De introductie van de Apple Card komt steeds dichterbij. Tim Cook heeft tijdens de FQ3 2019-kwartaalcijfers aangegeven dat de creditcard in augustus beschikbaar komt. Nu druppelen er steeds meer details binnen, zoals de regels waar je als gebruiker aan moet voldoen. Op de website van Goldman Sachs kom je bij het zoeken naar ‘Apple Card’ nu als eerste resultaat de lijst met voorwaarden tegen.
Apple’s creditcard is er eentje met heel klantvriendelijke voorwaarden. Zo worden er geen abonnementskosten, boetes of kosten voor transacties in rekening gebracht. Je krijgt zelfs geld terug als je met de kaart betaalt: als je iets bij Apple zelf koopt, krijg je zelfs 3% Apple Pay Cash. Maar het is niet helemaal gratis. Bij het openen van een account wordt er tussen de 13,24% tot 24,24% jaarlijks in rekening gebracht voor aankopen die op krediet zijn gekocht. Om rente te voorkomen, moet je zorgen dat je je maandelijkse schulden op tijd betaalt.
Tweefactor verplicht
Ook interessant is dat je alleen in aanmerking komt voor de kaart als je een Apple ID hebt, dat met een iCloud-account is verbonden. Als extraatje geldt nog de voorwaarde dat je een goede naam bij Apple moet hebben. Apple vereist verder dat je tweefactorauthenticatie hebt ingeschakeld, waarschijnlijk om fraude te voorkomen. Het gebeurt wel eens dat iCloud-accounts worden gehackt, of beter gezegd: worden binnengedrongen, omdat de eigenaar een te simpel wachtwoord heeft ingesteld.
Geen geld lenen om te gokken
Het is niet verplicht om een zogenaamd ‘Required Device’ te hebben, maar Goldman houdt zich het recht voor om een account te sluiten als je niet beschikt over een toestel. Andere redenen om een account te sluiten zijn de aankoop van cryptocurrencies, casino-chips en loterijtickets. Dat verbod is niet zo vreemd: het komt wel vaker voor bij aanbieders en er zijn diverse Amerikaanse staten waar je geen geld mag lenen om te gokken.
Je mag ook geen geld opnemen van je creditcard, door bijvoorbeeld te pinnen. Creditcardbedrijven rekenen vaak 3% tot 5% kosten bij deze vorm van ‘geld lenen kost geld’. Tenslotte waarschuwen de voorwaarden dat de Apple Card niet goed werkt op iPhones met een jailbreak. De term staat er alleen niet letterlijk in, maar wordt omschreven als ‘ongeautoriseerde aanpassingen’ aan de hard- of software. Het kan betekenen dat je account wordt gesloten of beperkt.
Apple-medewerkers zijn al een tijdje bezig met het testen van de Apple Card. In augustus kunnen de Amerikanen er eentje aanvragen en er gebruik van maken. Apple zou ook bezig zijn een Europese introductie voor te bereiden, aldus geruchten.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Het laatste nieuws over Apple van iCulture
- Shazam heeft nu 100 miljard keer muzieknummers herkend: hoeveel Shazams heb jij? (20-11)
- Weekend kijktips: Silo, Mike Tyson, Zondebokken en meer (16-11)
- EU wil verbod op regiogebonden App Store en meer: alles voor iedereen in Europa gelijk (12-11)
- Apple Music Classical nu eindelijk via CarPlay te beluisteren (12-11)
- Apple werkt samen met luchtvaartmaatschappijen voor nieuwe Zoek mijn-functie (11-11)
Reacties: 4 reacties