Gerucht: ‘Apple wil abonneedienst voor games’

Apple zou plannen hebben om een soort 'Netflix voor games' te starten. Dit houdt in dat je je kunt abonneren op allerlei games. Dat beweert Cheddar op basis van vijf anonieme bronnen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

‘Abonneedienst voor games’

Apple zou in gesprek zijn met gameontwikkelaars om hun interesse te polsen. Net als bij Netflix betaal je dan een vast bedrag voor onbeperkte toegang tot alle beschikbare titels. Daarbij zou Apple ook als uitgever van bepaalde gametitels actief willen zijn. Het bedrijf wordt dan nauwer betrokken bij de release van nieuwe games. Apple heeft al een abonneedienst voor muziek (Apple Music) en zou van plan zijn om dit voorjaar soortgelijke diensten voor tv-series en tijdschriften te willen starten. Deze nieuwe gamedienst is nog niet eerder in geruchten opgedoken. Wel is Apple eerder bezig geweest met Game Center, een centrale plek om scores van games te verzamelen. Daarmee kun je ook anderen uitnodigen voor multiplayer-games. De nieuwe dienst zou echter een andere insteek moeten krijgen en vooral gericht zijn op het consumeren van betaalde games.


Er zijn nog geen details gelekt over de beschikbaarheid en het maandbedrag dat mensen voor een dergelijke abonneedienst voor games zouden moeten betalen. Apple verdient al handen vol geld aan games, vooral aan freemium titels die gratis te downloaden zijn en veel in-app aankopen bevatten. Zeker als mensen dit regelmatig doen kunnen de inkomsten behoorlijk oplopen. Meestal gaat het om verslavende games zonder een diepgaand verhaal.

iPod touch games.

Met de abonneedienst voor games wil Apple vermoedelijk een andere doelgroep aanspreken: mensen die geen zin hebben om betaalde games aan te schaffen, maar er wel een vast maandbedrag voor willen betalen. Zo’n dienst zou bijvoorbeeld een tientje per maand kunnen kosten en kwalitatief hoogwaardige titels kunnen bevatten, waar mensen bereid zijn om voor te betalen. Voor Apple levert het weer nieuwe inkomsten op. De hardware is er in ieder geval klaar voor; de nieuwste chips in de iPhones en iPads zijn zo geavanceerd, dat er qua snelheid eigelijk weinig meer te wensen valt. Apple zou bovendien plannen hebben om van de iPod touch een spelcomputer te maken.

Reacties: 7 reacties

  1. Dan zal Apple aan mij geen games meer verkopen. Ik weiger alle apps die abonnement geld vragen.
    Pas op ik wil wel betalen voor apps. En zo er een nieuwe versie is, met tal van vernieuwingen ook.
    Maar geen abonnementen, no way. Die apps laat ik links liggen. Mvg .

  2. Dus een soort Apple Games zoals ook Music in elkaar zit. En niet zoals bijvoorbeeld Steam, waarbij je alleen eenmalig een fractie betaalt van het spel omdat je via dat platform speelt. Ik ben benieuwd of ze dit rond kunnen zetten, games hebben volgens mij een veel kortere cashperiode dan muziek. Dat drukt de abboneeprijs dan wel omhoog als je veel wilt aanbieden. En dan haken mensen die er geen geld voor over hebben weer af…

  3. Baby Apple games dan.

  4. Ik zie het probleem niet. Per app (game) betalen kan dan toch nog steeds en ben je die hard gamer dan neem je een abonnement.
    Je Apple Music maar je kunt je content ook aanschaffen via iTunes. Is toch ook mogelijk.

  5. No thanks!

  6. Laat ze eerst eens zorgen voor volwassen games op de Apple tv4! 😏

  7. Ik geef best wel wat geld uit aan games. Als ik daarvoor in de plaats leuk tijdverdrijf krijg dan is mij dat dubbel en dwars waard. Maar ik besteed m’n geld wel zorgvuldig. En koop niet om de haverklap gems die na een dag alweer op zijn. Dus wanneer ik een x bedrag per maand moet gaan betalen, dan vraag ik me af hoe ik daar beter van ga worden. Of heeft het niks met in app aankopen te maken en gaat het om games die normaal gesproken een éénmalig bedrag kosten?? Want dan zie ik het nut er echt niet van in. Dan ga ik er alleen maar op achteruit. Tenzij…..
    je nu games krijgt, waarbij de focus niet ligt op meer, meer, meer geld verdienen, waardoor je gewoon een keer kunt doorspelen zonder dat je levens op zijn. En je niet telkens verliest omdat de maker je wil dwingen om aankopen te doen. Want dan word ik wél blij