AirPods Pro in de hand

‘AirPods krijgen camera voor ruimtelijke functies’

Volgens analist Ming-Chi Kuo heeft Apple nieuwe AirPods ontwikkeld die camera's bevatten voor ruimtelijke functies. Deze zijn volgens Kuo bedoeld voor de Vision Pro, maar mogelijk ook voor andere Apple-devices.

In een bericht op Medium legt Kuo uit dat Apple van plan is om rond 2026 nieuwe AirPods met ingebouwde IR-cameramodule in massaproductie te nemen. De IR-camera’s lijken op die van de Face ID-scanner op de iPhone. Afgelopen februari meldde Mark Gurman ook al dat Apple nadenkt over AirPods met camera’s, maar wekte doen te indruk dat het slechts één van de ideeën is om meer met wearables te doen. Daarnaast zou Apple kijken naar slimme ringen en brillen.

Betere ruimtelijke audio uit je AirPods

Het doel van de IR-camera’s in de AirPods is om de ruimtelijke ervaringen te verbeteren, vooral wat betreft audio. Ze kunnen veranderingen in de omgeving detecteren, waaronder gebaren voor interactie. Als je bijvoorbeeld met de Vision Pro op je hoofd een video bekijkt en je draait je hoofd in een bepaalde richting, dan kan de geluidsweergave hierop worden aangepast.

Vrouw met AirPods

Foxconn is volgens geruchten de leverancier van de IR-camera’s en zou al bezig zijn met voorbereiding van de productie. Er zijn voldoende onderdelen nodig voor ongeveer 10 miljoen AirPods. Waarschijnlijk zal de AirPods Pro als eerste aan de beurt zijn voor deze nieuwe sensoren, aangezien die meestal voorop lopen met nieuwe functies en voor de Vision Pro ook al extra functies bieden.

Lees ook ons eerdere artikel over toekomstige slimme wearables van Apple, waaronder een ring en een Meta RayBan-achtige bril. Daarbij kwamen de AirPods met camera ook ter sprake. Destijds werd gesproken over camera’s met een lage resolutie, die gegevens met AI kunnen verwerken en mensen helpen bij het uitvoeren van hun dagelijkse routines.

Bekijk ook

Apple's toekomstige wearables: slimme ring, slimme bril en AirPods met camera

Apple werkt naar verluidt aan diverse wearables die je dicht op je lichaam kunt dragen, waaronder een fitnessring die vitale functies meet, een slimme bril zonder AR en AirPods die zijn uitgerust met camera's en meer sensoren.

AirPods

Lees alles over de AirPods, Apple's populaire draadloze oordopjes. Apple heeft inmiddels meerdere generaties van de AirPods uitgebracht en speciale modellen, zoals de AirPods Pro en de AirPods Max. Hoe kun je de AirPods koppelen, hoe zit het met draagcomfort en hoe vind je AirPods snel weer terug? Bekijk de beste AirPods tips en je weet het! Wil je AirPods kopen, dan vind je in ons artikel de beste prijzen. Voor een goede deal check je ons artikel met AirPods aanbiedingen.

AirPods

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.