niet snel naar een ander systeem als bv die van Tesla over kunnen stappen, al zou het systeem erg goed zijn. Maar ik mis wel de integratie tussen auto en het CarPlay systeem. Iets wat de nieuwe versie oplost.

    Ik heb niet lang geleden een andere auto gekocht. Deze ruil ik pas in als de nieuwe versie van CarPlay in een paar jaar oude auto’s zit. Dat is echt de volgende stap voor mij en auto’s die dit niet integreren vallen voor mij sws af.

    Reageer op Ro

  7. Die 30% zal veel hoger liggen als er geen ingebouwde navigatie systemen meer in nieuwe auto’s zitten.
    Dit is volgens mij de tendens en kunnen de auto’s goedkoper worden.

    Reageer op Ton

  8. Ik wil ook geen auto meer zonder CarPlay.
    Navigatie wil ik van TomTom.
    Nu gebruik ik de Go app, anders moet ik weer terug naar zo’n kastje voor het raam.
    Ingebouwde navigatie vind ik nooit sterk.

    Reageer op Jeroen

  9. Voorlopig nog niet weg van CarPlay. Gebruik de auto samen met mijn echtgenote. Zowel in mijn vorige auto’s, een Mini en Mini Clubman, als in m’n huidige een Citroën EC4 een hoop verbindingsproblemen.
    Een mogelijkheid voor het koppelen welke telefoon gekozen moet worden zou een hoop gedoe schelen!

    Reageer op Peter van Meggelen

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.