Gerucht: ‘Gelekte AirTag-handleiding toont draadloos opladen’
De eerste geruchten over de AirTag verschenen al ruim een jaar geleden, maar tot nu toe zijn de details nogal schaars. Wat gaat de Bluetooth-tracker kosten, hoe ziet hij er precies uit en hoe werkt het opladen? Op die laatste vraag hebben we nu wellicht antwoord gekregen. Een Twitter-lekker genaamd @calebin_apple plaatst een reeks afbeeldingen die volgens het account een vroege versie van de AirTag-handleiding laat zien. Het is lastig in te schatten hoe geloofwaardig dit is, want de bron heeft nog niet eerder geloofwaardige informatie naar buiten gebracht.
Op Twitter zijn er vandaag de dag vele accounts die beweren de nieuwste informatie van Apple-producten uit te lekken. Van gelekte iPad Air 2020 handleidingen tot speculaties over de aankondiging van het iPhone 12 event: de geruchten gaan alle kanten op en bronnen spreken elkaar regelmatig tegen. Het account @calebin_apple is relatief nieuw, waardoor het lastig is om in te schatten of de informatie enigszins betrouwbaar is. Dergelijke afbeeldingen zijn eenvoudig na te maken. Neem dit gerucht daarom met een flinke korrel zout.
https://twitter.com/caleblin_apple/status/1302203643521716224?s=20
‘AirTag handleiding toont draadloos opladen’
In de mogelijke gelekte AirTag-handleiding is het accessoire te zien, met instructies hoe je hem op kan laden. Dat kan op twee manieren: met de meegeleverde oplader of een draadloze oplaadmat. De oplader die te zien is, lijkt veel op de standaard oplader die je bij de Apple Watch krijgt. De oplaadmat heeft het design van de AirPower. Dat bewijst echter niet dat de AirPower definitief terug zou komen. Apple gebruikt wel vaker dit design om aan te tonen dat iets werkt met een draadloze oplaadmat, bijvoorbeeld achterop de doosjes van de draadloze AirPods-oplaadcase. Wel gaan er al een tijdje geruchten dat Apple met een kleinere en simpeler versie van de AirPower komt. De handleiding noemt de AirPower wel mijn naam.
https://twitter.com/caleblin_apple/status/1302208649960460289?s=20
De handleiding legt ook uit hoe je de AirTag aan je sleutelbos moet hangen. De afbeelding is wat vaag, maar volgens de bron zit er een rubberen ring bij om de AirTag aan je sleutel te hangen. De derde afbeelding laat een ander deel van de handleiding zien, waarin uitgelegd wordt om de Zoek Mijn-app te gebruiken.
De foto’s zijn volgens de bron van een vroege versie van de handleiding en dus nog niet definitief. We hebben een keer eerder gehoord dat de AirTag draadloos opladen via een magnetische lader ondersteunen, maar andere bronnen beweerden juist dat Apple gekozen heeft voor een verwisselbare knoopcelbatterij. Het voordeel van een losse knoopcelbatterij is dat je deze makkelijk kan vervangen, waardoor de AirTag langer mee gaat. Een accu is op een gegeven moment op en vervanging daarvan is waarschijnlijk zo prijzig dat je beter een hele nieuwe AirTag kan halen. Dat zie je nu ook al bij de AirPods.
Neem de nieuwe informatie dus met een grote korrel zout. De release van de AirTag staat mogelijk gepland voor aankomende oktober, tegelijkertijd met de iPhone 12. Alles wat we nu al weten over de AirTag lees je in ons overzicht.
Met dank aan iCulture-lezer Josua
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Robotstofzuigers werken nu met HomeKit: dit zijn de eerste ondersteunde modellen (02-04)
- 'Apple komt met eigen Beats-oplaadkabels': nuttige toevoeging of niet? (27-03)
- 'IKEA werkt aan BILRESA: dubbele knoppen met Matter en Thread voor je smart home' (27-03)
- Philips Hue komt met een eigen videodeurbel: zo gaat deze eruit zien (24-03)
- Nanoleaf nu met Ambilight-alternatief voor je computerscherm (19-03)
AirTag
De AirTag is Apple's Bluetooth-tracker voor het terugvinden van zoekgeraakte voorwerpen. De AirTag werkt samen met het Zoek mijn-netwerk van Apple om je voorwerpen terug te vinden, ook als je zelf buiten bereik bent. Je kunt tot op de centimeter de locatie bepalen, dankzij Ultra-Wideband. Lees alles over AirTag kopen en accessoires voor de AirTag. Ook zijn er diverse AirTag-alternatieven voor het Zoek mijn-netwerk.

- Alles over de AirTag
- AirTag kopen
- AirTag review
- De beste AirTag-accessoires
- Zoek mijn Objecten: voorwerpen vinden met AirTag
- Toepassingen voor de AirTag
- AirTag in je koffer gebruiken
- De beste AirTag-tips
- AirTag vs. Tile
- AirTag gevonden? Dit kun je doen
- AirTag delen met je partner en meer
- Zo voorkomt Apple stalking met AirTags
- Is de AirTag waterdicht?
- Onbekende AirTag beweegt met je mee?
- AirTag batterij vervangen
- AirTag firmware-updates installeren
- AirTag ressetten
Ben echt benieuwd hoe groot deze dingen gaan worden. Voor mij kunnen ze echt meerwaarde hebben maar ik wil geen grote dingen aan mijn sleutelbos of in mijn portemonnee.
Lijkt mij ook leuk. Vroeger de Tile gehad. Als dit een grotere ondersteuning krijgt staat ie snel in mijn winkel mandje. En draadloos opladen, leuk, maar een knoopcel vind ik ook prima.
Als het een rubber loopje krijgt omg ik mag hopen van niet want als dat dezelfde rubberkwaliteit is als de kabels dan weet ik voldoende. Ook zeker niet groter dan de tile. Grote voordeel denk ik wel is dat als dit met Apple producten in verbinding kan komen via een open bt protocol dus altijd aan dan heb je wel een serieuze dekking wereldwijd.
Wat is groot?
Dit is waar ik t meest nieuwsgierig naar ben en dat wat het eerst gekocht zou kunnen worden ligt wel wat aan de prijs en de werking en t formaat. Als ze er zijn reviews lezen!
Ik hoop dat er een sticker variant komt, die kan ik onderop mijn e-bike plakken. Mocht ie dan ooit gejat worden is ie makkelijk terug te vinden. Dat is met Tile momenteel niet zo, tenzij er toevallig een van de weinige Tile gebruikers passeert.
iPhones, iPads en Apple Watches zijn overal, maar een Tile gebruiker is toch iets zeldzamer 😉