Apple heeft de push-functionaliteit voor e-mail bij iCloud en MobileMe geblokkeerd in Duitsland. Zo verklaart Apple op zijn support-site. Dit in verband met een rechtszaak tussen Apple en Motorola in het land. iPhone-gebruikers kunnen nog steeds e-mailberichten ontvangen in Duitsland, maar moeten hiervoor de Mail-app openen.
De rechter besloot eerder al in Duitsland dat iCloud patenten van Motorola schendt. Apple benadrukt op zijn support-site nogmaals het niet eens te zijn met dit besluit en in beroep te zijn gegaan. Het toen opgelegde verbod werd niet uitgevoerd, maar Apple heeft er toch voor gekozen om iCloud te beperken. Totdat de rechter een mogelijk andere uitspraak maakt, mogen Duitse gebruikers geen gebruik maken van de push-mogelijkheden van e-mail bij iCloud en MobileMe.
De beperking geldt alleen in Duitsland, waar de zaak tussen Motorola en Apple op het moment loopt. Nederlandse iPhone-gebruikers die naar Duitsland gaan zullen ook van de beperking last hebben.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Hmm, ben blij dat ik nog niet over ben op mijn iCloud-mail dan…
@Bondt: Bist du Deutsch denn?
De zoveelste patentzaak waar het belang van de consument weer geschaad wordt. Iets KAN (technisch gezien) wel, maar MAG niet vanwege onzinnige regeltjes en patentjes…
De rechter zou altijd moeten oordelen in het belang van de consument…
Dit is een voorbode voor de rest van de landen dan. Als het in Duitsland lukt is het in theorie mogelijk om in andere landen af te dwingen. In mijn ogen heeft Apple zitten slapen bij de overname van Motorola. Nu gooien ze bakken met geld weg aan juridische kosten en patentoorlogen. Met Motorola in de pocket hadden ze wat nuttigs gedaan met de bakken met geld op de bank. Nu kunnen ze de ene rechtszaak na de andere verwachten van Motorola (lees Google/Android).
Lang leve exchange 🙂
Yups, wohne seit über nem Jahr in Deutschland. Aber benutze das iCloud eh nur zum backuppen, glücklich. 🙂
Nou ja, Motorola moet ook nadenken of ze hiermee niet juist kwaad bloed zetten bij potentiële gebruikers.