Apple Self Service reparatie

Apple stelt diagnosetool beschikbaar in Nederland: check of je iPhone of Mac reparatie nodig heeft

Apple heeft een online tool waarmee je diagnoses aan je apparaten kan uitvoeren beschikbaar gesteld voor Nederlandse iPhone- en Mac-gebruikers. Deze tool is bedoeld om zelf makkelijker reparaties uit te voeren.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Sinds december 2023 is Apple’s Self Service Repair-programma ook in Nederland beschikbaar, zodat je zelf je iPhone kan repareren door rechtstreeks bij Apple onderdelen te bestellen. Maar tegelijkertijd introduceerde Apple in de VS een nieuwe tool genaamd Apple Diagnostics waarmee je kan checken welke onderdelen van een iPhone of Mac aan reparatie toe zijn. Deze tool is nu ook beschikbaar in Nederland en 31 andere Europese landen.

Apple Diagnostics nu ook in Nederland

Apple Diagnostics is een online tool waarmee je een diagnostische test kan uitvoeren op een iPhone of Mac. Dit is dezelfde tool die erkende serviceproviders en onafhankelijke reparatieproviders ter beschikking hebben om tests uit te voeren. De tool is vooral een hulpmiddel voor Apple’s Self Service-reparaties, waarmee je zelf onderdelen kan bestellen en reparaties kunt uitvoeren. Maar dankzij deze tool zie je meteen welke onderdelen vervangen moeten worden.

Apple Diagnostics tool voor iPhone

Deze tool is te gebruiken op een iPhone 12 en nieuwer of Mac met Apple Silicon-chip en werkt als volgt: je gaat naar deze speciale website en volgt de instructies om je iPhone of Mac in de diagnostische modus te zetten. Vervolgens vul je op de site het serienummer in, waarna er allerlei tests uitgevoerd worden die afgelezen kunnen worden via de online tool. Dit komt vooral van pas als niet duidelijk is welk onderdeel precies defect is. Aan de buitenkant kun je dat namelijk niet altijd zien, zoals een bepaalde cameramodule.

De Apple Diagnostics-tool is vanaf nu dus beschikbaar in Nederland en 31 andere Europese landen. Apple heeft voor de gelegenheid ook een whitepaper uitgebracht, waarin uiteengezet wordt wat Apple doet om ervoor te zorgen dat een toestel zo lang mogelijk mee gaat.

26 juni 2024

UPDATE

Apple Diagnostics voor Self Service-reparaties nu ook in Europa

Voor Self Service-reparaties is Apple Diagnostics nu in 32 Europese landen beschikbaar, waaronder het VK, Frankrijk, Duitsland en Nederland. Met deze software-tool kun je zelf problemen troubleshooten. In december 2023 is Diagnostics in de VS geïntroduceerd, waar alle gebruikers nu net als erkende Apple serviceproviders en onafhankelijke reparatie­providers de onderdelen van producten kunnen testen. Op die manier kunnen ze bepalen welke onderdelen aan reparatie toe zijn. Met deze uitbreiding is Apple Diagnostics voor Self Service-reparaties nu in 33 landen en 24 talen beschikbaar voor iPhone, Mac en Studio Display.

Apple Diagnostics is onderdeel van de plannen van Apple om producten langer mee te laten gaan. Hoewel Apple zich inzet om reparaties veilig en betaalbaar te maken, vindt het bedrijf het belangrijker om producten te maken met een lange levensduur. Want het is natuurlijk het beste als reparaties helemaal niet nodig zijn. Vandaag heeft Apple een whitepapergepubliceerd waarin staat hoe het bedrijf producten ontwerpt op duurzaamheid: door robuuste producten te maken die je ook nog makkelijk kunt repareren.

Door gebruik te maken van Apple Diagnostics, weet je beter of je je product moet repareren. Je begint de sessie op een ander product, waarmee je dan de status en prestaties kunt testen van het device dat misschien aan reparatie toe is. Door de aanwijzingen op het scherm te volgen, zie je gelijk of je je product moet repareren en welke onderdelen je moet vervangen.

In april 2022 heeft Apple Self Service-reparaties geïntroduceerd, waarmee iedereen die ervaring heeft met het repareren van elektronische apparaten dezelfde toegang kreeg tot de handleidingen, originele Apple onderdelen en hulpmiddelen die Apple Stores en erkende Apple serviceproviders ook gebruiken. Self Service-reparaties kunnen worden uitgevoerd op 42 Apple producten, waaronder nu ook op MacBook Air-modellen met M3. Volgend jaar wordt Canada het 34e land waar Apple Self Service-reparaties mogelijk maakt.

Bekijk ook

Self Service-reparaties: alles over Apple's programma voor zelf repareren met originele onderdelen [FAQ]

Apple biedt sinds 2022 een eigen programma aan voor reparaties genaamd Self Service Repair. Wat houdt dat in? Je leest het in deze Self Service-reparatie uitleg!

Reacties: 4 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.