ABN AMRO Grip-app nu ook beschikbaar voor Rabobank- en SNS-klanten

ABN AMRO heeft haar Grip-app, waarmee je meer inzicht krijgt in je financiële zaken, nu ook beschikbaar gesteld voor klanten van de Rabobank en SNS. Ook bezitters van een ICS-creditcard kunnen met de app aan de slag.

De Grip-app van ABN AMRO verscheen al in 2015. Al die tijd was de app alleen te gebruiken door klanten met een betaalrekening bij de ABN AMRO, maar dankzij PSD2 kunnen nu ook klanten van andere banken de app gebruiken.

Grip-app nu ook voor Rabobank- en SNS-klanten

De Grip-app is niet zozeer een app om al je bankzaken mee te regelen, maar geeft vooral inzicht in hoe je er financieel voor staat. Je koppelt de app aan je betaalrekening bij een geschikte bank, waarna automatisch je betalingen ingedeeld worden in categorieën. Je ziet daardoor sneller hoeveel geld je uitgeeft aan bijvoorbeeld je boodschappen. Het doel van de app is om je te helpen budgetteren. Door aan te geven dat je per maand €200 aan boodschappen uit wil geven, zie je precies hoeveel je de rest van de maand nog te besteden hebt.

Om een rekening van een andere bank toe te voegen, ga je naar Profiel > Banken > Nieuwe toevoegen. Het voordeel van de app is ook dat je je uitgaven die je via meerdere rekeningen bij verschillende banken gedaan hebt, bij elkaar in één overzicht ziet. De Grip-app kan nu overweg met rekening van van ABN AMRO, bunq, Rabobank, SNS Bank en met ICS-creditcards. ABN AMRO verwacht dat binnenkort ook rekeningen van andere banken toegevoegd kunnen worden.

Grip-app van ABN AMRO met meerdere banken.

Mogelijk door PSD2
De nieuwe functie is mogelijk door de ondersteuning van PSD2, een nieuwe Europese betaalwet die onlangs is ingevoerd. Met PSD2 kun je andere instanties toegang geven tot jouw bankrekening, maar alleen als jij dat wil. Voordat instanties hun diensten aan jouw rekening kunnen koppelen, moeten zij daarvoor een vergunning aanvragen. Hierdoor kan dus niet zomaar elke instantie inzage krijgen in jouw gegevens. Meer over PSD2 en de nieuwe financiële apps die daardoor mogelijk zijn, lees je in ons artikel.

Bekijk ook
PSD2 maakt nieuwe financiële apps mogelijk, maar wat zijn de risico’s?

PSD2 maakt nieuwe financiële apps mogelijk, maar wat zijn de risico’s?

Dankzij de nieuwe Europese betaalwet PSD2 kunnen allerlei partijen toegang krijgen tot jouw bankgegevens. Betekent het dat je straks in allerlei apps je banksaldo kunt opvragen? Hoe veilig is het en wat betekent het voor jouw privacy? Er zijn nog veel vragen.

Momenteel test de Rabobank in samenwerking met een aantal gemeentes een soortgelijke-app. De Buddy-app helpt gezinnen met financiële problemen, door hun uitgaves in kaart te brengen.

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.