Uitgelicht
Apple's oktober-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
Apple Business Connect voor Mail, Wallet en Telefoon

Apple laat alle bedrijven hun logo tonen in Mail-, Wallet- en Telefoon-app

Apple breidt het Business Connect-programma uit naar apps als Mail, Wallet en Telefoon. Daardoor kunnen bedrijven, groot en klein, hun logo's laten tonen voor betere herkenbaarheid.

In januari 2023 introduceerde Apple de Business Connect-tool, een manier waarmee bedrijven hun locaties in Apple Kaarten kunnen claimen en kunnen voorzien van de juiste info en beeldmateriaal. Maar nu kunnen alle bedrijven zich aanmelden voor Business Connect, ook als je geen fysieke locatie hebt en bijvoorbeeld alleen maar online opereert. Dankzij de nieuwe opties kunnen alle bedrijven wereldwijd (groot en klein) zichzelf kenbaar maken in meer standaardapps dan alleen Apple Kaarten.

Bedrijfslogo’s in Mail, Wallet en Telefoon

Bedrijven kunnen namelijk dankzij Business Connect hun logo laten tonen in drie standaardapps van Apple: de Mail-, Wallet- en Telefoon-app. Zo zien ontvangers van een nieuwsbrief automatisch het logo van het bedrijf bij de e-mail staan, zodat ze makkelijker te herkennen zijn. Zo weet een ontvanger ook meteen dat het niet om spam gaat. Apple zegt dat bedrijven zich vanaf nu kunnen aanmelden voor deze zogenaamde Branded Mail en dat de logo’s vanaf later dit jaar zichtbaar zullen zijn. Waarschijnlijk komt dit in iOS 18.2, want het is de verwachting dat Apple vanaf die versie de Mail-app een visuele update geeft.

Apple Business Connect voor Mail, Wallet en Telefoon

Voor de Wallet-app kunnen bedrijven hun logo zichtbaar maken voor Tap to Pay-betalingen. Tap to Pay is Apple’s systeem waarmee je iPhone fungeert als pinapparaat en je daarmee dus betalingen kan ontvangen, zonder dat je een apart pinapparaat hebt. Dit werkt ook in Nederland, onder andere bij zakelijke Rabobank-klanten. Normaal gesproken zie je bij een betaling bovenaan een categorielogo (bijvoorbeeld een winkelmandje als je betaalt bij een boodschappenwinkel), maar met de nieuwe opties van Business Connect kun je dit als bedrijf personaliseren door je eigen logo te laten tonen.

Tot slot kunnen bedrijven vanaf volgend jaar zich aanmelden voor de Business Caller ID. Daarmee verschijnt niet alleen het logo, maar ook de naam en afdeling op het inkomende belscherm, zodat de klant meteen ziet door wie of wat hij gebeld wordt. Ook dit helpt spam tegen te gaan, omdat alleen geverifieerde bedrijven hiervoor in aanmerking komen.

Alle bedrijven kunnen zich met een Apple Account gratis aanmelden voor Business Connect via de website en de nieuwe mogelijkheden benutten. Er is geen Apple-apparaat nodig om dit te doen.

Bekijk ook
Apple introduceert Business Connect, een variant op Google Business

Apple introduceert Business Connect, een variant op Google Business

Staat jouw bedrijf met foute info, een oud logo en lelijke foto’s in Apple Kaarten? Daar kan je iets aan doen. Apple heeft een gratis tool uitgebracht waarmee je zelf alle info kunt regelen. Het is wereldwijd te gebruiken, dus deze keer niet alleen voor Amerikanen.

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.