Die informatie blijkt uit een vragenlijst die het Energy and Commerce Committee onlangs naar Apple en Google stuurde. Het ging daarbij vooral om de vraag of Siri en de Google Assistent mensen afluisteren. Apple zegt van niet en ontkende ook dat data wordt doorverkocht aan andere partijen. Maar in de lijst met antwoorden is ook nog andere interessante informatie te vinden. Voor het eerst heeft Apple namelijk verklapt hoeveel apps eigenlijk worden afgewezen tijdens het App Store-reviewproces.
In het document is te lezen:
Het App Review-team bekijkt meer dan 100.000 inzendingen per week en wijst daar ongeveer 36.000 van af op basis van verschillende compliance-regels.
Dat zegt Timothy Powderly, bij Apple werkzaam als Director of Federal Government Affairs. Een derde van de apps wordt dus afgewezen, omdat ze om een of andere reden niet voldoen aan de regels. Apple’s brief legt ook uit wat er gebeurt als mensen in iOS 12 de SOS-belfunctie gebruiken, waarbij je locatie automatisch wordt gedeeld met partnerbedrijf RapidSOS. Apple heeft RapidSOS opgedragen om binnen 12 uur na een noodgesprek de persoonlijke info te verwijderen, zoals lengte- en breedtegraad. Als een noodgesprek onterecht plaatsvond, bijvoorbeeld omdat iemand per ongeluk heel vaak op de zijknop drukte, dan moet RapidSOS de informatie meteen wissen. Het is natuurlijk te hopen dat dit inderdaad gebeurt.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- App Store krijgt nieuwe vormen van in-app aankopen: dit is er nieuw (24-01)
- 'Vernieuwde Mail-app dit voorjaar naar Mac en iPad' (maar niet voor iedereen) (20-01)
- Carrot Weather heeft nu een CarPlay-app: navigeren met het weer (als je ervoor betaalt) (16-01)
- Locatiegegevens van gebruikers populaire Nederlandse apps op straat: dit is er aan de hand (15-01)
- Nieuw in WhatsApp: camera-effecten, sneller reacties versturen en meer (15-01)
App Store
Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.
- Alles over de App Store
- Alles over App Store-abonnementen
- Vastgelopen downloads oplossen
- Eerdere aankopen in de iOS App Store bekijken
- Verbinding met App Store mislukt
- App Store op de Apple Watch
- Mac App Store
- Eerdere aankopen in de Mac App Store bekijken
- Mac-software installeren buiten de App Store om
- App Store-scam herkennen
- Sideloading: buiten de App Store om downloaden
Reacties: 0 reacties