‘Apple’s geheimzinnigheid staat AI-ontwikkelingen in de weg’
In tegenstelling tot Microsoft, Google en IBM zou Apple maar moeilijk aan software engineers kunnen komen die zich gespecialiseerd hebben in kunstmatige intelligentie (AI). Meerdere wetenschappers geven de geheimzinnigheid van Apple de schuld, zo schrijft Bloomberg.
Onderzoekers die bijvoorbeeld bij Google en Microsoft aan kunstmatige intelligentie werken, mogen onderzoeksverslagen publiekelijk publiceren, terwijl Apple al deze rapporten binnenshuis houdt.
De keerzijde van geheimzinnigheid
Apple staat al jaren bekend om de geheimzinnigheid rondom de producten. Hoewel dit enerzijds nieuwsgierigheid aanwakkert, kan het ook tegen je werken. Zo zegt een professor tegen Bloomberg dat Apple buitenproportioneel gesloten is, waardoor ze volledig ‘out of the loop‘ zijn.
Terwijl bedrijven als Facebook en Microsoft grote stappen voorwaarts maken op het gebied van kunstmatige intelligentie, loopt Apple nu het gevaar achterop te raken. Volgens Bloomberg mogen nieuwe werknemers niet eens op LinkedIn of Twitter laten weten dat ze bij Apple aan de slag gaan.
Het probleem is volgens Yoshua Bengio, hoogleraar informatica aan de Universiteit van Montreal, dat ‘de echte talenten’ niet in zo’n gesloten omgeving willen werken. Zij zouden vrijheid belangrijk vinden en ook graag willen weten met wie ze eventueel samen gaan werken. De gesloten deuren van Apple staan lijnrecht tegenover deze principes.
Doet Apple zijn best?
Onlangs heeft Apple twee startups overgenomen die zich specialiseren in kunstmatige intelligentie: Preceptio en VocalIQ. Daarnaast lijkt Apple zijn best te doen om wat transparanter te zijn, door openhartige interviews te geven en duidelijker te zijn over kwesties die spelen. Maar het is de vraag of dat genoeg is om de beste medewerkers binnen te halen.
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Reacties: 2 reacties