Apple werkt aan nieuwe Bug Reporter voor ontwikkelaars
Apple heeft ontwikkelaars uitgenodigd om een nieuwe Bug Reporter-tool te proberen. Deze is in beta te gebruiken. Met Bug Reporter kunnen ontwikkelaars fouten in software doorgeven aan Apple. Ze krijgen vervolgens ook feedback of er iets met hun melding wordt gedaan. Voorheen zag de Bug Reporter (ook bekend als Radar) er heel anders uit.

Nieuwe Bug Reporter voor ontwikkelaars
Ontwikkelaars melden dat ze de nieuwe Bug Reporter sneller en mooier vinden dan de oude versie, maar dat ze wel de filteropties missen. Met die filters kon je snel de verschillende statussen van bugs van elkaar onderscheiden. Meer informatie over de Bug Reporter vind je op deze pagina bij Apple.
Look at all the flatness of it! New Bug Reporter is much faster and prettier than the old, although I’m already missing the filter options. pic.twitter.com/mLPHvWqkJf
— Paul Hudson (@twostraws) April 17, 2017
Ter vergelijking: de oude Apple Bug Reporter ziet eruit zoals op onderstaande afbeelding.
Ontwikkelaars kregen een uitnodiging om de betaversie van de nieuwe Bug Reporter te testen. Als ze daarin fouten vinden, kunnen ze die uiteraard met de nieuwe Bug Reporter insturen. Het nieuwe design moet ervoor zorgen dat je makkelijker fouten kunt melden. Je hoort ook wel eens de term Radar. Dit is Apple’s systeem voor intern gebruik en houdt alles bij, inclusief wensen en verbeteringen. De Bug Reporter is wat zichtbaar is voor de buitenwereld en wordt voornamelijk gebruikt door geregistreerde ontwikkelaars. Zij kunnen bugs en verbeterverzoeken indienen, maar ze kunnen niet het Radar-systeem raadplegen om te checken of een bepaald probleem al door iemand anders is gemeld. Het Radar-systeem krijgt ook automatisch informatie binnen van mensen die hebben aangegeven dat ze diagnostische informatie met Apple willen delen.
Feedbackassistent
Daarnaast heeft Apple ook nog de Feedback Assistant voor iOS, die je bijvoorbeeld op iPhones vindt waarop je betaversies hebt geïnstalleerd. Ook daarmee kun je bugs melden. Aan de hand van een formulier word je langs allerlei vragen geleid, bijvoorbeeld: wat voor soort bug is het, en hoe vaak doet het probleem zich voor? Je stuurt dan meteen het buildnummer van de beta, een diagnosebestand en eventueel een screenshot mee.
Hieronder zie je de uitnodiging voor de nieuwe Bug Reporter voor macOS:
https://twitter.com/stroughtonsmith/status/854064452630663168
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Waarom de Europese verpakking van iPhones en iPads straks iets extra's krijgt (24-04)
- Apple krijgt 500 miljoen euro boete voor het niet naleven Digital Markets Act, maar gaat in beroep (23-04)
- Deze transparante AirPods kun je niet kopen (11-04)
- Opinie: Aankomende WWDC-keynote wordt belangrijkste Apple-presentatie in jaren (en dit is waarom) (13-03)
- Het einde van de vijftig tinten spacegrijs: overzicht van een van Apple's meestgebruikte kleur (06-03)
Hoe komt die gast aan een donker smiley emoticon met zwarte stippen er in? 😐
Er zijn drie grote problemen met de bug reporting tool van Apple. Allereerst kan je niet de bugreports van anderen zien en dus steek je veel tijd in het maken van een uitgebreide bugreport om vervolgens dagen, weken of zelfs maanden later een eenregelige reactie te krijgen dat je bugreport een duplicate is. Fijn! Het tweede probleem is dat het systeem niet intern gebruikt wordt. Er zit een team op dat door de bugreports heen gaat en deze filtert, prioriteert en overzet op het interne radar systeem. En dat lijkt met de nieuwe bug report tool nog steeds zo te zijn. En het derde probleem is gelinkt aan het eerste en dat is omdat bugs van andere niet open zijn er ook geen reacties mogelijk zijn van andere die aanvullen op jouw bugreport of er mogelijk een discussie ontstaat. Dit alles is het gevolg van de gesloten cultuur van Apple en is niet meer van deze tijd. Je krijgt dan community initiatieven als OpenRadar wat alleen maar een teken is dat Apple echt achter blijft op dit gebied.