Uitgelicht
📱 Apple's September 2024 event - de samenvatting
Toon of verberg de lijst met posts
Animal Crossing: Pocket Camp.

Nintendo stopt dit najaar met Animal Crossing: Pocket Camp, komt met betaalde offline versie

Nintendo stopt dit najaar met de ondersteuning van de populaire mobiele game Animal Crossing: Pocket Camp. Daardoor is de game niet meer te spelen. Maar voor fans is er goed nieuws, want er komt een vervanging.

In 2017 bracht Nintendo haar vierde mobiele game uit, genaamd Animal Crossing: Pocket Camp. Het is een gratis mobiele versie van de bekende Animal Crossing-reeks. Vooral in de coronaperiode werd de Nintendo Switch-versie (Animal Crossing: New Horizons) razend populair, maar ook daarvoor was het een geliefde serie. De mobiele versie was gratis te spelen, maar vereiste wel een online verbinding en bestond uit diverse in-app aankopen. Vandaag laat Nintendo weten dat alle online diensten van Animal Crossing: Pocket Camp stoppen en dat de game daardoor in zijn huidige vorm niet meer speelbaar is.

Online diensten Animal Crossing: Pocket Camp stoppen

Vanaf 28 november 2024 om 16:00 uur ‘s middags wordt de stekker getrokken uit de servers van Animal Crossing: Pocket Camp. Betaalde Leaf Tickets zijn tot en met het stopzetten van de servers te gebruiken. Ook de abonnementsdienst Pocket Camp Club zal stopgezet worden. Vanaf 28 oktober is het niet meer mogelijk om je daarop te abonneren en de automatische verlenging zal ook worden stopgezet. Gaat jouw automatische verlenging in voor 28 oktober (bijvoorbeeld op de 20e), dan kun je er nog tot en met 20 november gebruik van maken. De resterende dagen tot en met de 28e kun je ook nog van de functies gebruikmaken, zonder extra kosten.

Bekijk ook

Review: Animal Crossing: Pocket Camp is een geslaagd deel in deze Nintendo-serie

Nintendo's nieuwste iOS-game Animal Crossing: Pocket Camp is nu te downloaden. Hoe verhoudt deze mobiele versie ten opzichte van de originele versies op de spelcomputers? Je leest het in onze review.

Nieuwe betaalde versie in de maak

Vanaf 28 november 2024 om 16:00 uur ‘s middags is de huidige gratis online versie van Animal Crossing: Pocket Camp dus niet meer speelbaar. Maar voor fans van de game die nog wel graag verder willen spelen, komt Nintendo met een oplossing. Er wordt momenteel gewerkt aan een betaalde versie van de game, die volledig offline te spelen is. Deze zal voor een eenmalige aankoop te downloaden zijn vanuit de App Store. Je bestaande opgeslagen gegevens kun je overdragen naar de betaalde versie, waardoor je dus in feite door kunt spelen.

Nintendo Animal Crossing

Het enige wat je dan mist zijn alle online functies van de game. Je kunt daardoor geen cadeaus naar vrienden sturen of op bezoek gaan bij de camping van andere spelers. Het wordt dus een volledige offline ervaring, met uitgeklede mogelijkheden ten opzichte van het origineel. Exacte details over functies, prijs en release van de betaalde offline versie worden in oktober bekendgemaakt.

Met het stoppen van Animal Crossing: Pocket Camp, blijven er nog maar weinig mobiele Nintendo-games over die voorzien worden van nieuwe content. Een jaar geleden stopte Nintendo ook al met nieuwe content voor Mario Kart Tour, hoewel die game nog wel gewoon (online) te spelen is. Eerder trok Nintendo ook al de stekker uit Dr. Mario World. Nintendo heeft nog wel Fire Emblem Heroes en Pikmin Bloom. Nieuwe mobiele Nintendo-games zijn voor zover bekend niet in ontwikkeling.

Bekijk ook

Komt er nog een nieuwe Mario-game voor de iPhone? Reken er niet op

Het lijkt erop dat Nintendo geen brood meer ziet om nog nieuwe Mario-games voor mobiel uit te gaan brengen. Dat zegt Mario-bedenker Shigeru Miyamoto in een interview. Momenteel zijn er nog twee Mario-games voor mobiel beschikbaar.

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.