Indrukwekkende rondleiding op Apple Campus 2

Een rondleiding op de Apple Campus 2 laat indrukwekkende details zien, zoals de nauwkeurigheid waarmee de glas- en betonplaten worden gemaakt.

Apple Campus 2: glasplaten

Er zijn al heel wat video’s gemaakt van de nieuwe Apple Campus 2. Meestal werden ze vanuit de lucht gefilmd door een drone, maar het wetenschapsmagazine Popular Science kreeg de mogelijkheid om op het bouwterrein zelf rond te lopen. Ze verzamelden bovendien interessante achtergrondinformatie over het project. Zo worden de glaspanelen met een precisie gefabriceerd die je normaal alleen bij de iPhone ziet.


Click here to display content from DailyMotion.
Learn more in DailyMotion’s privacy policy.

De nieuwe Apple Campus moet eind 2016 worden opgeleverd, zodat begin 2017 de eerste medewerkers erin kunnen trekken. Andere bedrijven zoals Google zijn momenteel ook met een nieuw hoofdkwartier bezig, maar dat van Apple is in een aantal opzichten opmerkelijk. Apple besteedt meer dan $5 miljard aan het gebouw, dat volledig rond is. Vandaar de bijnaam Spaceship Campus. Er zitten meer dan 3.000 gebogen glaspanelen in, die tot aan de vloer reiken zodat het voor de 13.000 medewerkers lijkt alsof ze midden in de natuur zitten. Ook komt er een theater met 1.000 zitplaatsen waar Apple in de toekomst aankondigingen kan doen.

Bekijk ook
Apple Park, het ‘ruimteschip’ hoofdkantoor van Apple

Apple Park, het ‘ruimteschip’ hoofdkantoor van Apple

Apple heeft in april 2017 een nieuw hoofdkantoor in gebruik genomen: Apple Park in Cupertino. Wat weten we allemaal over dit bouwwerk en hoe is het tot stand gekomen? Je leest het in deze gids!

Popular Science mocht filmen tijdens de bouwactiviteiten en vertelt dat nooit eerder ter wereld zo grote stukken gebogen glas zijn gebruikt. Ze meten tussen de 11 en 14 meter in de breedte en zijn ruim drie meter hoog. Bij traditionele processen levert dat niet altijd een kristalheldere kwaliteit op. Vandaar dat Apple ervoor heeft gekozen om het glas pas in de laatste stap van het laminatieproces te buigen en te versterken, op een temperatuur van 600 graden Celcius.

Apple Campus 2: doorsnede van beton

De 20 ton wegende containers met glas worden vervolgens van uit Duitsland naar Californië verscheept, via de Atlantische Oceaan en het Panama-kanaal. De panelen worden met gigantische zuignappen opgepakt en op hun plaats gezet. Het zwaarste stuk glas weegt meer dan 3 ton. Ook opmerkelijk is dat glas normaal een tolerantie heeft van 0,31 centimeter (dit is de mate waarin de maat mag afwijken van de specificaties). Bij Apple geldt een tolerantie van slechts 0,08 cm. Dit is een nauwkeurigheid die je eerder bij kleine apparaten zoals de iPhone zou verwachten.

In het artikel van Populair Science lees je nog veel meer over de fascinerende getallen rondom dit project, zoals de totale hoeveelheid beton, het aantal glaspanelen en de hoeveelheid energie die de zonnecollectoren op het dak genereren.

Apple Campus 2: betonplaten

Apple Campus 2 met Nederlandse tafels

Eerder schreven we op iCulture al over de houten tafels die in Apple Campus 2 komen te staan. Ze zijn gemaakt door een Nederlands bedrijf en worden gemaakt van Duits hout, dat in een Belgische zagerij op maat wordt gemaakt.

Bekijk ook
Zo gaan Apple’s Pod Island-tafels eruit zien

Zo gaan Apple’s Pod Island-tafels eruit zien

Op internet zijn de eerste foto’s verschenen van Apple’s Pod Island-tafels, die straks in de Apple Campus 2 komen te staan.

Informatie

Laatst bijgewerkt
12 juni 2016 om 20:42
Onderwerp
Categorie
Apple

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.