Gebruikers van de App Store gaven de afgelopen dagen nogal wat geld uit. 2019 begon met een record: er werd met $322 miljoen aan appverkopen nog nooit zoveel omzet geboekt in één dag. Tussen kerstavond en oudejaarsavond werd $1,22 miljard omzet geboekt, zo meldt Apple in een persbericht. Het gaat om wereldwijde cijfers. Het betekent dat de App Store onder leiding van Phil Schiller een succesvol jaar kan afsluiten en meteen het nieuwe jaar goed van start gaat.
Al die verkochte apps zorgen ervoor dat Apple’s omzet ui diensten enorm stijgt. Dat blijkt ook uit de bijgewerkte omzetverwachtingen die Apple gisteren presteerde. Omzet uit hardware moest daarbij naar beneden worden bijgesteld, maar de verwachte omzet uit diensten zou wel eens veel hoger kunnen uitpakken. Ook Apple Music, clouddiensten en Apple Pay lijken records te gaan zetten.
Dat veel mensen met goede voornemens bezig zijn, blijkt wel uit het type apps dat momenteel het meest populair is. Vooral zelfhulp en lifestyle-apps deden het goed. Verder begonnen veel mensen het nieuwe jaar op een positieve manier met apps zoals 1Password, Luminosity en het hevig door Apple gepromote Sweat by Kayla. Bij de games waren Fortnite en Player Unknown’s Battlegrounds populair, evenals Brawl Stars, Asphalt 9 en Monster Strike. Brawl Stars is momenteel de app die het meeste geld opbrengt.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Deze apps laten zien hoe je elke video kan afspelen op je CarPlay-scherm (maar Apple wil het niet) (22-04)
- Waarom je geen Apple Intelligence kan gebruiken in WhatsApp en Instagram (en andere apps) (17-04)
- AI gebruiken met de iPhone 3GS? Met deze app lukt het (11-04)
- WhatsApp verbetert oproepen op drie manieren: dit is nieuw (10-04)
- Eindelijk: 'Meta werkt aan Instagram-app voor iPad' (09-04)
App Store
Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

- Alles over de App Store
- Alles over App Store-abonnementen
- Vastgelopen downloads oplossen
- Eerdere aankopen in de iOS App Store bekijken
- Verbinding met App Store mislukt
- App Store op de Apple Watch
- Mac App Store
- Eerdere aankopen in de Mac App Store bekijken
- Mac-software installeren buiten de App Store om
- App Store-scam herkennen
- Sideloading: buiten de App Store om downloaden
Deze cijfers, die natuurlijk alleen positief en een schrale troost zijn voor aandeelhouders, zijn natuurlijk behaald ondanks de leiding van Phil Schiller. Die man blijft toch de Steve Ballmer van Apple.
Maar hier wordt snel de rede genoemd waarom we hier geen ApplePay hebben. Dat is weer een dienst waar Apple geld aan wil verdienen. En als banken dat niet willen betalen, omdat die vinden dat er al genoeg alternatieven zijn of gewoon omdat Apple te veel geld vraagt, dat komt het er niet.
Dus je betaald wel extra voor toch al dure hardware die erop voorbereid is, maar de dienst waarmee geadverteerd wordt kun je niet gebruiken. En als klap op de vuurpijl is die extra hardware niet voor andere te gebruiken.
Is ApplePay nu een onderscheidende dienst waarmee ze de aanschaf van dure hardware willen rechtvaardigen of weer een extra verdienmodel? Maar een keus Apple.
Dat extra betalen voor hardware die je niet kunt gebruiken ondervind ik nu met de esim. Ik heb voor mijn werk dual sim nodig en was blij met deze optie op de nieuwe iPhones. Helaas werkt geen een provider in NL met de esim, conclusie voor nu, onbruikbaar. Ik ga hierdoor binnenkort over op een Samsung (helaas).
@Kees: dat ligt aan onze providers, hoop dat je je klacht dus ook daar hebt neergelegd
@Edwin: Waarom is Schiller de `Ballmer van Apple’ dan?