Een nieuwe maand en een nieuw jaar, maar helaas niet veel nieuwe (iPad-)apps. Daarom lees je in deze App Gemist alleen over het PlayArts: Bruegel en het bijzondere WritePad, dat geschreven teksten digitaliseert. Je kunt de app gebruiken voor allerlei schrijftaken, zoals het maken van notities, maar ook het invoeren van e-mails, tweets en Facebook-updates. LC krant, een nieuwe app van de Leeuwarder Courant kwam deze week ook uit, maar werd vrij snel na het verschijnen weer teruggetrokken. Hopelijk volgende week een minder magere App Gemist!
WritePad – WritePad is een tekstverwerker waar we op iPadclub nog niet eerder over hebben geschreven. Met deze app kun je notities maken met je eigen handschrift. De handschriftherkennning zet de teksten vervolgens om naar getypte informatie. Het werkt in het Nederlands, Deens, Frans, Italiaans en een stuk of tien andere talen. Het Nederlandse taalpakket kost €2,69.
Downloaden: WritePad (€8,89, iPad, iOS 6.0+)
PlayArts: Bruegel – Het is een grappig idee: staren naar de klassieke meesterwerken van Pieter Bruegel de Oude en ondertussen een spelletje spelen. PlayArts: Bruegel is een iPad-app waarmee dat kan. In de app vind je de originele meesterwerken van de Vlaamse Renaissance-kunstenaar Bruegel. Jouw opdracht is om de meer dan 200 objecten in de schilderijen te ontdekken.
Downloaden: PlayArts Bruegel (gratis, universeel, iOS 4.3+)
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Die Bruegel app is trouwens niet veel soeps…
Dat Bruegel spelletje vind ik wel weer een originele variatie op een bekend zoek-thema. Meteen gedownload en geprobeerd, level 1, 5 objecten zoeken op het schilderij Vlaamse Spreekwoorden. Een paard, hoe moeilijk kan het zijn om die te vinden. Ehm, viel tegen. Visnet: vele malen moeilijker. Kruisboog, makkie. Gouden munten – geen idee waar die zijn. Op het oorspronkelijke schilderij weet ik het wel: op het dak van de boerderij. Maar, die zijn het dus niet. Waar nog meer?
Kortom, erg mooi gemaakt, je leert een paar schilderijen van Brueghel De Oude beter kennen, begeleid door klassieke muziek.
En die spreekwoorden? Kijk eens op WikiPedia.