AllerGoGo helpt kinderen met hooikoorts bij hun klachten

AllerGoGo is een nieuwe hooikoorts-app voor kinderen. In de app zorgen kinderen voor een virtueel poppetje met hooikoortsklachten. Door aan te geven waar kinderen zelf last hebben, houden ze een eigen hooikoortsdagboek bij. Ook zien kinderen direct het effect van medicijnen bij het virtuele poppetje.

Ieder jaar lijkt het hooikoortsseizoen vroeger te beginnen. Door de relatief zachte winter bleken de afgelopen maanden sommige hooikooirtspatienten al last te hebben van niesaanvallen en tranige ogen. Voor kinderen met hooikoorts is er nu de AllerGoGo-app, ontwikkeld door het Deventer Ziekenhuis. Met de app kunnen kinderen hun klachten bijhouden en meer lezen over de medicijnen die je gebruikt.

AllerGoGo: hooikoorts-app voor kinderen

Bij de hooikoorts-apps voor iPhone en iPad draait het eigenlijk maar om één ding: laten zien hoe de hooikoortsprognose voor de dag eruit ziet. Zo weet je ook welke bomen en grassen er in bloei staan. Voor kinderen is er eigenlijk niet echt een passende app, maar AllerGoGo vult dit gat op. De app laat kinderen op een speelse manier meer te weten komen over hun klachten en medicatie, terwijl er ook meteen aangegeven wordt hoe erg de kans op hooikoortsklachten vandaag is.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Kinderen kunnen AllerGoGo op twee manieren gebruiken. Allereerst kun je een selfie maken en je eigen gezicht gebruiken om aan te geven waar je last hebt: ogen, neus en mond. Per dag kun je met smileys aangeven hoeveel last je hebt. Je geeft ook aan welke medicijnen je gebruikt en voor welke klachten. Wil je liever geen foto maken, dan kun je de app ook gebruiken met Allergotchi. Dit is een soort Tamagotchi met hooikoortsklachten. Ook hier geef je elke dag aan waar je last van hebt, waardoor er dus een soort dagboek ontstaat. Door medicijnen te geven, zie je de Allergotchi opknappen. Dit moet bij kinderen een beter beeld geven van wat helpt en wat niet.

Dagboek van hooikoortsklachten
De app is ook bedoeld om klachten makkelijker kenbaar te maken bij de huisarts. Via het dagboek kan een dokter makkelijker zien wanneer een kind last had en wanneer niet en welke klachten er het meest zijn. Kinderen die de app gebruiken hoeven dat dus niet meer zelf te onthouden, want dat wordt allemaal in AllerGoGo bijgehouden. Aan de achtrgrondkleur en het cijfer op het startscherm kunnen kinderen zien hoe erg het vandaag met de pollen gesteld is.

Klachten aangeven in AllerGoGo hooikoorts-app.

AllerGoGo is gratis te downloaden en is ontstaan uit een innovatiewedstrijd bij het Deventer Ziekenhuis. Ziekenhuismedewerkers konden zelf een idee voor een zorgapp aandragen en daaruit is uiteindelijk AllerGoGo ontstaan. De app is daarna met feedback van ouders en kinderen verder ontwikkeld en nu een jaar na de wedstrijd voor iedereen te downloaden.

Bekijk ook
De beste hooikoorts-apps voor iPhone en iPad met voorspellingen en meer

De beste hooikoorts-apps voor iPhone en iPad met voorspellingen en meer

Graspollen? Niezen door berk, hazelaar of weegbree? Met onze applijst met hooikoorts-apps zie je precies wanneer het pollenseizoen is en wanneer je moet oppassen voor extra pollen in de lucht. Deze hooikoorts apps voor iPhone houden je op de hoogte.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.