ABN AMRO Apple Pay nu beschikbaar: dit moet je weten
Begin september kondigde ABN AMRO aan dat ze Apple Pay zouden ondersteunen. Net als ING in het voorjaar lieten ze weten dat het ‘binnenkort’ mogelijk zou zijn om in winkels te betalen met je iPhone en Apple Watch. Het geduld van ABN AMRO-gebruikers is op de proef gesteld, want het lijkt erop dat vanaf vanaf vandaag Apple Pay eindelijk beschikbaar is bij ABN AMRO. Net als bij ING is het enige wat je nodig hebt een bankrekening en een geschikt toestel.
Let op: Op moment van schrijven staat ABN AMRO vermeld bij de ondersteunende banken zodra je Apple Pay instelt. Zie je dit nog niet, herstart dan je iPhone. Het lukt nog niet bij iedereen om daadwerkelijk via de Mobiel Bankieren-app een kaart toe te voegen. Lukt het niet, probeer het later dan nog eens. Je kan het instellen ook proberen via de ABN AMRO-app.
Om Apple Pay te installeren bij ABN AMRO, heb je in ieder geval de nieuwste versie van de ABN AMRO-app nodig en je pas toe te voegen. Het toevoegen van de kaart werkt namelijk vanuit de app van de bank. Door de juiste rekening en pas te selecteren, wordt deze toegevoegd aan de Wallet-app.
Ga als volgt te werk:
- Open de Wallet-app.
- Druk op het plusje rechtsboven.
- Doorloop de stappen en kies ABN AMRO als kaartverstrekker.
- Tik in het scherm Download app op de ABN AMRO-app om de app te openen.
- Je komt meteen in het goede scherm. Volg de verdere stappen en kies de juiste rekening.
- Lees verder in onze tip Apple Pay configureren.
Zie je ABN AMRO er niet tussen staan bij het rijtje banken? Herstart dan eerst je iPhone. Heeft dat niet geholpen, dan kun je ook je kaart toevoegen door direct naar de ABN AMRO-app te gaan. Kies dan in het menu voor de optie Apple Pay.
Geschikte passen en kosten
ABN AMRO rekent geen kosten voor het gebruik van Apple Pay. Het enige waar je voor moet betalen zijn je gebruikelijke kosten voor je normale betaalrekening. Apple rekent wel een klein bedrag per transactie door aan de banken, maar de banken brengen dit niet bij de klant in rekening.
Bij ABN AMRO zijn momenteel alleen de Maestro-betaalpassen geschikt. Je kan dus geen creditcard toevoegen. Bovendien moet de rekening waar de pas aan gekoppeld is een particuliere betaalrekening bij de bank zijn. Ondersteuning voor zakelijke rekeningen is er nog niet. Hou er ook rekening mee dat je minimaal 16 jaar moet zijn om gebruik te kunnen maken van Apple Pay.
Bij deze winkels kun je terecht
Apple Pay gebruiken is een fluitje van een cent. Het werkt nagenoeg hetzelfde als je normale pinpas, maar dan zonder pincode. Je verifieert de betaling namelijk via Touch ID, Face ID of de draagdetectie van de Apple Watch. Dat betekent dat je ook bij hoge bedragen boven de €25 geen pincode meer in hoeft te voeren. In onze tip over Apple Pay gebruiken lees je precies hoe het werkt op jouw favoriete toestel.
Apple Pay werkt bij alle winkels die contactloos pinnen ondersteunen. Je hoeft dus niet per se op een Apple Pay-logo te letten, want het logo voor contactloos betalen is al voldoende. Daarnaast kun je terecht bij een aantal online webwinkels en in een groot aantal apps, waaronder die van Pathé, Coolblue en Thuisbezorgd. Lees meer in onze tip over welke winkels Apple Pay accepteren.
Wil je meer weten over Apple Pay? Check dan onze algemene Apple Pay uitleg met meer informatie. Veelgestelde vragen over Apple Pay hebben we verzameld in onze Apple Pay FAQ, waar je ook de antwoorden vindt. Tot slot hebben we een uitgebreid tipsoverzicht over Apple Pay.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Apple Pay
Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en Belgiƫ. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!
- Alles over Apple Pay
- Apple Pay FAQ: antwoorden op veelgestelde vragen
- Apple Pay vergelijken
- Apple Pay instellen: zo doe je dat
- Apple Pay gebruiken: zo betaal je ermee
- Apple Pay op Apple Watch
- Problemen met Apple Pay
- Apple Pay in het ov
- Express-ov met Apple Pay
- Apple Pay en privacy
- Apple Pay-transacties bekijken
- Meerdere Apple Pay kaarten van dezelfde bank herkennen
- Apple Pay blokkeren
- Welke winkels accepteren Apple Pay?
- De beste Apple Pay tips
Reacties: 88 reacties