Beperkingen op coronavirus-apps
Verder zal Apple meer partijen gratis toegang geven tot het developerprogramma. Dit geldt alleen voor specifieke groepen die gratis apps uitbrengen. Normaal betaal je er 100 euro per jaar voor. Door strenger toezicht te houden probeert Apple te zorgen dat de informatie die je in de App Store vindt betrouwbaar en geloofwaardig is. Alleen apps van betrouwbare bronnen zullen nog worden toegelaten. “Alleen ontwikkelaars van erkende instanties mogen apps uitbrengen die te maken hebben met COVID-19”, meldt Apple. Het gaat dan bijvoorbeeld om overheidsorganen en medische instituten. Deze apps zullen met voorrang worden goedgekeurd bij de beoordeling.
Humor-apps en spelletjes over het coronavirus zijn helemaal niet meer toegestaan. Sommige niet-officiële apps hebben een serieuze insteek. Ze helpen bijvoorbeeld met de timing hoe lang je je handen moet wassen. Er zijn echter ook apps die op een kaart tonen waar besmettingen zijn gesignaleerd. Meerdere ontwikkelaars klaagden de afgelopen tijd dat hun apps waren afgewezen, omdat ze te maken hadden met het coronavirus. Apple heeft de richtlijnen daarom nu expliciet aangescherpt en geeft aan wat wel en niet mag.
Zo moeten apps afkomstig zijn van overheidsorganisaties, gezondheidsgerichte NGO’s, bedrijven met een solide reputatie op het gebied van gezondheid en medische of educatieve instituten. Gaat het om non-profit organisaties, dan kunnen ze in aanmerking komen voor een gratis developeraccount. De apps moeten dan wel gratis zijn en de ontwikkelaar moet zich in een land bevinden waar de regeling geldt. Nederland en België zitten daar helaas nog niet bij.
De betreffende ontwikkelaars kunnen hun apps markeren als tijdsgevoelig, zodat er sneller naar gekeken wordt. Dit is bijvoorbeeld van toepassing als snelle verspreiding van correcte informatie noodzakelijk is.
In entertainment-apps is het niet langer toegestaan om de term ‘COVID-19’ of ‘coronavirus’ in de titel te gebruiken. Verder heeft Apple een speciale sectie over het coronavirus aan Apple News toegevoegd en is er 15 miljoen dollar gedoneerd aan de bestrijding van het virus.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- EU wil dat de iPhone beter samenwerkt met smartwatches en hoofdtelefoons (19-12)
- iCulture peilt: wat is jouw favoriete nieuwe Apple-product van 2024? (17-12)
- Terugkijken: dit zijn alle Apple-events (en aankondigingsvideo's) van 2024 (10-12)
- Apple's kerstreclame van 2024 draait om AirPods Pro-gehoorfuncties (maar slaat een beetje door) (28-11)
- Apple's sportschoenemoji is nu ook gewoon te koop als echte schoen (en hij lijkt sprekend) (28-11)
App Store
Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.
- Alles over de App Store
- Alles over App Store-abonnementen
- Vastgelopen downloads oplossen
- Eerdere aankopen in de iOS App Store bekijken
- Verbinding met App Store mislukt
- App Store op de Apple Watch
- Mac App Store
- Eerdere aankopen in de Mac App Store bekijken
- Mac-software installeren buiten de App Store om
- App Store-scam herkennen
- Sideloading: buiten de App Store om downloaden
Reacties: 3 reacties